değerli arkadaşlarım, resmi kazıya bir katkı yapmak ,bir yer belirleyebilmek amacıyla,mahalle içinde tespit etmeye nokta belirlemeye çalıştığım bir yer.
asi ustama göndermiştim. konu açtığını da yeni gördüm.
bura da iki ayrı nokta var. ayrı olarak anlatmaya çalışacağım.
öncelikle de katılan ustalarımızı ve üyelerimizi gönülden kutluyorum. çok isabetli yorumlar yapmışlar.
BİRİNCİ YERİMİZ.
çağlayanın bu kısmında durma imkanı yok. Y yide incelerken çok zor gördüm ve bu akar kıısım belli bir noktadan aşağıya doğru,ana kayadan çok farklı sanki sıvanmış bir görünümde.üstten ve yandan da yeterince yaklaşmak görüntü almak çok zor.
Y çizdiğim kısım DA bu resimden göremedim. bu alanı değerli veriyor.
çağlayanın başında,çok küçük bir emekle,suyun kesilmesi ve sağdaki kanaldan vererek,çizdiğim yerin açıkta bırakılması sağlanmış. ayrıca okla belirttiğim sol üstte tarihi değirmen yeri var. çağlayan tam değirmenin alt kısmına düşüyor.
ikinci yerimiz
birinci çağlayanın akar yönünde yaklaşık yüz,yüz yirmi gibi dir.
dere yatağının her iki yönü komple fındık bahçesi ve sezon başladığı için,insan dolu.haliyle karizmayı çizdirmemek için,biraz gec saati ve çok hızlı hareketi tercih ettik. yanımda ist. bulda iş sahibi bir arkadaş vardı ben tespit yapmaya ona da görüntü aldırmaya çalıştım.
kısa zaman içinde burada çizmiş olduğum ve bir çok ustamızın işaret ettiği gibi ,
ön kısımda önden zeminden
son kısımda görülende ise ,üstten açılmış kapatılmış bir kuyu tipi iki yer .
her üç nokta da değerli veriyor. son yer de zaten kuyu olduğunu yaşlılar biliyormuş.
zamanla kum ve çakıllar doldurmuş. şu an buralar boşaldı ama aşırı yorgunluktan ve yoğunluktan ikinci kez de gitmedim.