Sofra Taşı

FENERLi

Vip Üye
ama diyerek bitirmişsin fenerli ustam.
delikanlı şimdi hep merakta kalacak.
yap bir abilik güzel ağzından amasız bir kaç cümle duysun.
bu vesile ile bütün üyelerimizde öğrenmiş olur hayıra girersin inşaallah.
Selam ustam tabii seni hiç kırmam, saat üçte gölge olur mesafesi.. Olur.

FENERLi

Vip Üye
Burası en Son terkedilmiş maden cürüfleri olan değirmen kumpanya birlik değirmeni olarak geçer belgelerde lakin sofra kayada çizilmiş balık hz.İsa'yı betimler, kaşık, çatal, tabak Vs.ben resmini sitede paylaşmıştım.

FENERLi

Vip Üye
Burası en Son terkedilmiş maden cürüfleri olan değirmen kumpanya birlik değirmeni olarak geçer belgelerde lakin sofra kayada çizilmiş balık hz.İsa'yı betimler, kaşık, çatal, tabak Vs.ben resmini sitede paylaşmıştım.
Değirmen üstünde maden cürüfleri olması burada külçelerin dökülmesi anlamı taşır, en Son terkedilmiş yerdir.

Sado6161

Kullanıcı
Ustalar bi sofra taşı yazdım yazısına okadar yorum oldu ise resmine neolur acep Ben gördüğümde pek bişiy çıkmaz dedim kendimce üzerine yoldan biraz toprak gelince çok alangirli işi vardır diye başka aşklara yelken actım taş yerinde duruyor dediğim gibi mailli bir yerde altkısmıda geniş düzlük bi alan içinde ağaçlıklarında olduğu kuyusuda var yanılmıyorsam ayıyla ilgili bişiyde sölemişti beni getiren hoca ama tam aklımda yok bu yer artvin şavşatın bir köyünde varsa ben bulurum diyen buyursun gelsin neyapılması gerekiyorsa yapalım bu işlerin peşine çok dolandım aslında ilk baştan parası içindi lakin sonradn bende tarihi değer keşfetmek hissine dönüştü umarım anlamıssınızdır yani ben bulup elimle bir dokunuyum ondan sonra kim alırsa alsın..yasal çerceveler boyutunda..

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
Selam ustam tabii seni hiç kırmam, saat üçte gölge olur mesafesi.. Olur.
GÜZEL GÖNLÜNE MİNNETTAR BIRAKTIN FENERLİ USTAM.
eğer resmi olsa ve arkadaşımız bölgede olsa ,yeterli yardımını esirgemeyeceksin. çok sağolasın.
geçmiş tarihlerde ,rastlamıştık. alt kısmında suyu pekte az olmayan dere ve değirmen vardı.
kanalı kesme idi . büyükçe bir çağlayanı ve ,gölün su seviyesinin az altında balık vardı. göle suyu vermeden kanaldan ayak kısmına aktarılan bir sistemde idi. odasına kadar belirlemiş resmi kazı almıştık. baskılar sonucu arazi sahibi ,kazıyı sonlandırmak zorunda kaldı. bir miktarda tarafına ödeme yapıldığını duyduk ama ser verdi sır vermedi.
değirmenin de silah sevkiyatı olarak işlev gördüğü söyleniyordu. ince ve tahmin edeceğin bazı el altı bulgulara değinmiyorum.ALLAH a emanet ol FENERLİ ustam.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
boş sofra taşı olmaz ama sen sorulan tariflenenlere de cevap yazmamışın hiç dostum yada araziyi ve yöreyi unutmuşsun..
konumunu hatırlıyorsan bir kaç resimini al taşının da biz de görelim. gitmişken elin de boş gelme yanında 2.5 m kadar derinde metal görebilecek kabiliyettte bir iyi makina götür. (çubuk deynek değil makina şart) çok uzaklaşma iki üç metre etrafında gezdirt makinayı. sırayla merdiven iner gibi önce küçük sonra daha büyük sonra daha da büyük şeklinde değerleri bulunur. alt altadır. anlıyosun beni değilmi.

Sado6161

Kullanıcı
Tşk yorumun için ustam benseni anladım.resimleyince paylaşıcam sizlerle. Dediğin sistemide uygularım yorumlar çokca araştırmayı gerektirdiği için fazla uğraşmak istemedim sofra taşıyla vaktim yok ondan he yakınında bişiyler olursa ozamn uğraşırım umarım anlamıssındır sağlıcakla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Üst Alt