Tek Kayada Oymalar | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Tek Kayada Oymalar

ali1

Kullanıcı
hamzadan ve mavran arkadaşım ve diğer yorum yapan arkadaşlar ALLAH razı olsun.sağ olun diğer sitelerde bakıp geçiyorlar yada eksik yanlış yönlendiriyorlar bir site hariç o sitededende ALLAH razı olsun burada bildiğnizi paylaşıyorsunuz.

ali1

Kullanıcı
hamzadan ve mavran usta bu taşın olduğu yerde dere veya çeşme yok bildiğim kadarıyla hafif bir tümseğin üstündeymiş hala araştırıyorum.baya eski bir taş yinede bir sorarım yaşlılara taşın yakınlarında çeşme varmıydı diye sitelerden edindiğim bilgilerle bende fikir edinmeye çalışıyorum acaba mahzen v.b bir yeremi işaret ediyor çünkü bildiğim kadarıyla köşedki P şeklinde olan yazı kapak ifade ediyormuş.yanılıyor olabilirim dediğim gibi sitelerden reimler bakarak kendimce yorum yapmaya çalışıyorum tekrar sağolun ustaların yorumunu beklerim.

MAVRAN

Vip Üye
Çok karışık aslında hem birşeyler yazılmış rakamsal olarak hemde işaretler var O hilaller ve arti olanlar çok düşündüm resmi kağıt üzerine aldım çiziyorum olmuyor hesablıyorum olmuyor. Şu taşı bulduğun yeri iyi incele ve tam bulunan yeri uzaktan resimle bakalım ne çıkar. Aşağıda kayalık bir yer olmalı nehrin kenarı veya kuru nehir vadi böyle bir yer taşı bulduğun yerden aşagılarda biyerde varmı incele. Bütün hesablamam bana böyle bir yer veriyor. Tabi bütün hesabları afaki yabıyorum.elimizde net bir resim bilgi yol. Sadece bir taş. Selam ve dua ile kalın.

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Kıymetli kardeşim Mezar taşına maşallah yazmazlar büyük ihtimalle çeşme ve yanındaki ağaçtan bahsediyor burada üç nokta verdiğini düşünüyorum birinci nokta çeşmenin su damı veya önündeki yuvarlak kurnasının altı ikincisi yan tarafındaki ulu ağacın güney batısındaki taşın altı veya hemen bir adım önündeki taş üçüncüsü çeşmenin güneyine düşen mezar...

ali1

Kullanıcı
sağolun ustalar değerli yorumlarınız için bildiğim kadarıyla bu taş aşağı yukarı 100 yıllık belki daha eski olabilir eski toprak bir evin duvarındaymış 40 yıl falan önce ev yıkılınca oradan alınıp başka bir evin duvarına yerleştirmişler yani taş duvarda

Üst Alt