Üstatların bilgisine talibim | Sayfa 4 | Define işaretleri ve anlamları

Üstatların bilgisine talibim

Peri_kizi

Kullanıcı
estafurullah, isimlerin önemi yok. ağacın da kuzey batısı ve hemen dibi :) ve varsa önünde sarı bir taş (olmasa da olur) teyittir. ağaçta bir çivi veya ağaçta bir delik bir bıçak yarası vs.. varsa derinlik verir. ekşi meyve ağaçları ve buruk meyve ağaçları ateşi temsil eder. ateşi su söndürür, dikkatli çalışın, suyu unutmayın.
Hocam gercekten cihaz kuzeybatida sinyal vermis agacin etrafinda sari tas gözükmüyor maalesef caprazinda asirlik uzum agaci var kuzeydoğu da kaliyor. Agacin kuzeybatisi boyle

Ekli dosyalar

• IMG_0936.jpeg
    IMG_0936.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 28
  • IMG_0935.jpeg
    IMG_0935.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 26

Peri_kizi

Kullanıcı
Abi ocak yaklaşık 30 yıllık hadi biz ona 50 yıl diyelim, bu gerçeğe götürmez ben o yüzden fırının olmadığı halini baz alarak hesap yaptım. Dediğin gibi fırın rumlardan kalma bir fırın olsaydı o zaman işin rengi değişirdi 🙂🙂🙂

Aslında toprak testi kendini ele verdirir.
Firin restrore edilmiş bizim aldgmz teyze biz firini tamir ettirdik ama sonrasında seker tansiyon cikti hic pisirip tasirmadik dedi. Toprak testi icin hizlandirmaya calisacagiz moloz kaldirma işlemini

Peri_kizi

Kullanıcı
Hangi cihaz olursa olsun -en meşhur olan MALA marka dahil- minerale yakalanmaz diyenin alnını karışlarım. :)
Makinacıların dedikleri doğru da bizimkisi yanlış mı?
Vallah bizim dediğimiz doğru, onlar -malum sebeplerden dolayı- çoğu kez üfürüyorlar.
10 cihaz 10 cubukçu getirsen yine hepsi aynı yeri gösterecek.
Ve siz o yere gelince, dedikleri mesafeye inince hüzün yaşayacaksınız.
Ben yıllardır, hüzün yaşayanların son sözünü söyleyen adamım.

Tespitlerinizi; minarali eliyor diyen cihaz ve cubukçu ile yapmayınız.
Hiçbiri minerali eleyemez.
Size minerali tanıyan cihaz yada cubukçu lazım.

Günün sonunda @Kader25 haklıymış diyeceksiniz.

Kolay Gelsin.
Teşekkürler. Haklisiniz ticaret varsa yalan olabilir. Sizler doğrusunu bilirsiniz hocam o yuzden size soruyoruz hakkinizi helal edin

Peri_kizi

Kullanıcı
Teşekkürler. Haklisiniz ticaret varsa yalan olabilir. Sizler doğrusunu bilirsiniz hocam o yuzden size soruyoruz hakkinizi helal edin
Acaba isaret mi dedigimiz 3 farklı tas var bahcede belki degildir ama paylasmak istedim sizlerle

Ekli dosyalar

• IMG_0939.jpeg
    IMG_0939.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0938.jpeg
    IMG_0938.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_0937.jpeg
    IMG_0937.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 28

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Abi ocak yaklaşık 30 yıllık hadi biz ona 50 yıl diyelim, bu gerçeğe götürmez ben o yüzden fırının olmadığı halini baz alarak hesap yaptım. Dediğin gibi fırın rumlardan kalma bir fırın olsaydı o zaman işin rengi değişirdi 🙂🙂🙂

Aslında toprak testi kendini ele verdirir.

ben incir ağaçlarının kesildiğini onların yerine ağaç dikildiğini bu ağaçların 20-30 yıllık oldugunu okumuştum. fırında böyle birşey yazmamış konu sahibi arkadaşımız. velevki fırını yok etsinler, kırmızı meyveli ağaç ateş olarak duruyor :)

Hocam gercekten cihaz kuzeybatida sinyal vermis agacin etrafinda sari tas gözükmüyor maalesef caprazinda asirlik uzum agaci var kuzeydoğu da kaliyor. Agacin kuzeybatisi boyle

yanlız şunu belirtmek isterim, ağacın yaşı pek yok gibi eğer eski olduğuna kanaatiniz var ise umutlanmanızı rica ederim. üzüm ağacı aslında bir nebzede olsa iyidir. farklı bir tür ağaca sarılmış ise dahada güzeldir. kendi başına ise meyvesinden tadın. şifa olsun.

bu evin bahçesi üçgen mi ?

bence siz evi biraz anlatın. detaylandırın, hatta kroki gibi çizin ekleyin. dere nerede ? yönü ? - ev nerede ? yönü ? - ağaç nerede ? yönü ? - türbe nerede ? çeşme nerede ? evin güney batı cephesindeki odanın duvarları 3.30 cm mi ? mi .. mi.. mi.. çok soru oldu ama, ustalar sisteme oturuyormu baksın bi.. :)

