sevgili murathan ,komana ustamızda aydınlatıcı yorumla katkı yapmış. ilan edilmemişte olsa doğal sit kabul edildiği için kazı izni
verilmeyebilir.ilk yorumumdaki ikinci şıkta bir yapımda ise alınabilir.
merakına gelince ,yazdığın yön ,düşüncendeki isabeti gösteriyor. lakin işçiliği ağırdır bir.
odalar farklı amaçlarla yapıldığı için,her oda aranılanı vermez iki. boşuna emek vermemek için, üstten boşluk ve bir maden tespiti yapmak elzemdir. son olarak ayrı odalara bir kaç girişli olduğunu düşün. önemli olan tespitle hangi girişten hangi oda aradığını verecektir.
anladığını umuyorum. sağlıcakla.
Ustam zaten kalenin bulunduğu alan 1. Derece sit alanıymış ve deklaresi yapılmış.
Ancak daha önce de dediğim gibi kale kalıntısından yola çıkarak sit alanı ilan edilmiş. Benim ilgilendiğim gerçek yer kuzeydeki rivayet edilen manastır. Gerekli araştırmamı yaptıktan sonra pozitif değerler alırsam resmi girişimlerde bulunup buranın gün yüzüne çıkması için gayret sarf edeceğim.
Belirtme gereği hissettim; tarihi dokuların harap edilmesi, yağmalanması ve izinsiz kazı yapılması -kalıntıları hangi ulusa ait olursa olsun- bir Türkolog olarak en az sizler kadar benimde canımı acıtan ve üzen davranışlardır.
Bu konuda göstereceğim hassasiyet, akademik hayatım ile doğru orantıdadır.
Saygı ve sevgilerle...