aramıza hoş geldin kardeşim.
öncelikle ,görüntülerin konuyu yeterince aydınlatmasına yetmediğini söylemek istiyorum. biz,afaki yorumlar değil,bulguları ve alanı yeterince yorumlanacak seviyede görerek ,konuyu aydınlatmayı tercih ediyoruz. değirmene hiç bir şey yazamayız. somut bir görüntü yok. adamın malzemesi varsa veya bu alana bir şey gizlenmek istenmiş,burayı bir nokta olarak almış i,se, çevresini iyi gözlemlemek gerekir. sahibide içlerde herhangi bir noktayı tercih etmiş olabilir.bunun tespit yollarını zaman içinde inşaallah öğrenirsin.
çağlayan, bir şeyler çağrıştırıyor. karanar ustamız geniş değinmiş. bende yerin önemine binaen sadece bir iki ilave yaptım.
sağ ve sol ok istikametlerinin görülmesi konuyu tam anlaşılır hale getirecektir. suyun vurduğu yer ile döküldüğü yer hilal gibi traşlanmış acaba neden . gereksiz yere yapılmadı değilmi. geniş açılarda resimlemen menfaatine olur.
yalnız ben burayı pek tavsiye etmem. çünkü buradaki iş suyla bağlantılı ve zordur.arazi üzerindeki yerler dururken, burayı kullanan kişilerin tercih nedenini düşünmek gerekir.
ben olsam ,arazi üzerinde ,başka yerlere yönelirdim. farklı medeniyetlerin yaşadığı bölgelerde mutlaka arazi üzerinde gizemler olur.