Son 10 Günde | Define işaretleri ve anlamları

Son 10 Günde

MAVRAN

Vip Üye
----------------------------------Ramazanın son günleri için uyanık fikirler.....

1. Her gece 1 tl. tasaddukta bulun, sadakanın biri kadir gecesine denk gelirse 84 yıl her gün sadaka vermiş kadar sevabın olur. İnşallah.

2. Her gece 2 rekat teheccud kıl, namazının biri kadir gecesine denk gelirse 84 yıl her gün teheccud kılmış kadar sevabın olur. İnşallah.

3. Her gece 3 ihlas 1 Fadiha oku kıraatının biri kadir gecesine denk gelirse 84 yıl her gün Kuranı azumi şanı hatmetmiş kadar sevabın olur. İnşallah.

Sevgili Kardeşlerim vede Dostlarım! Bunlardan birincisi bizin 10 tl mize mal olur. İkincisi ise En çok 5 dakikamızı alır. Üçüncüsü ise 1 Dakikamızı alır. Kısacası 10 tl ve 6 dakikada 84 yıl ibadet etmiş oluruz.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
----------------------------------Ramazanın son günleri için uyanık fikirler.....

1. Her gece 1 tl. tasaddukta bulun, sadakanın biri kadir gecesine denk gelirse 84 yıl her gün sadaka vermiş kadar sevabın olur. İnşallah.

2. Her gece 2 rekat teheccud kıl, namazının biri kadir gecesine denk gelirse 84 yıl her gün teheccud kılmış kadar sevabın olur. İnşallah.

3. Her gece 3 ihlas 1 Fadiha oku kıraatının biri kadir gecesine denk gelirse 84 yıl her gün Kuranı azumi şanı hatmetmiş kadar sevabın olur. İnşallah.

Sevgili Kardeşlerim vede Dostlarım! Bunlardan birincisi bizin 10 tl mize mal olur. İkincisi ise En çok 5 dakikamızı alır. Üçüncüsü ise 1 Dakikamızı alır. Kısacası 10 tl ve 6 dakikada 84 yıl ibadet etmiş oluruz.
ALLAH RAZI OLSUN MAVRAN ustam. çok güzel ve çok faydalı bir fikir.
yalnız kanaatim, çok az bir emek istemiş olduğunuzdur.
bir daha nasip olmayabilir düşüncesiyle mademki ALLAH ın rızasını ,mağfiretini ve rahmetini istiyorsak ,böylesi ulvi bir amaç için çok daha fazlasını yapmamız gerekir.6 dakika yı 60 çıkarabilsek ilahi affa ve kurtuluşa erişmemiz için çok az bile olur.
mümin üşengeç değil gayretli olur. rahmetin mağfiretin sınırsız indiği duaların kabul olduğu ,yapılan ibadetlerin bin aydan daha fazla fazilete nail olacağı ,ALLAH ın bir lütfu olan kadir gecesine erişmenin sevinciyle, gafletten uzaklaşalım ve çok daha fazla gayret gösterelim inşaallah.
kuran okuyabilenlerimiz okumalı. bilmeyenlerimiz buyurduğun gibi ben az ilaveyle yazıyorum çünkü ecri normal zamanda bile çok yüksek,
4 fatiha,
3 er defa ihlas , falak ve nas sureleri.
en az 100 istiğfar
100 peygamberimize selavat,
bilmeyenler mealini ve önemini internetten bakabilir,
la ilahe illallahü vahdehü la şerikeleh lehül mülkü velehül hamdü ve hüve ala küllü şeyin kadir.
birde, subhanallahi velhamdü lillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim.
la ilahe illallah muhammedün resülüllah. bunlar ecri çok yüksek olan zikirler. namaz kılındıktan sonra, rabbena atina larla ve istiğfalarla af diedikten sonra, bu zikirleri elimize bir tesbih alarak hiç olmazsa bu gece 100 er kez okumaya çalışalım.
sayısız nimetlere bizleri gar eden,mümin kullarına cennetini ve cemalini vaad eden yaradanımıza belkide hayatımızda ilk defa ,teslimiyetimizin ve şükrümüzün ifadesi olacak bir saati hangimiz çok görebilir.
mavran ustam konu için sonsuz teşekkürlerimi sunarken, yüce ALLAH tan yeterince faydalanmamızı nasib etmesini niyaz ediyorum. uzun yazdım haklarınızı helal ediniz.

wolf_52

Kullanıcı
bir daha nasip olmayabilir düşüncesiyle mademki ALLAH ın rızasını ,mağfiretini ve rahmetini istiyorsak ,böylesi ulvi bir amaç için çok daha fazlasını yapmamız gerekir.6 dakika yı 60 çıkarabilsek ilahi affa ve kurtuluşa erişmemiz için çok az bile olur.
mümin üşengeç değil gayretli olur. rahmetin mağfiretin sınırsız indiği duaların kabul olduğu ,yapılan ibadetlerin bin aydan daha fazla fazilete nail olacağı ,ALLAH ın bir lütfu olan kadir gecesine erişmenin sevinciyle, gafletten uzaklaşalım ve çok daha fazla gayret gösterelim inşaallah.
kuran okuyabilenlerimiz okumalı. bilmeyenlerimiz buyurduğun gibi ben az ilaveyle yazıyorum çünkü ecri normal zamanda bile çok yüksek,
4 fatiha,
en az 100 istiğfar
la ilahe illallahü vahdehü la şerikeleh lehül mülkü velehül hamdü ve hüve ala küllü şeyin kadir.
birde, subhanallahi velhamdü lillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim.
la ilahe illallah muhammedün resülüllah. bunlar ecri çok yüksek olan zikirler. namaz kılındıktan sonra, rabbena atina larla ve istiğfalarla af diedikten sonra, bu zikirleri elimize bir tesbih alarak hiç olmazsa bu gece 100 er kez okumaya çalışalım.
sayısız nimetlere bizleri gar eden,mümin kullarına cennetini ve cemalini vaad eden yaradanımıza belkide hayatımızda ilk defa ,teslimiyetimizin ve şükrümüzün ifadesi olacak bir saati hangimiz çok görebilir.
mavran ustam konu için sonsuz teşekkürlerimi sunarken, yüce ALLAH tan yeterince faydalanmamızı nasib etmesini niyaz ediyorum. uzun yazdım haklarınızı helal ediniz.
emeğine yüreğine sağlık ustam teşk...

