türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz. | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz.

caminin içindeki ahşap duvarında bilinçli oyulmuş bir işaret görmüştük. onu da ekleyim. belki fikiri olan ustalar vardır?

TATLARLI

Kullanıcı

Harbici ustam merhabalar. araştırılacak üstüne durulacak bölgeyse kolay işçilik basit emekler var. aşağıdaki resimdeki yerden yüzük vs çıkar boş değildir. Ancak pek değerli olmaz. Yinede açmaya değer diyelim.

Asıl yeriniz. kuyu. Kuyu diyorki benden 2 tane daha var. Ben ortada olanıyım. Kuyunun az aşağısında yaşlı dut yada incir ağacı olacak 7-13 mt arasında değişir. Yaşlı ağaçlar olan tarafta. o tarafa doğru 1 kuyu daha var tek çeltik tek oymalı olur. 3 kuyu arası medeniyete göre değişir kayıtlı olsa bakacaktım ama 200 mt ile 600mt arasında oynar bu 3 kuyu. bizim için önemli olan orta kuyu onu bulmuşsunuz zaten ustam. İncir ağacı yada dut ağacı bulmalısınız kuyuya yakın olacak. 1 mt önü kazılacak varsa böyle bir ağaç sonuç net kaçınılmaz olur.

Son düzenleme:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Harbici ustam merhabalar. araştırılacak üstüne durulacak bölgeyse kolay işçilik basit emekler var. aşağıdaki resimdeki yerden yüzük vs çıkar boş değildir. Ancak pek değerli olmaz. Yinede açmaya değer diyelim. Asıl yeriniz. kuyu. Kuyu diyorki benden 2 tane daha var. Ben ortada olanıyım. Kuyunun az aşağısında yaşlı dut yada incir ağacı olacak 7-13 mt arasında değişir. Yaşlı ağaçlar olan tarafta. o tarafa doğru 1 kuyu daha var tek çeltik tek oymalı olur. 3 kuyu arası medeniyete göre değişir kayıtlı olsa bakacaktım ama 200 mt ile 600mt arasında oynar bu 3 kuyu. bizim için önemli olan orta kuyu onu bulmuşsunuz zaten ustam. İncir ağacı yada dut ağacı bulmalısınız kuyuya yakın olacak. 1 mt önü kazılacak varsa böyle bir ağaç sonuç net kaçınılmaz olur.

incir de dut da bulamadık malesef. ama buraya tekrar gittiğimizde ağaç kökü varmı diye arayalım. alt tarafta hemen hemen her yer sarmaşık çalılık durumuna gelmiş. bu sebeple içini çok detaylıca gezemedik. diğer kuyular konusunda da bi ilerleme olmadı.

yanlız Tatlarlı Ustam. bir resim ekledim demiştiniz resim eklenmemiş yada çıkmamış bahsettiğiniz benim eklediklerimden kaç numaralı resim? yada yeniden eklermisiniz?. sağol varol yorumun için Tatlarlı Usta. saygılar

TATLARLI

Kullanıcı

Resimi ekledim ustam iyi kötü boş çıkmaz ancak tabi çok umut bağlanmasın 2-3 lira basit iş çıkar yani. Kuyu konusunda şaşmaz diye düşünüyorum ağaç kökü bakın ustam denk gelirsiniz. Olmadı kuyunun yakınlarında 30 cm lik küçük taşların altına üstüne çevrelerine bakın. traşlı olan küçük taşlara denk gelirseniz o daha güzel haber olur.

Üst Alt