ersan usta ikizceli abinin yorumuna katılıyorum. harita çevrede yakalarsın sen
anladım mancınıklara taş kesme ocağı ğından bahsediyorsunz sanırım ersan ustam bende ilk görüyorum... emeğinesağlık teşk..ustam bu yer tas kesim yeri zamaninda duvuslerde romalilarda bir cesit makine varmis ya toparlak taslar atan sinemalardfa gurdunuz vardir bu yerde ayni buye burda taslar kesilmis atmak icin baska bir sey deyildir hic bir kaya mezarlarinlan hic bir balantiosi yok usta.
ustamız güzel anlatmış. her görüşe saygımız var. ama bu yer aşağıdan yukarıya uzunlamasına bir sırtlama gelir. iki tarafı düşüktür.mezar işaretlerinde oyma ve tümsekte kullanılabilir sebebi bir çok eski dinde mezar yeri yapmak için arazi her zaman uygun ortamı sağlayamaz yaşadığınız topraklarda kaya mezarı oda mezar tonozlu dolmen yapamayabilirsiniz ama tümsek yapamıcanız anlamına gelmez kabartma olanlar dere kenarındaki yığmaları gösterir ancak araziye muntazam işlenirki yıgma olduğunu anlayamazsınız düz bir arazi zannedersiniz yerlerin tespiti ise buradaki ara mesafelerini ölçelerek bulursunuz ispatı konya ovasında da roma vardı çarşamba ovasında da .Toprağı sürenin sabanına takıldı taşlarıda