ustalar bir yatırın taşındaki ibareler...yardım edermisiniz | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

ustalar bir yatırın taşındaki ibareler...yardım edermisiniz

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı
Cevap: ustalar bir yatırın taşındaki ibareler...yardım edermisiniz

yatıra yakın dutlar iyi haber yatırın kuzey doğusundaki iki ağaç ne durumda

DRAGON-34

Kullanıcı

çivi işretdir bağzen de tılısım dır çviyi ve yönünü fotolarsan daha iyi yorum alırsın

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

ben aslında olayın ne olduğunu biliyorum çivi para demek neresinde nerede diyor orada bir soru sordum cevap yok cevap yoksa yorumda yok

axiqonyali42

Kullanıcı

ben aslında olayın ne olduğunu biliyorum çivi para demek neresinde nerede diyor orada bir soru sordum cevap yok cevap yoksa yorumda yok

ustam kusura bakma araştırma yapıyordum yanlış bilgi vermemek için bu taştaki çivileri dilek dilemek için çivi çakıp bez bağlarlarmış

ustam şu anda kuzey doğusunda ağaç yok ama eskideen güney batısında yaşlı dut ve kavak ağaçları vardı şu anda yok tekrar kusura bakma

DRAGON-34

Kullanıcı

Bizler bu dikdörtgen figürleri genelde mezar diye yorumlamaya çalışırız lakin bir kısım arkadaşlar değerli gömüsü olarak yorumluyorlar senin konuna bir yorum da ben yapayım ama sadece yorum ...buradaki işretlerden anladığım biz buraya mlımızı koyduk ama buranın altında değil giriş buradan ama buradan sağ tarafa tünel "Yasak Kelime" koyduk der gibi hem yatırlardan türbelerden daha sağlam gömü yeri olmaz biraz da tılısım oldumu deymeyin keyiflerine ben hiç anlam veremiyorum eski gayrimüslüm köylerindeki türbelere hem bunların adları sadece yatır veya dede diye geçiyor adı sanı geldiği gitdiği yer belli değil madem o kadar hürmete değer kişiyseler neden adları sanları yazılmamış o kadar eski mbarekler var isimleri belli !!!!!!!!!!!!!vesselam

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

bu köyde acı su varmı kuzey batıdaki iki ağaç nerede yol çatalından aşağıdaki kaynaklar kaçtane burada bir kılıç vede bir yılan olmalı deredeki değirmene dikkat meydandaki çeşmede iyidir karşısı papazın evi vede kilisedir 3 yolun merkezidir

axiqonyali42

Kullanıcı

bu köyde acı su varmı kuzey batıdaki iki ağaç nerede yol çatalından aşağıdaki kaynaklar kaçtane burada bir kılıç vede bir yılan olmalı deredeki değirmene dikkat meydandaki çeşmede iyidir karşısı papazın evi vede kilisedir 3 yolun merkezidir

ustam acı su olduğunu hiç duymadım dediğin kuzey batıdaki ağaçlarla ilgili bir bilgide bulamadımyol çatalından aşağıdaki kaynaklardan kastın (kuyular'mı) ustam kılıç ve yılanı da anlamadım kusuruma bakma deredeki değirmen burda bildiğim 3 adet dere yatağı mevcut meydanımızda eski bir çeşme var ama 100m kadar bir yer değişikliği yapılmış bu çeşmede yarın da onun bir resmini ekliyim inşallah karşısında şu anda okul var eskiden nedir necidir bilmiyorum ama bu dediğim yaşlı dut ağaçları bu çeşmeden sulanıyordu .

axiqonyali42

Kullanıcı

Bizler bu dikdörtgen figürleri genelde mezar diye yorumlamaya çalışırız lakin bir kısım arkadaşlar değerli gömüsü olarak yorumluyorlar senin konuna bir yorum da ben yapayım ama sadece yorum ...buradaki işretlerden anladığım biz buraya mlımızı koyduk ama buranın altında değil giriş buradan ama buradan sağ tarafa tünel "Yasak Kelime" koyduk der gibi hem yatırlardan türbelerden daha sağlam gömü yeri olmaz biraz da tılısım oldumu deymeyin keyiflerine ben hiç anlam veremiyorum eski gayrimüslüm köylerindeki türbelere hem bunların adları sadece yatır veya dede diye geçiyor adı sanı geldiği gitdiği yer belli değil madem o kadar hürmete değer kişiyseler neden adları sanları yazılmamış o kadar eski mbarekler var isimleri belli !!!!!!!!!!!!!vesselam

yorumun için saolasın kardeşim bu dediğini diyenlerde var : ))

axiqonyali42

Kullanıcı

usta buda çeşmenin resimleri

yatırda karşıda ki
çeşmenin önceki yeri mezarlığın yanındaymış aşağıdaki resim

Üst Alt