Şelale | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

Şelale

ZİRVE

Kullanıcı

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
muhterem zirve kardeşim,emeğine ve gönlüne sağlık . bilinçli bir fotolama yapmışsın. konuyu fotoğraflı bölüme alıyorum.
tespitlerini de paylaşırsan ,üyelerimize aydınlatıcı bir çalışma yapmış olursun. sağlıcakla.

ZİRVE

Kullanıcı
inşallah daha bnirçok foto var bu konu ile alakalı ama yükleyemedim.gerçi bunlarda yeterli.onlarda zaten ip uçları verdim.bu işe yeni başlayan arkadaşlar anlayamazlar.olsun onlarada bi tecrübe olur.arkadaşlar bi yorumlar yazsınlar bakalım ne çıkacak belki benimde kaçırdıklarım vardır.illaki.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
sevgili kardeşim, benzeri bir yer benim arazimdede var. tek farkı güneyden kuzeye akış yönü.
burada ,bir çok noktada ağırlıkta kayalarla bağlantılı mezar odaları ve bazı normal mezarlar olur. ben seninkinin benzeri,şelalenin altından girişliyi bile gördüm. adamlar sunun hemen akar yanına ciddi mezarları bile koymuş. bazılarını kenarlara araziye doğru kaydırmış.

bunların yapımları detayları ,oyma içinde oymasına kadar ayni medeniyeti çağrıştırıyor. işaretlerden de belli son dönemler olarak kabul edilebilir. ve bakirler. örnek olarak attığım bir iki tanesi zaten önemlerini açıkça verir mahiyetteler. yalnız işçilikleri yorar.

ZİRVE

Kullanıcı
ikizceli ustam.sağ taraftaki en üstteki işaretli yer.orda sanki taş yapıştırılmış gibi.orda taş varmış çıkarılmış.o oyuk taş oyuğu.zaten yanında hemen taş var.ortadaki işaret nal değil bilesin.hilal gibi olan.x olan yer mavi ok yönü.toprakta oda şeklinde.ama girişi çözemedim.tekrar gidince diğer yorumlarla birlikte mutlaka değerlendireceğim.tuvaletimi beğendinmi.

ZİRVE

Kullanıcı
bir iki arkadaş kasa dedi ama kimse şura demedi.

Üst Alt