TEVFiK

Vip Üye
4 fatiha,
en az 100 istiğfar

S.a. vermiş olduğunuz bu hatırlatmalarınızdan dolayı Allah Razı Olsun derim.Saygılarımla.

MAVRAN

Vip Üye
Ah İkizceli Ustam! İbadete devam edenler sabahlara dek Yaradanlarına şükür ediyor ve dediğiniz gibi namaz kılıyor, kuran okuyor, dua ediyor, ben sadece benim gibi tembellere hiç değilse bu kadar Yaradana yönelin diye bir ip ucu verdim. Allah senden razı olsun keşke dediğiniz gibi yapabilsek ihya olurduk amma taşlaşmış kalbimize ne fayda, İnşallah yaparız dua edin kardeşlerim.

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
selamunaleykum,

Allah c.c sizlerden razı olsun.
bir küçük ricam var,
vermiş oldugunuz bilgilere ait kaynak belirtin lütfen.
mesela 2 rekat namaz kıldık,kadir gecesine denk geldi, şukadar yıl sevap ,
bunun kaynağını belirtirsek daha iyi olur, ayetmi ? hadismi ? kıssamı ? alimlerin sözümü ? hangi alimin sözü ? hadis ravisi, hadis nosu vs.. bence öenmli detaylar, aksi halde olmayan birşeyi varmış gibi anlatırsak, Allahualem büyük sıkıntıya düşeriz.
Hakkınızı helal edin.

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Kadir gecesi ne zamandır.

1) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Herkim imanla ve ecrini Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa onun geçmiş günahları mağfiret olunur. Herkim de imanla ve ecrini Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları mağfiret olunur’ buyurdu.”

Buhari 1868, Müslim 760/175, Ebu Davud 1372, Nesei 2201, Begavi 1707, Albânî Sahihu’l-Cami 6441

2) Aişe (Radiyallahu Anha) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Sizler Kadir gecesini Ramazanın son on günündeki tek gecelerde arayınız’ buyurdu.”

Buhari 1870, Müslim 1169/219, Tirmizi 797, Ahmed 24346, Albânî Sahihu’l-Cami 2922

3) Ubâde bin Samit (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kadir gecesini bize haber vermek için mescide çıkmıştı. Müslümanlardan iki adam kavga ettiler. Bunun üzerine Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Kadir gecesini size haber vermek için çıkmıştım, falan ve falan birbiriyle kavga ettiler (onun malumatı benden) kaldırıldı. Böyle olması sizin için belki daha hayırlıdır. Sizler onu (yirmiden sonraki) dokuzuncu, yedinci, beşinci gecelerde arayınız’buyurdu.”

Buhari 1874, Darimi 2/2728, İbni Ebi Şeybe 2/487/3, İbni Huzeyme 2198, Beyhaki 4/311, Begavi 1821, Tayalisi 576, Malik 1/320/13

4) Zerrubnu Hubeyş (Rahmetullahi Aleyh) dedi ki:

“Ubeyy bin Ka’b (Radiyallahu Anh)’a kardeşin Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anhuma):

−Seneyi ihya eden kimse kadir gecesine isabet eder diyor dedim.

Ubeyy (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

−Allah ona rahmet etsin, insanların ona güvenip dayanmamasını istemiştir. Oysa o, kadir gecesinin Ramazanda, Ramazanın son on gününde ve yirmi yedinci gecede olduğunu elbette bilir. Sonra istisna etmeksizin yemin etti ve:

−Kadir gecesi yirmi yedinci gecedir dedi.

Ben:

−Ya Ebe’l-Münzir, hangi şeye dayanarak böyle söylüyorsun dedim.

Ubeyy (Radiyallahu Anh):

−Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in haber verdiği alamet veya ayetle, güneş o gecenin sabahında şuasız olarak doğar dedi.”

Müslim 1169/220, Humeydi 375, Ebu Davud 1378, Tirmizi 793, İbni Hibban 3689, İbni Huzeyme 2191-2193, Beyhaki 4/312, Begavi 1828, Abdurrezzak 7700

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Diyorduk Ramazan ayı geldi çattı
Oruç tutacağız inşallah
Dün ^Son 10 Gün^ demiştiniz ama
Şu an son sela veriliyor Ramazan için...
Ne de çabuk geçi verdi mübarek...
Ya Rabbim sana yalvarıyoruz
Bizler çok özlemeden tekrar Ramazan a hep birlikte kavuştur
Sen in rızana kavuşmada Ramazan ı vesile kıl
Yaptığımız diğer ibadetler gibi
Orucumuzu da Sen in rızan için tuttuk kabul buyur...
Elhamdülillahı Rabbil Alemin...

Mekanı TapaTalk dan Takip Ediyor

Üst Alt