Terazi..

_shadow

Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2015
Mesajlar
39
Beğeni
34
Puanları
18
işaretinin yakınında bulunan genişliği taksi kadar olan dere olacak,bu ana dereye 3 ayrı koldan gelen dere
veya bu ana dereden 3 ayrı kollara akan dere olmalı.yorumumu vereceğin cevabından sonra.


dogrudur hocam taş tam derenin ortasında bulunuyor zaten.. ama tek kolu üzerinde.. suyun kesiştigi yerde degil.. ana kol üzerinde.. derenin ilerisi çatallanıyor olabilir o açıdan düşününmediğimden araştırmadım açıkçası..
 

_shadow

Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2015
Mesajlar
39
Beğeni
34
Puanları
18
bu dere uzunlamasına düz ilerliyor,derenin görünen kısmında çatal (Y) yoktur
ara ara (T) gibi oluyor..


kayanın oldugu kısımda dere düz bi şekilde geçiyor.. aşagı taraflarında bilmem çatallanır mı.. T den kastınız t şeklinde havuzcuk derseniz onlar mevcut.. suyun akışı genel olarak düz bir hat
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
konunun başında terazi olmadığını ,sizin inancınıza ters düşmesin diye,kantara uyarlanmış görünümde olduğunu yazmıştım.aslında kantar da böyle değildir. ve bunlar arazi içinde ve çevresiyle bütünlük oluşturacak bir yerde olur.
şimdi konuyu biraz derinleştirirsek, düz akan bu derede, yine düz kısımda, suyun bir adacık gibi vurduğu ,şöyle anlatalım,sunun akarının önüne bir yükselti gibi gelen, genişleyen bir nokta,su burada bu yükseltinin etrafındanda geçeb,ilir. yada bir gölcük oluşturabilir. veya küçük bir adacık gibi olabilir.o nokta dereden geniştir bellidir.günümüz de özelliği kaybolmuş olsa dahi diğer akara göre geniş olmasından anlaşılır. bu noktayı biliyorsan burası ,işin başlangıc noktası. oradan derenin iki yönündeki noktalara yönelmek gerekiyor. amedli ustamızın tarif ettiği T Yİ ancak bu noktadan hareketle bizlerin tarifi üzerine ancak anlayabilirsin. çok hoş ve emeğe değer yerler olduğunu da söyleyebilirim.sağlıcakla.
 
Üst