Maalesef öyle bir taş yok,zaten olduğu yerde dağ tepe falan da yok.düzlük arazi burası.dere su kanalina cevrildiyse armut kaya gitmiş olabilir oralara iyi bak bakim duruyormu armuta benzer taş.
Maalesef öyle bir taş yok,zaten olduğu yerde dağ tepe falan da yok.düzlük arazi burası.dere su kanalina cevrildiyse armut kaya gitmiş olabilir oralara iyi bak bakim duruyormu armuta benzer taş.
Kanal dediğin şeyler bunlar mı ustam![]()
altı oda mezar yapmaya müsait üzerinde sunaklar var yılan 10 cm büyüklüğünde ve çukura gidiyor bana altıma bak diyor..Çevrede açılan yere ait parça taşlar var...
Ekranın sol tarafındaki kanal sanırım girişe yönelmiş..
Ne çıkar ?Hedefe ulaşıldığında karşısına kardeşimiz ne çıkabilir...? Mezar mı...?
sevgili abim buyuk yere sokmadan kucuklerine baktiriyoruz lakin hepsi gitmiş olabilir buyuk yerde yosma sarayi tabir edilen yer hersey cikabilir.Hedefe ulaşıldığında karşısına kardeşimiz ne çıkabilir...? Mezar mı...?
Ustam birleşen dere yok , degirmen varmı yok mu arastiracam.bu armut taş dediğin sabit ve buyukmu olması lazimzsti duzluk olacak dag tas alan degil eski degirmen yerini bilen varsa sor bu oymalarla degirmen istikametinde sunak ve 2 tanede havuz olacak dere kenarindaydi armut tas tasviye yapilirken veya daha evvelinde gitmiş olabilir ayrica 2 dere birleşimi ne kadar mesafede buraya
Ustam havuz falan görmedim ben .sadece bu isaretler mevcutcografi yapilar degişmiş olabilir kuru ve sulu dere birleşimi olmak zorunda ha suan tam belli olmuyor olabilir tasviyeler neticesinde tas orta buyuklukte dere kenarinda olmasi lazimdi havuzlar ve sunak duruyormu