Truva Hazinesi | Define işaretleri ve anlamları

Truva Hazinesi

KOTYORA

Kullanıcı
Katılım
21 Eylül 2011
Mesajlar
180
Beğeni
25
Puanları
16
Truva Hazinesi


1.Dönem Kazılar ( 1870-1890) :Troia’da ilk kazılar Zengin bir amatör arkeolog olan Henrich Schliemann Homeros’un iliada Destanı’ndan yola çıkarak 1870 yılında Troia’yı bulmak için kazılara başladı. Amacı arkeolojik olmaktan çok defineciliğe yakındı. (Bazı arkeologlar ise Schliemann’ın o zamana kadar define avcılığından öteye gitmeyen kazıların aynı zamanda kayıp uygarlıklar bilgi de sağlayabileceğini gösterdiğini ve Kazılara yeni yöntemler getirdiğini ileri sürüyorlar.) Priamos’un efsanevi hazinesi arıyordu. Troia II evresinden kapı ve rampanın yanındaki bir çukurda gerçekten de bir hazine buldu. Sonradan uzmanların Priamos’un hazinesi olmadığı görüşüne vardıkları hazineyi kaçırdı. Hazine uzun süren bilinmezlik döneminden sonra Rusya’da Puşkin Müzesi’nde ortaya çıktı. Troia ile ilgili en popüler öykü de bu oldu. Troia başından beri büyük tartışmalara konu oldu; bilim çevrelerindeki tartışmalar günümüzde de sürüyor.


Schlimann'ın 1871 yılında başladığı kazılardan sonra bulunan "Priamos Hazinesi" olarak adlandırdığı toplam 8.833 parçadan oluşan ve Almanya'ya kaçırdığı eserlerin toplu görüntüsü...



Solda Priamos Hazinesi olarak adlandırılan Troia kazısı buluntuları...
- Yarım ay şeklinde bir çift küpe hazine grubunun içinde, ağırlığı 3.71 gr olan bu küpelerin benzeri iki küpe daha bulunuyor.
- Sağ en üstte toplam uzunluğu 7 cm olan spirallerle ve üzerinde sıralanan altı minik vazo ile süslü dikdörtgen bir başı olan altın iğne, hazinelerin en ilginç parçalarındandır.
- İdol şeklinde beş pandatif taşıyan sepet formundaki altın küpenin ağırlığı 5.56 gr uzunluğu ise 6.5 cm civarındadır.
- En altta altın şişe, kadeh ve sosluk. Kadehin benzeri aynı hazine içinde, şişenin benzeri ise topraktan yapılmış yine Troia'da bulunmuştur. Ancak çift ağızlı ve kulplu soslukla aynı formda metalden yapılmış bir başka örnek bilinmiyor.






Çapları 1 cm'yi bulmayan, 61 adet küçük altın halkadan oluşan bir dizi...



Hazinelerden birinde üzeri ayna parlaklığında cilalanmış lazuritten ve nefritten yapılmış kült baltaları da yer alıyor. Nefrit baltalardan biri 940 gr ağırlığında ve 25.9 cm uzunluğunda. Bu baltalar MÖ 3. bin yıl ortalarında Troia'nın Afganistan' dan Irak'a kadar uzanan ticaret yoluyla bağlantısını açıklıyor.




Minik altın boncuk ve pandantiflerden oluşan 38 cm uzunluğundaki kolye ve benzerleri Troia-II 'nin giriş rampası kenarlarında bulundu.



H.SCHLIEMANN`IN ESI SOPHIA paha biçilmez takılarla



Dünyanın çeşitli müzelerine dağılmış Troia Hazineleri içersinde en büyük yeri kolyeler tutuyor.



Schlimann'ın Troia-II de bulup Kral Priamos'un hazinesi sandığı buluntuların içersinde Sophie Schlimann' ın takıp poz verdiği büyük altın diademle birlikte başkalrı da bulunmuştu.


Altın Küpeler


Spiral işlemeli altın bilezik
 
Üst