ustalarim ben burda ki bir sey anamadim cubuklarlan inceledim cok defalarca ne bir cekim nede bir bosluk alamadim burda yer roma yeri.
Abi birkaç defa senin yorumlarda gördüm oraya düşer buraya düşer gibisinden. Neyin nereye düşeceğini nasıl bileceği mantığı nedir.bir nevi alanın krokisi yada haritası gibi olan taşlardami anlaşılıyor.kutsanmıştır,5 harfliler izin vermemiştir.
o kaya bir harita görevi görmekte,çevresinde ayrı yerlerin varlığını vermekte.
olduğu yerden görülebilen kısımlara düşer ama biraz açık istikametlerine gidilmeliki noktalansın.
bu resme göre çizelim. daha iyi anlaşılmasını belki sağlayabiliriz.Abi birkaç defa senin yorumlarda gördüm oraya düşer buraya düşer gibisinden. Neyin nereye düşeceğini nasıl bileceği mantığı nedir.bir nevi alanın krokisi yada haritası gibi olan taşlardami anlaşılıyor.
haketende ilginç entrasan bir yer ustma katlıyorum.. bölgede yükselti varmı böyle ufak ufak yığlamlar tepcikler falan???kutsanmıştır,5 harfliler izin vermemiştir.
o kaya bir harita görevi görmekte,çevresinde ayrı yerlerin varlığını vermekte.
olduğu yerden görülebilen kısımlara düşer ama biraz açık istikametlerine gidilmeliki noktalansın.
ustam bu yer tas kesim yeri zamaninda duvuslerde romalilarda bir cesit makine varmis ya toparlak taslar atan sinemalardfa gurdunuz vardir bu yerde ayni buye burda taslar kesilmis atmak icin baska bir sey deyildir hic bir kaya mezarlarinlan hic bir balantiosi yok usta.haketende ilginç entrasan bir yer ustma katlıyorum.. bölgede yükselti varmı böyle ufak ufak yığlamlar tepcikler falan???
Abi bu resim yine anlaşılır sayılır ben kendi adıma anlayabiliyorum. bi arkadaşın karlarin eridigi yer isimli konusundaki çizimlerini , ve başka bi konuda yılanın gözünün karşılığı mezarsa iyidir falan diyorsun ya birkaç gün düşünüyorum anlayamıyorum.şu soruyu da sorayim oda,kaya mezarlarinda disarda mujde denen şey genelde olur mu ?.içeride hediye oldugu vs eskiden bilinen seyler.açıklama için çok sağol abi. Bide benim bi yerle ilgili özelden yardımına ihtiyacım var sana ulaşamayinca yorumlara yazıyorum güzel olmuyor ama....bu resme göre çizelim. daha iyi anlaşılmasını belki sağlayabiliriz.
kayanın önce tamamına sonrada mavi ile çizdiğim kısmın sağ ve sol üstüne bakınız.
bu neyi verir,
sırtlama bir alan olduğunu. üstteki oymaların karşılığı tam bu görünümde sırt ve nisğpeten düzgün bir arazi yapısının arazinin üzerinde olduğunu, (üstte olanlar kesinlikle arazinin eğimli yerinde olmaz)
sağ eteğe doğru olanlar ise, sırtta değil eğimli etek kısımlarında olduğunu verir.
zaten dikkatli bakıldığında, kayanın bitimleri yön olarak çıkıntı halinde traşlanmış ve ,bazı noktalarda su akar şeklinde alınmış. neden bir kısmı yanda bir kısmı üstte değilmi,istese hepsini bir alan içine koyabilirdi. bunlar tesadüfi veya keyfi değil bilinçli bir şekilde yapılmış bulgular.