Aslinda Bana göre nereyi ve neyi anlattığını Anlamak gerekiyor,
Bölge olarak, Bir bölgeden bahsediyor,
Bölgenin ozelliginden bahsediyor, Yani Eşgiya olarak yasadigi bölgeden bahsediyor,
O bölgede UÇAN ATLAR UCAN YILANLAR ,KERTENKELER,den bahsediyor ve o bölgede Cok güçlü KARTAL lardan bahsediyor,
( Karlık tepenin kuzeyinde derin çatakta granit kaya üzerine muhteşem işlenmiş orjinal boyutta bir at resmi.Atın kanatları açık,uçmaya hazır vaziyette.
Dev bir kertenkele kuyruğu S şeklinde bitim yerini istavroz biçimi verilmiş ,ata saldırır bir konumda.Bu kayaya tek bir patika çıkar.Diğer tarafından 5 basamakla inilir.Karşımıza yüksek düz bir kaya çıkar.Bu kayada 1.5 a,1.5 kabartma bizans haççı var.Yine bir patikadan dereye inilir. )
Arkadaşlar burası Karahasan köprüsünün yani, Alni kesikkayanin yani, Suyu ayakda icilen çeşmenin yani, Gözlük kayanin yanidır.
Kertenkelenin yanindan gecdiginizde patika yol ile Kiliseye ve harabelik olan yere varilır, Kertenkelenin yanindan asagi ibersen dereye inerve Oturak tasa oturup karsiba bakdigibda GÖZLÜK kayayi görürsünüz, Ve oturaga yakin bir Anakayadan oyma 60 cm tahmini boyda Mihrapvar ,
Yuksrda sol tarafda SINEKLI magra var ama kapali, Tasa outurup batiya bakarsiniz orda tepede bir adam resmi gorunur Ufukda ,Onada Tepede oyuran TÜRK demis bunlarin hepsinun resmi bu sutede var ,Karahasan koprusu haric ,
Cunki koprü degirmene su tasiyor ,yani insab veya hayvanin gecdigi kopru degil ,Bu kopru 1920 li yillarda asiri bir Sel sebebiyle yikilmış, Ayak yerleri mevcut,
Degirmen yeri mevcutdur, Herhalde fazla zamaninizi almadim İNSAALLAH