Uydu xyz ve Surfer 16 programi ile cikarttigim minik kaplumbaga bosa degilmis daha once paylasmistim konuda tekrar gundeme getirmemin sebebi Ayri veri ile dogru yeri bulmus oldum .
.
1.ci veri xyz rakamsal veri
2.ci veri uydu arazi resmi ve snaapsed veya photo editor veya digerleri ile kizartma islemi.
.
Uydu arazi resmi ile kizartma islemi tum uydu resimleri ile devamli bos zamanlarimda surekli bakmama ragmen bir turlu goremiyordum . Ustune gittikce sonunda benden pes etti burdayim dedi azimli azemetli olmak lazim ))) .
Sonunda sekil ve sema olarak iki ayri.veri birbirini onayladi ve ciplak arazi.resmiyle nerde oldugunu goruyorum artik .
Xy koordinatini aldigimda gecmis yillara gore sapma azalip cogaliyordu en az 5 metre sapma vardi .
Xy koordinati ile arazide ustune gidermiyim nokta olarak sanmiyorum telefon saptirir o alan icinde .
.
Surferle bakilan ve cikan noktalar birbiri ile ayni krokide gorsende arazide ayni krokide ayni olcude olmaz bu kesin .
.
Bu cikartigim minik kaplumbaga sirtindaki kasa 30x30 santimlerde gozukuyor uydu arazi resmi hangi uyduya ait oldugunu ileriki gunlerde sizlere soylicem ))).
Yanliz herzaman ayni seyi cikarmak imkansiz yuzey ve derindekine gore degisir ve uydu dunya hizina gore ve kör arazi noktalarina.gore sekil.ve semalar ayni cikmaz.
Metal.kare.verir diye bir.sey herzaman olmaz hersey uydu ve arazi acisi arazi yonlerine gore bu degisir.
.
Kayalik alan normal toprakli alandan daha iyi goruntu verir nedeni ise sonra soylicem)))
.
Hikaye cok.uzun arkadaslar.
Uydu xyz surfer e baslamadan evvel define ile ilgili isaret.bazinda hice yakin bilgim.vardi neden cunku bize kimse.bir sey ogretmedi ogretecek.birileride etrafimizda yoktu zaten tektim ugrasmiyordum yilda bir iki defa .
Ne olduysa uydu xyz ve surfere basladigimda oldu ve bana cok.sey kattti .
Nelermi katti . Paganin ne oldugunu ogrendim bu uydu xyz surfer sayesinde.
Surferle aldigim ornek küp vs araziye gititigimde taslardaki vurgulari gordum gormedigimi gordum pagani uydu xyz surferle cozmeye.basladim.
Google.eart ile araziyi iki tasin arasini iki agacin arasini.ve aldigim olculeri google eartda evde oturdugum yerde olctum cozdum sifrenin bir kismini evde oturdugum yerden cozdum )))) .
İste.boyle tabi arazi egimide.bana.bu sansi.tanidi))) CENABİ ALLAH yardim ediyor bana yoksa.ben ne yapabilirim sizlere beni tanitiyor)))).
.
Hey defineci isaretten anlamayan.defineci isaretden anlamana.gerek.yok.bak.benim.hikayeme bu sana ornek olsun bak.ben ne yapmissam sende onu yap
.
İleri ki zamanlarda sizlere yeni.yontemler.ve ekstra bilgiler.vericem mucadele etmeye devam .