Tümülüs 50 metre civarında malzeme olur mu? | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Tümülüs 50 metre civarında malzeme olur mu?

trakdefin

Kullanıcı
Tumulus yapıldıktan sonra
Aynı aileden bazıları genelde güney cephesinde basit odaciklar yapılarak gömülür. (Üzeri kırma taşla kaplanmış tumuluslerde yapilmaz)

Tumulusun eteğinde illa kuru dere olur.
Çevre suları ile bazan dere sulu dereye dönüşür kısa süreli. Genelde tumulusun kuzey yönünde derenin diğer tarafında mezarlık olur. Bu mezarlıkta mermer taşlar varsa kıymetli mezarlar çıkar.

Yine tumulusun eteklerinde bazı medeniyetlerde sanduka mezarlar olur.
Bu mezarlar bir üçgen oluşturur. Aralarındaki mesafe 15-20 metre kadardır.

Gördüğünüz tumulusle alakalı en net bilgi o civarda açılmış işlem görmüş tumulusdur.Orada ne varsa gördüğünüz tumulusde de hemen hemen aynı şeyler vardır.

Konya'daki tumuluslerle Karaman'daki tumulusler arasında 150 km mesafe olsa da birbirine benzemez. Tek sablonla tumulusu izah zordur.

Teknolojik cihazlar devreye girmeli.
Net tespit yapılmalı. Tumulusu açmaya resmi izin yoktur. Ancak cevresindekiler bundan müstesnadır.

Mesele genel hatlarıyla böyledir.
İstediğim cevap bu teşekkürler

milkist

Kullanıcı
Aynı aileden bazıları genelde güney cephesinde basit odaciklar yapılarak gömülür. (Üzeri kırma taşla kaplanmış tumuluslerde yapilmaz)

Çevre suları ile bazan dere sulu dereye dönüşür kısa süreli. Genelde tumulusun kuzey yönünde derenin diğer tarafında mezarlık olur. Bu mezarlıkta mermer taşlar varsa kıymetli mezarlar çıkar.

Gördüğünüz tumulusle alakalı en net bilgi o civarda açılmış işlem görmüş tumulusdur.Orada ne varsa gördüğünüz tumulusde de hemen hemen aynı şeyler vardır.

Konya'daki tumuluslerle Karaman'daki tumulusler arasında 150 km mesafe olsa da birbirine benzemez. Tek sablonla tumulusu izah zordur.

Net tespit yapılmalı. Tumulusu açmaya resmi izin yoktur. Ancak cevresindekiler bundan müstesnadır.

Ustam bu bilgiler, Roma dönemine ait taş yığma tümüsler içinde geçerli midir? 🤔

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Ustam bu bilgiler, Roma dönemine ait taş yığma tümüsler içinde geçerli midir? 🤔
Roma dönemi böyle bir tumulus görmedim.

Tumulus dediklerimiz en az 7 metre net yükseklikten başlar. Tamamen taş yığma tumulus Adıyaman'da var. Bu da Komagene dönemi öncesi.

Roma da taş yığmalar var mezar olarak. Bunlarda birbirine yakın 3 tane taş yigmadir. 2 tanesi boştur. 1 tanesinde oda vardır. Bahsettiğiniz bu işe bunlara tumulus denmiyor. Toprak üstünde yükseklikleri ortalama 3 metredir.

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
1-) Tümülüsü işaret diye, Böyle bir tez varmıdır yani?
2-) tümülüs yapmış donatmış içini doldurmış sonrasında nite dışarı malzeme koysun?

