Y işareti | Define işaretleri ve anlamları

Y işareti

herrfremd

Kullanıcı
slm arkadaşlar elimde kilise olan bir bölgenin 200-300mt batısındaki arazide istavrız olan bir bölgede son nokta olarak tesbit ettiğim arkasına kanal atılık kare şekline getirilmiş meyilli bir taş üzerinde y işareti avr alt uç kısmında murç izi topuz var y işaretine uygun 2tane arazi yapısı var 1 tanesi y işaretinin alt kısmında ana işaretlerin 20-30mt altında batı yönde 1 taneside y işaretinin alt ucu yönünde kuzey ön tarafında ana işaretlerin olduğu kısmın altında Y şekli yapn kısımda 2 adet çakıl yığını mevcut çakıl yığınından şüpeleniyorum çakıldan sonra toprak altı derinlik ne olabilir yosa başka bir çözümü varmıdır?

arkadaşlar arazinin uydu görüntüsünüde koydum resimdeki kırmızı nokta olan yer y işaretinin olduğu yer yeşil olan yer ana işaretlerin olduğu kısım ana işaret haç işareti sağında ters u işareti u işaretinin içinde 3-4cm çizik var bunlarında kuzeyinde mezar oyması var.

herrfremd

Kullanıcı
Cevap: Y işareti

işaretler orjinaldir benzetme değildir etrafta 3ayrı ana işaret vardır bunların yanında kare şekline getirilmiş taşlar vardır bu y işaretide kare haline getirilmiş taş üzerindedir ama kare tağın üst kısmı düz değil kuzeye doğru meyilli kesilmiştir resimde görülüyor..burada mezar veya mezara bağlı mal olduğunu düşünüyorum ama y işaretini araziye yerleştirdiğimde 2 adet çakıl öbeği var resimde görünüyor..

FENERLi

Vip Üye

Güzel yer burada katırcı yoluda olacak,derenin "y" yaptığı yerde çeşme vb. üçgen tarla olacak,Çakılı demir olacak bunuda araştır,taşlı dereyi bul orada daha çok işimiz var.Çakıl yığma üç olabilir mi?Üç ulu meşeyi sor bakalım.

herrfremd

Kullanıcı

arkadaşlar burada çeşme veya dere şeklinde akarsu yok sadece üzeri kayalık sırtlar var bu sırtlar arası 15-20 genişliğinde boğazlar var ve bu boğazlara dikine inin sırtlar var ve bu sırtların bittiği yerler Y yapıyor. işaret çaklı veriyor olmalı bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar varsa yardım bekliyorum bu çakıl altında mezarmı var yoksa malmı var?

ufuk14

Kullanıcı

Cakıl içi mal
Altı mezar

fremd

Kullanıcı

ufuk kardeş cevap için teşekkürler aklıma takılan bir başka nokta arazi kayalık kesme işlemide yapılmış kilise için kaya mezarına uygun bir arazi iken neden çakıl altına yapılmış olabilir?

METİN

Kullanıcı

konu sahibi arkadaşım
arazideki kaya yapısı oda tipi kaya mezarı
yapmaya uygundeğil.ayrıca çektiğiniz
ye işareti kaya mezarı işareti değil.
birinci olasılık ermeni mezarı düz kasa içine oyulmuş
kasa tipi mezar.diğer ihtimal ise lahit çıkma
olasılığı kuvvetli.
eğerki bu ye işareti çanak oyma içine yapılmış olsa idi
etrafta yığma bakın diyecektim malesef böyle bir durum
değil.
ayrıca şunuda unutmayın bir kenara not alın.
hıristiyanlıkta yapılan tamamı değil kısmen
haç işaretleri ve duvara askı şeklinde yapılan oymaların
bakış yönü devamlı KLİSEYE BAKAR
yani kiliseyi görür
buda size ve diğer defineci arkadaşlara pratik bir yol
izleme veya aranan klise yerini belirlemeye imkan sağlar

herrfremd

Kullanıcı

metin kardeş kilisenin olduğu yeri biliyorum bu işaretlerin güneyinde en az 300mt mesafe var arazide kilisenin doğusunda ve başka yerlerde oda mezar var soygun yemiş burada açılmış yer yok. yeni resimler çektim arazide 2 yer Y şekline uygun ölçüm yaptım işaretlerin batısında altındaki y şeklinde boğazda bulunan çakıl yığını ölçüme uyuyor..

herrfremd

Kullanıcı

ANA İŞARET

Y İŞARETİ YENİ

ÇAKIL YĞINI

ÇAKIL YIĞINI UZAKTAN ÇEKİM

BU OYMA İLK RESİMDEKİ HAÇ İŞARETİ VE TERS U ŞEKLİNDEKİ İŞARETİN BATI YÖNÜNDEKİ UZANTISINDA

BUDA YUKARDAKİ OYMANIN SOLUNDAKİ MURÇ İZİ YÖNÜNDEKİ TAŞTAN KESİM YAPILMIŞ YERİN ÖNÜNDEKİ KAYA PARÇALARI

herrfremd

Kullanıcı

admin arkadaşlar konuyu yanlış yere açmışım fotoğraflı define işaretleri bölümüne taşıyabilirmisiniz?

Üst Alt