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
velevki fırını yok etsinler, kırmızı meyveli ağaç ateş olarak duruyor :)

O onunla ağaç arasındaki sorun ben karışmam. Artık ateşi mi simgeler yanlışı mı bilmem. Ben olaylara farklı bakıyorum abi ondandır 😂😂😂😂
Ben fırınıda yeni yaptılar diye biliyorum çünkü fırın bana hiçte eski gibi gelmedi. 🤷‍♂️

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Firin restrore edilmiş bizim aldgmz teyze biz firini tamir ettirdik ama sonrasında seker tansiyon cikti hic pisirip tasirmadik dedi. Toprak testi icin hizlandirmaya calisacagiz moloz kaldirma işlemini

Bakın şunu belirteyim bizlere dayanarak bizlere bakarak asla masrafa zora zorluğa girmeyin, evvela siz cebinize durumunuza bakın önemli olan bu. Bütçeniz ne yaptırmanızı gerektiriyorsa onu yapın ama define ile alakadar diğer tüm özel işlemlerinizi ikinci planda tutun.

Bu tandır evveliyatından beridir kaç yaşında ortalama?

Peri_kizi

Kullanıcı
ben incir ağaçlarının kesildiğini onların yerine ağaç dikildiğini bu ağaçların 20-30 yıllık oldugunu okumuştum. fırında böyle birşey yazmamış konu sahibi arkadaşımız. velevki fırını yok etsinler, kırmızı meyveli ağaç ateş olarak duruyor :)

yanlız şunu belirtmek isterim, ağacın yaşı pek yok gibi eğer eski olduğuna kanaatiniz var ise umutlanmanızı rica ederim. üzüm ağacı aslında bir nebzede olsa iyidir. farklı bir tür ağaca sarılmış ise dahada güzeldir. kendi başına ise meyvesinden tadın. şifa olsun.

bu evin bahçesi üçgen mi ?

bence siz evi biraz anlatın. detaylandırın, hatta kroki gibi çizin ekleyin. dere nerede ? yönü ? - ev nerede ? yönü ? - ağaç nerede ? yönü ? - türbe nerede ? çeşme nerede ? evin güney batı cephesindeki odanın duvarları 3.30 cm mi ? mi .. mi.. mi.. çok soru oldu ama, ustalar sisteme oturuyormu baksın bi.. :)
Bahce evet üçgen şeklinde, önceden incirler varmis 30-40 yil oturan kadin incirleri kesmis zeytin dikmis.
Evin giris kapisi kuzeye bakiyor, doguda dere akiyormus artik susuz antik zamanda bile adi gecen cok onceden beri olan bir dere ama son yillarda kurumus.

firin evin batisinda kaliyor.

Evin guney bati duvari 3.30 olamaz herhalde ama Yinede cok kalin.

evin penceresi yine kuzeybatiya bakiyor.

Bahcede atil duran degirmen tasları var.

Yakinda bilinen bir türbe yok. Yakinlarda antik donemden kalma sifa merkezi olarak kullanılmış bir antik yer var.

ayrica bölgede tumulusler var.

Çeşme her yerde var ama tarihlerini köylü bile bilmiyor Tarihi farkındalığı yok halkin

ayrica eve geliste tarihi köprü var köprünün restorasyon inşaatinda ayagindan malzeme cikmis diyorlardi tek bildikleri tarihi konu bu

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Bahce evet üçgen şeklinde, önceden incirler varmis 30-40 yil oturan kadin incirleri kesmis zeytin dikmis.
Evin giris kapisi kuzeye bakiyor, doguda dere akiyormus artik susuz antik zamanda bile adi gecen cok onceden beri olan bir dere ama son yillarda kurumus.

firin evin batisinda kaliyor.

Evin guney bati duvari 3.30 olamaz herhalde ama Yinede cok kalin.

evin penceresi yine kuzeybatiya bakiyor.

Bahcede atil duran degirmen tasları var.

Yakinda bilinen bir türbe yok. Yakinlarda antik donemden kalma sifa merkezi olarak kullanılmış bir antik yer var.

ayrica bölgede tumulusler var.

Çeşme her yerde var ama tarihlerini köylü bile bilmiyor Tarihi farkındalığı yok halkin

ayrica eve geliste tarihi köprü var köprünün restorasyon inşaatinda ayagindan malzeme cikmis diyorlardi tek bildikleri tarihi konu bu

buradan birşeyler çıkar diye umuyorum, senden evvel giren çıkan olmadıysa tabi.
duvar kalınlığından bahsetmedim, yanlış ifade ettim demekki. oda iç duvar ölçüsü demek istedim. duvardan duvara 3,33 cm gibi. 30 metre kare deriz ya o şekil. çokmu mühim belki değil, fakat sistemli yerlerdeki küçük incelikler bunlar.

Üst Alt