Sorularını bana sor ben cevap vereyim. Herşey mantıken yorumlansaydı kimse define sitesinde gezmez adam akıllı mantık yürütür noktaları kendileri analiz eder açardı. Tümülüs benim ilk göz ağrılarımdandır. Tümülüsün etrafında malzeme olmaz diyen kim gelsin bana konuşsun. Bu birinci sorunun cevabı olsun.

anladım evet doğru ama bana başkasının malının yanına işaret almak saçma geliyor yani?

daha önceden tümülüsün çevresinden mal çıkartan olmuşmu ? Acaba? Varmı öyle bir
İkinci sorunuza cevabıda bunun üzerinden verelim. Başkasının malının yanına işaret açmak sana niye saçma geliyor? Sen bir arsa ev alıp onu yıkıp yerine yenisini veya üstüne kat atmasını biliyorsun bu ayıp olmuyor da o mu ayıp? Geçmiştekinin kalıntıları hiç mi kalmayacak? Diyeceksin ki ne alaka ben onu satın almışım artık orası benim. Ee arkadaş bu ölümlüde göçüp gitmiş nice dönemler kavimler vede devletler savaşlar görmüş elbet başkasına da yar olacak oda senin gibi düşündüğü için rahat hareket edecek. Bugün dünyanın en büyük tümülüslerinden biri olan Bin Tepeler Tümülüsleri tamamen zeytinlik tütün üzüm ve buğday tarlaları altında gizliliğini koruyor. Koskoca Buhtumnasırın malı nasılda bir fakir köylüye kaldı ama diği mi?

Sizden ricam mantık yürütürken bazı şeyleri mantık dışı tutun bu sizi ilerletir ama modern insanlar gibi mantıklı düşündüğünü sanıp hatayla sorgularsanız sadece sorguladıklarınızla yetinirsiniz. Tümülüsün etrafında kılıç bulanda oldu lidya sikkeleri bulanda oldu obje ve sikke bulanda oldu hatta kralın mezarı üstünde başka krala ait mezar lahit gömü açanda oldu. O zaman diyebilirmiyiz ki bulundurulması bir yana bulunması bile saçmalık diye?

milkist

Kullanıcı

Roma dönemi böyle bir tumulus görmedim.

Tumulus dediklerimiz en az 7 metre net yükseklikten başlar. Tamamen taş yığma tumulus Adıyaman'da var. Bu da Komagene dönemi öncesi.

Roma da taş yığmalar var mezar olarak. Bunlarda birbirine yakın 3 tane taş yigmadir. 2 tanesi boştur. 1 tanesinde oda vardır. Bahsettiğiniz bu işe bunlara tumulus denmiyor. Toprak üstünde yükseklikleri ortalama 3 metredir.
Ustam, bir tepe var. Bu tepe şehri görüyor. Aynı sizin dediğiniz gibi tepenin üç tarafından dere akıyor eteklerinde. O yüzden yazdım aslında kafamı karıştırdı. Bu tepenin üstünde en az 5 metre kadar bir taş yığma vardı. Belediye dağıttı sonra. Fakat bu tepenin her yerinde öbek öbek taş yığmalar var. En büyüğü buydu. Bu taşların hepsi küçük taşlar.

Konuyu biraz bölmüş gibi oldum kusura bakmayın. Sadece ustanın mesajı ilgimi çekti. Bölgeden uzak olduğum için fotoğraf elimde yok ama bölgeye çok hakimim. Teşekkürler 😊

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Ustam, bir tepe var. Bu tepe şehri görüyor. Aynı sizin dediğiniz gibi tepenin üç tarafından dere akıyor eteklerinde. O yüzden yazdım aslında kafamı karıştırdı. Bu tepenin üstünde en az 5 metre kadar bir taş yığma vardı. Belediye dağıttı sonra. Fakat bu tepenin her yerinde öbek öbek taş yığmalar var. En büyüğü buydu. Bu taşların hepsi küçük taşlar.

Konuyu biraz bölmüş gibi oldum kusura bakmayın. Sadece ustanın mesajı ilgimi çekti. Bölgeden uzak olduğum için fotoğraf elimde yok ama bölgeye çok hakimim. Teşekkürler 😊
Google mapten bir görüntü alıp yükle buraya bir bakalım.
Muhtemelen bu taşlar sonradan yapılan işlemlere aittir.
Görürsek durum netleşir insallah.

Üst Alt