ustam size bişey sorayım.şu elimdeki garmin x18 usb.nin içindeki sensörlerin hassasiyetini artırma yolunu yapabilirmisiniz? isterseniz internetten databass sine bi bakın oluru varmı? varsa artık dedektör gpr cihazlarıyla işiniz olmayacak.bu kadar net.sizden yazılım desteği benden tecrübe desteği..gücümüzü birleştirelim..
Ekli dosyayı görüntüle 11279
ustam gözümden kaçmış bu resim ve yazdıkların, o sırada başka birşeylerle uğraşıyordum demekki,
bu anten, ve içinde muhtemelen yine seramik anten var, vede usb TTL dönüştürücü vardır, küçük bir driver yükleyerek pc onu tanır,
içinde başka ayrıyeten chip microdenetleyici veya flash yoksa gerisini pc uygulaması hallediyordur,
(ancak) heralukarda o sensör senin istediğin veri alabiliyor yani uydular öyle bir veriyi sunuyor sonuçta,
anteni güçlendirmekle hassasiyet artar, ama bir rf alıcı yada vericiyi düşün, 10 cmlik bir tel parçası olur ki sen bunu uzat 50 cm tak değişmez, ben seramik antenin ortasında bulunan metal noktaya lehim atıp anten çıkartması yaptım ama bi değişiklik görmedim,
bu resimdeki antenin içini merak ettim doğrusu, eğer tahmin ettiğim gibiyse yalnız usb TTL dönüştürücüden ibaretse (gps hariç)
geriye senin aradığın hangi veri onu bulmak ve nodemcu ya kod yazacak biri lazım kalıyor, çünkü NMEA endüstri'den başka bir bilgiye ulaşamadım, bu arada usb TTL bir chip tir ve görevi tercumanlıktır, alınan veriyi ikincil cihaza onun anlayabileceği dile çevirip gönderir,
uzun lafın kısası %95 kuvvetle muhtemel, senin istediğin veri misal hdop benzeri ise bunu nedemcu gps anteninden alırrr telefonun ekranına aktarır wifi ile,
belkide tinypic de değilde neogps kütüpanesinde vardır biraz kurcalayım bakalım neler varmışşş