Tanisma | Define işaretleri ve anlamları

Tanisma

Gazzeli

Kullanıcı
Katılım
1 Ağustos 2024
Mesajlar
53
Beğeni
102
Puanları
33
Degerli ustalarim ,bu islerin acemisiyim.2023 te bir kaç arkadaş bir sarniç yakinlarinda ari arayalim diye dogduğum köye gittik.Tevafuken ayri ayri dolasiyorken degisik bir taş gördüm.O zaman bizim oralarda define varmiş,kayalarda semboller oluyormuş,v.s. hiç bir bilgim yoktu. Benim gibi doğayi daği taşi seven bir arkadasimla muhabbet ederken fotoyu gosterdim ve onun ikaziyla biraz arastirinca cok sasirdim.Yani bu tür srmbollerden hiçnhabetim yoktu.,onunda yoktu gerçi:). Geçen yil bir dedektor alip gittik kardesimle bakmaya.Bir sey bulamadik,nasip.Ama bundan sonra bende bir merak uyandi sonumuz hayrola:).Tabi bu merak sadece bende değil bir arada doğup büyüdügümüz amcaoğullari da da hasil oldu.Aslinda her zaman av için ,ziyaret için gittigimiz köyümüzun ve civar koylerin define isaretleri olabilecegini yakin zaman da farkettik:) Her nasibin bir vakti varmuş belki vakit yaklasmistir.:).Bir kaç gün sonra incelemeye gideceğim amcaogluyla,daha dogrusu tesbit etmeye.Kendisi domuz kafadina benzeyen bir kaya ,yakininda bir haç ,belli bir oyuk olan bir yer bulmus avdayken.Tabi bu dedikletim bize gore oyle gorunuyor,çunku gercekten amatoruz.Nasip olur gidersek sizlerin tecrubesinden istifade etmek isterim.Burada foto paylasmak isterim. Birde memlekette herkezde bir define aşki varmiş onu farkettim:)).Şimdiden herkeze tesekkurler
 

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Katılım
26 Mart 2018
Mesajlar
3,511
Beğeni
11,237
Puanları
113
Yaş
61
Konum
Ankara
Madem bu tür şeylere ilgi duymaya başlamışsınız, yardımcı olmak için bir kaç tavsiyede bulunalım :)
1. Tanımadığınız, emin olmadığınız kişilerle bu tür yerlere gitmeyiniz.
2. Kuşkulandığınız yer varsa hiç bir şey yapmadan (Define İşaretinin Fotoğraflanması Nasıl Olmalı.?) burada anlatıldığı gibi fotoğraf çekip burada bir konu açın. Arkadaşlarımız size nereye bakmanız, nereyi incelemeniz gerektiğini söyleyecektir. Fotoğraflamanız ne kadar iyi olursa sonuca ulaşma şansınız o kadar fazla olur.
3- Resmi izinsiz kazı yapmak suçtur. Kazıyla ilgili resim ve yazdıklarınız silinir, bu tür yazı ve fotoğrafları siteye yüklemeyiniz :)
4- Para kazanma hırsıyla hareket edenlerle hiç bir iş yapmayın, bunu bir hobi olarak görüp amatör ruhla yaparsanız hem yorulmazsınız hem evde kapanmak yerine açık havada sağlıkla yapacağınız bir uğraşı olur.

Sormak istediklerinizi yazabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırız
 
Son düzenleme:

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,628
Beğeni
17,419
Puanları
113
Konum
İstanbul
Gazzeli dostum mekanımıza hoş geldin. açıklama ve tanışma konundan dolayı teşekkür ederim. benim bu hobiye başlama durumumda neredeyse sizinle aynı. bir süre şehir içindeki park ve bahçelerde bile birşeyler arama durumuda oluştu :D sonradan düzeldi.
 
Üst Alt