Yaklaşık 20 yıldır aktif-pasif bu işin ilgilisiyim.
25 yıldır da sosyal medyadayım. En "korktuğum kişi" ADAB nedir bilmeyen kişidir.
Bazıları adaba rajon da diyorlar, farketmez.
Düğünlerde çok kavga olurdu eskilerde, adam sarhoş, akıl başta değil, eser gürler, küfreder, 1 ton dayak yiyip gider. Niye böyle yaptıklarını anlamazdım, sonra çözdüm bu işi; rajon bilmiyorlarmış.
Tuvalete giriş-çıkışın bile bir rajonu varken (yemek yiyen olmaz içeride), her ortamında bir rajonu olmalı.
Evimize gelen misafir, akrabamız olsa bile, yatak odamıza girebilir mi? Hangi ahlak yapısındaki adam/kadın buna izin verir? Vermezler.
Sözün özü; arkadaşlar nazikçe söylemişler, alt yazı geçmişler. Tepkiye bakalım: " site kuralını okumadım, CANIM İSTERSE OKURUM...." Arkadaşım bu söz ne kadar rajona uygun? Sizi ikaz eden bu sitenin görevlisi, elbette öyle yazacak, sizde "olayı anlayıp" tamam usta diyeceksiniz, demelisiniz. Merkeze çektikleri gün "kazmayı" "deşmeyi" bize görevliler göstermezler mi? İşin, hiç değilse bu kadarını anlamalıyız.
Rahmetli babam " oğlum, en büyük kabadayılık; efendiliktir" derdi. Bu sözün çok faydasını gördüm, 30 yıllık iş hayatımda. Kaba kuvvetle, kaba sözle yaptırılamayacak çok şeyi, efendilikle yaptırmayı başardım. Kimse beni kırmak istemedi, bir şekilde işimi hallettiler.
Sözü uzattım biliyorum. Bizler bu sitenin üyesiyiz. Kurallarına uyma mecburiyetimiz var. Ayrıca bu siteyi benim çok sevmemim sebebi; buradaki ustalarımızın Adab sahibi, yardımsever ve kibar oluşlarıdır. Lütfen bir şeyler yazarken ustalarımızı küstürmeyelim. Yüzlerce insanın dünyalık sahibi olmasına vesile oluyorlar. Kimseden de 5 kuruş istemiyorlar. Onlara hakikaten minnet borcumuz var.
Gelelim yayınladığınız resme; benim tecrübem de şunu söylememi gerektiriyor:
Bu işaretle yola çıkmanız büyük risk olmuş. Daha detaylı analiz yapıp işleme geçseydiniz yorulmazdınız.
Zararın neresinden dönülse iyidir. Alan tarama veya çubuklarla boşluk tespiti ve değerli tespiti yapmalısınız.
Sonuç olumlu çıkarsa devam, olumsuz çıkarsa kapatın, uğraşmayın derim.