Hiçbir Alan tarama boşluk bulma işlemi yapmadım ama mezarın orası olduğunu düşünüyorumBu mezarın 7.5 metre,10 metre karşısında 25,30 kadar mezar zambağı mevcut mezarın orası olduğunu düşünüyorum bu yer dere yatağında bir de ama kuru dere yatağı hiçbir zaman gerçek faal bir dere olmamış.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim bencede tespit etmekte fayda var sadece mezar zambağına güveniyorumÖnce tespit Sonra işlem.
Bencede 1 mezar var.
Mezarın yerine çubuk yada cihazla bakıp karar vermek lazım.
Aleyküm selamSelam :
Sağdaki üstünde oyma olan taş yerli bir kayamı ,yoksa oraya getirilmiş konmuş bir taşmı, Boyu Eni kaç Metre ,
Değerli ve açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim arazide üçgen görmedim ama tahrip olup yok edilmiş de olabilirSelam @Lord Alpanos
@Kader25 ustamın yorumuna aynen katılıyorum, Tecrübelidir , Ve bilgilidir,
Orda bir kanallama sekli vaŕ taşda, Bu kanallama işini ( SARPEDAN ) Ustanın Kaya mezari sistemi Yazısında okumuştum, Şimdi sizin eklediğiniz resimde görünce aklıma takıldı, O resimler arazi üzerinde oldugu yerde 3 gen oluyorsa sanıyorum orda 3 leme yapmıştır, 3 gen yapmıyorsa o tas kaya mezarının kendisidir,
Sitede bu konuyu
TATLARLI ve SARPEDAN cok guzel anlatmışlar siteden okuyun, Bunu anlatıyor,
3 gen Mesela iki kaya bir ağaç,Değerli ve açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim arazide üçgen görmedim ama tahrip olup yok edilmiş de olabilir