kısaca özet geçeyim, orada obruk oluştu ya, bizim çekitğimiz data ortalama 1 yıllık en günceli, olayın ardından 2 gün sonra etüt çalışması yaptım
çöken yeri yakaladım, yalnız ben değilim bu işte,
data 1 yıllık olduğuna göre çökmemiş halinin etüt çıktısında obruk mevcut
8 mt mesafede yolun altında 3 kat daha büyük olanı her an çökebilir,
o pirket duvarın arkası ve evin bahçesine doğru daha ileriki yıllarda yine oluşacak
takip edin o köyü derim başkada bişi demem
bu bir uyduculuk değildir, data analizi dir,
yabancı bir araştırmacı da bizimkinden farklı bir çalışma ile savaş yada büyük operasyonların yaşandığı bölgeleri analiz ederek boş kovan toplayıp hatrı sayılır gelirler elde eden var,
bu işle uğraşan birçok kişi mevcut ama bir çoğu tokatçı yada bilir bilmez pazar kurmanın derdinde,
haybeye kürek sallattıranlar var
gelebildiğim son noktaya geldim ama hala şurada kesin mal var diyemiyorum, boşluklar kesinlik kazandı,
mesela dün tesadüfen kaya mezarı buldum,9 mt yanı kazılmış ateştuğla çıkarılmıştı
neye dayanarak kazmışlar ne var bakayım dedim 3/2 duvar ve 9 mt ilerisindeki mezarı buldum, arşivden oranın fotosunuda buldum
kayanın yüzünde kabak gibi belirgin, ama orası benim için 21. sırada olabilir, daha iyileri olduğu için
çöken yeri yakaladım, yalnız ben değilim bu işte,
data 1 yıllık olduğuna göre çökmemiş halinin etüt çıktısında obruk mevcut
8 mt mesafede yolun altında 3 kat daha büyük olanı her an çökebilir,
o pirket duvarın arkası ve evin bahçesine doğru daha ileriki yıllarda yine oluşacak
takip edin o köyü derim başkada bişi demem
bu bir uyduculuk değildir, data analizi dir,
yabancı bir araştırmacı da bizimkinden farklı bir çalışma ile savaş yada büyük operasyonların yaşandığı bölgeleri analiz ederek boş kovan toplayıp hatrı sayılır gelirler elde eden var,
bu işle uğraşan birçok kişi mevcut ama bir çoğu tokatçı yada bilir bilmez pazar kurmanın derdinde,
haybeye kürek sallattıranlar var
gelebildiğim son noktaya geldim ama hala şurada kesin mal var diyemiyorum, boşluklar kesinlik kazandı,
mesela dün tesadüfen kaya mezarı buldum,9 mt yanı kazılmış ateştuğla çıkarılmıştı
neye dayanarak kazmışlar ne var bakayım dedim 3/2 duvar ve 9 mt ilerisindeki mezarı buldum, arşivden oranın fotosunuda buldum
kayanın yüzünde kabak gibi belirgin, ama orası benim için 21. sırada olabilir, daha iyileri olduğu için