Sizlerce Ne Ifade Edebilir. | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Sizlerce Ne Ifade Edebilir.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,691
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
kıymetli hocam mevlam emeklerinizin karşılığını misliyle ikram eylesin inşAllah...
acizane kanaatim tıraşlanmış kaya üzerindeki oyma mezar oyması gibi durmuyor ve yalnızca işaret yapma amaçlı tıraşlanmamış oymanın altındaki çizgileri net göremediğim için değerlendiremiyorum kaynatma gibi duruyorsada işlem yapılan yerin konumunu çizimle anlatmış olasılığı yüksek görünüyor her iki derenin birleştiği yerin üst tarafında yığma ve ya kaya kütlesini betimliyor olabilir değerlendirilmeli ve kayanın kendinde ve önünde boşluk tespiti yapılmalıdır şeklinde değerlendiriyorum sağlık ve sıhhat dileklerimle...
muhterem hocam, katılımızdan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim.
dere 10-15m. altında. yorumunuzda güzel tespitler olduğunu söyleyebilirim. açıklamayı bilahere yapsam kusura bakmazsınız inşaallah. kalbi saygılar sunarım.
 

Erdem

Vip Üye
Vip Üye
Katılım
15 Nisan 2014
Mesajlar
1,629
Beğeni
3,252
Puanları
113
d4ANoX.jpg

Komana Ustanın anlatımına binaen tünel giriş işaretlerini göstermek istedim,Arkasındaki mahsene yada odaya gidilmesi için ön az açığında tünel başlangıcının boşluk bulma yöntemi ile bulunabileceği kanısındayım,Ayrıca kayanın kendiside mezar işareti,Biraz gecikmeli olacak ama Hoşgelmişsin Usta
 

karanar

Kullanıcı
Katılım
29 Nisan 2014
Mesajlar
2,567
Beğeni
6,900
Puanları
113
Yaş
50
Konum
ankara
bu kayanın altı direk girişi veriyor ustam. üzerindeki işaretlerde içerinin bir krokisi. sen mutlaka boşluk tespiti yapmışsındır. merdivenle inilen bir mağara ya da merdivenin girişi bu kaya. keşke bi çuval fındık almaya bulaşabileydik o esnada ne iyiydi ;)
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,691
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
erdem ustam hoş bulduk. karanar usta resimlerden bahçelerin temizlenmediği görülüyor değilmi. YÜCE RABBİM izin takdiri.
sayılı günler tez geçer.doyasıya verdiği günleri hep beraber görürüz inşaallah.
konumuza gelirsek,


oymanın akar ön istikametini verdiğini çoğumuz bilmekte. vakıf olmayanlarda bu vesile ile bu tür oymalarda yan duvarda olanların bakış açısı ve akar yönlerinin önemini kavramış olur.
sağdaki dikkatli bakıldığında oyma kadar derin yapılmamış olduğunu ama C ye benzetildiğini görürüz.aslında verdiği karşılığı farklı olabileceği gibi burada, sol orta kısmı bir dirsek şeklinde verilmiş olup zayıf bir kanalla ,kayanın önüne işaret ettiğini, dolaysıyla başka bir hesap yapılmadan,oyma ile ayni noktaya kesiştiğini görüyoruz.
buna ne gerek vardı,nasıl olsa oyma ayni yeri veriyor düşüncesine karşılık ,malzememide buraya koyuyorum diyenleri duyar gibiyim. sanırım ikinci işaretin önemi anlaşılmıştır.


değerli arkadaşlar,işin biraz daha ilginç tarafı,girişten direk odaya girilmesi. 5 m. kare civarında küçük ama değerli bir oda.
katılan arkadaşlarıma kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. zaten çoğumuz ayni istikametin önemine işaret etmişti. birebir görüldüğünde çoğunuzunda hedefi tam anlamıyla yakalayacağına inanıyor,bunun mutluluğunu yaşıyorum. sağlıcakla kalınız.
 

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
3,066
Beğeni
9,752
Puanları
113
Yaş
54
Konum
Comana Pontica
Tazeledigin iyi oldu usta. Binlerce konu içerisinde bura unutamadıklarımdan. Gördüğüm kadarıyla kültür mirası kapsamına girecek bir işaret yok. Yani bir insan veya hayvan figurü, motif bezeme yada kare dikdörtgen oyma vb.
Ancak definecinin anlayacağı tarzda yapılmış işaretleme sistemi mevcut. Buda sorun teşkil etmez.
Ustam sonuçla ilgili senin tahminini merak ettim doğrusu.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,691
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
resmiyete hiç bir engeli yok. aynen anlattığın tarzda komana ustam. bu gün asi ustamla beraberdik,hatırlaması için güncelledim. yeni üye arkadaşlarımızda bu vesile ile görmüş olur.
bir arkadaş vardı yanımda gördüğünüz gibi. dürüst ama ekonomik olarak biraz zayıf. zaaflarına yenik düşebilir ihtimaline karşı,çok detayına inerek belli etmek istemedim. ama maden tepkisi aldım.
uzak yer ama zaruret durumunda değerlendirilebilirmi diye sizlerin sunmak istedim.
 

fatih7979

Kullanıcı
Katılım
22 Ekim 2013
Mesajlar
343
Beğeni
324
Puanları
63
Konum
konya
bu tıp bır yerde asagıdakı odaya ulastıgınız anda mezar statusune gırdıgı ıcın yasal calısmanız dudurulacaktır helede kemık cıkrsa masraflar boşa gıder ben cok degerlı bır yer oldugunu dusunmuyorum bence masrafa degmez
 

İRON

Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2012
Mesajlar
1,749
Beğeni
1,986
Puanları
113
Konum
5minare.kentli.10üç
ikizceli usta siz<e o odayı çizecektim lakin çoktan çizmişsiniz.
işin halinden anlıyorsunuz.buda öle görünüyorki işi bitirmişsiniz.
lakin resmi kazıya deymeyeceği kanaatindeyim.
inş biz yanılyoruzdur.
rabbim işinizi razst getimrsi dileği ile..
acele ile yazdım kusura bakamyınız..
fazla ilgilenme imkanım olmadı.
selamette kalınız.
kolay gelsin..
 
Üst