bak usta bız bunu acıkladım bu sıtede handese lıon sıstemını bu sıstem asur hıtıt olcu sıstemıdır yunanl ve rumlar bu sıstemı kendılerıne mal etmısler almıslar gomu hazınelerını veısaretlerı bu sıstem uzerınden yapmıslar bu sıstemde toplam 512 ısaret ve olcu gomu verır ara yonlerı vardır temelı 110gomu altın ısaretıdır bu sıstemde ısaretın kendısı gıdılecek yon kazının metresı ve necıkacagı yazılıdır ornek gunes yonu batı mesafesı 200m derınlık 4m necıkacagı altın dıyor ısaretı gorunce tek yapacagın ara yonu bulup gıtmek kırılsa bıle hedefı bulursun hıc ermenıler papazlar makına kullanıyormıu hayır cunku bu sıstemı bılıyorlar gelıp ellerıyle koymus gıbı bulup alıp gıdıyorlar ınternet sıtelerınde bu sıstemı bilen ustagormedım duymadımı,sıtmedım bır ustaya verdım bırazını oda yazıyor bazen soyluyor burda tabıkı defıne olcumlerı tek sıstemı bu degıl ermenı 3 leme varra ınc altın oran sayısı vs yanı bızde burda hem ogetıp hemde ustalardan faydalanmaya cabalıyoruz kısmet umarım anlasılmıstır