zirveye çıkarken dikili kayalar!

Kervan07

Vip Üye
Cevap: zirveye çıkarken dikili kayalar!

güzel tespit..mutlaka incelerim.
birde rica etsem yukardan 5.resmide incelermisin benim icin?
teşekkürler:)

KANAS_USTA

Vip Üye

kardeş ıyı bır gozlemcısın anlatımın yarı yarıya yettı hanı
darısı dfx kardesımıze

sımdı kardeş
dıkılı tasların sıralamasına dıkkat et
yamac kayalık bır yamac olmalı
dıkılı taslar kuzeydogu ıstıkametıne dogru kayalıga yaklasmakta yakınlasmakta olmalılar
işte kuzey dogudakı tek dıkılı taş kayalıga en yakın taş olmalı
aynı zamanda bu kayalıgın ustu duz tarlayı andırır olmalı ve bu kayalığın batısındakı kayalık ıste kuzey dogudakı dıkılı tasa en yakın kayalık olacak...

bu dıkılı taşın bulundugu yerde yanı kuzeydogu yamacı etegınde merdıvenlı egılerek yurunen bır tunel olacak,
bu tunelı bulmak ıcın yıne dıkılı tasın kuzeybatısına 1-14 m cıvarında veya doguya 16 adım atılarak, uc adet nokta bulunan bır taş yahut orta kısmı kırık bır taş yahut sol ayak ızı(onundekı ısaretlı tasın altında), ....vs gıbı verdıgım metrajlarda bır olguya ıllakı denk geleceksın bu olgular belkıde bır yol bırlesımınde.

bana işaret bulgu anlatılacak resıme gerek kalmıyor kımı zaman ıyı bır anlatım her seye bedel.....

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

candan hoşbulduk sağol harbici ustam:)
evet ustam siz bu işi gercekten fazlasıyla bilen birisiniz. yazdıklarınızın tamamı doğrudur..elbetde işaretler bir hayli fazla ve çok ilgi cekici. zaman zaman hepsini paylaşmaya çalışacağım sevgili ustam...

ustam tekrar tekrar teşekkür ederim konuma verdiğiniz ilgi ve alaka için:)

saygı ve sevgilerimle:)

sağol kervan arkadaşım. hakkımdaki güzel düşüncelerin için teşekkürler. lakin ben iyi bir usta değil. henüz çırak adayıyım. öğrendiklerimin birçoğunu ve neyi nerede aramak gerektiğini de gerek burdaki birçok değeri usta gerekse daha önce kullandığım bir forumdaki ustalardan öğrendim. ben mükemmel bir yorumcu değil, sadece iyi bir gözlemciyim. bir kaynak kitap yada bir ustanın karakaplı kitabı ile değil sadece gözüme ilişenler ile hareket ediyorum. ve resimlerinden alanı analiz etmeye çalıştım hepsi bu. dünkü taş falımızı tutturabildiysek ne ala ne hoş :D

gelelim konunun devamına. bundan sonrası için gerek kukır ustamızın gerek kanas ustamızın söylediği alanları kontrol edersen güzel bulgularla karşılaşman olasılık dahilinde. benim alanda neyin nerede durduğunu anlayabilmem için işaretleri görmem gerekir. işaretlerin yönlendirdiği alanı da görmem gerekir. sen kendine çok güzel bir mevkii bulmuşsun. buranın üzerinde durmanı şiddet le tavsiye ederim bu yaz buraya yoğunlaş. burdan güzel bulgular ve para çıkar kardeşim.

yeterki seni yönlendiren ustaları iyi dinle ve yorumladıkları alanları çok dikkat ile araştır. sana söylenenleri hakkıyla araştır ve ustaları küstürme yeter. bu site sana para bulur kardeşim. benim senden ricam ise karşılaştığın işaretleri de konuna eklersen ben ve diğer arkadaşlarım hem konunu görsel ilerletir hemde hangi işaretten hangi noktaya ulaşabileceğin hakkında fikir edinir ve fikir verebiliriz. göz kırp

Son düzenleme:

Kervan07

Vip Üye

kanas ustam iltifat icin çok teşekkür ederim sizlere layık olmaya çalışıyorum:)

evet ustam yamaç kayalık bir yamaç ve dikili taşlar kuzey doğuda bitiyor ve bittiği yerdeki kayanın resmini birazdan ekleyeceğim buraya.

kuzey doğuda biten dikili taşlar yanlış hatırlamıyorsam 3 adet olmalı ve aralarındaki mesafa çok kısa,yaklaşık 5-10mt civarı..o dikili taşların önünden uzak fotolarını çekme şansım olmadı malum aşağısı uçurum ve ayakda durmakda zorlanmıştım!

7546ilerde_dikili_kaya.jpg

3400masa_gibi_kayanin_hemen_onu.jpg

Kervan07

Vip Üye

son dikili taşın hemen arkasındaki bu masa gibi kaya dikkat çekiyor! üzerine koyulan kayaları 2 kişi yerinden oynatamadık!

aslında kayanın arkasına zorda olsa biraz bakabilme şansım oldu ve göründüğü gibi dikdörtgen bir masa kaya değil aksine üçgen bir kaya! bu kayanın arkasından bir giriş olduğu kanaatındayım.

892masa_gibi_kaya.jpg

2509masa_kaya_2.jpg

Kervan07

Vip Üye

harbici ustam bilgili olduğunuz kadar alcak gönüllüsünüzde. benim sizin gibi ustalarım olduğu sürece sırtım yere gelmez evel allah.. ustam dürüst olmak gerekirse bende bir kaç forumda işaretlerimi paylaştım ve yardım istedim. inanın onca yorumlar yapıldı ve resimlerimde yerler cizildi ama hicbiri sizin yorumlarınızın yanına bile yaklaşamadı! ben definemekanına henüz üye olmadan önce bile googlede arama yaptığımda bile doğru cevapları hep bu forumda buldum..keşke daha önceden burada bulunsaydım şimdi bayağı bi yol kat etmiş olurdum!

ustalarımı asla üzecek bir şey yapmam, onlar benim icin altından değerlidir..
geçen yazımı hep bu bölgede gecirdim ve bu yazın elbet yine orda olacağım inşallah..

ilgi ve alaka icin gercekten çok teşekkürler:)

KANAS_USTA

Vip Üye

Kuzeydoğuda en son dıkılı taş demıştik akabınde dedıgım gıbı hareket et

Kervan07

Vip Üye

Kuzeydoğuda en son dıkılı taş demıştik akabınde dedıgım gıbı hareket et

evet ustam aynen dediğiniz gibi...

sayenizde kaybettiğim umutlarım tekrar yeşerdi,allah razı olsun sizlerden,çok doğru bilgiler veriyorsunuz bana. inşallah sizin yüzünüzü kara çıkarmam ve buranın üstesinden gelirim..

şimdi yeni konu altında yeni işaretler paylaşacağım tabiiki yine bu araziden..

teşekkürler:)

carlehat

Kullanıcı

Kervan07 kardeş; o zirve de uçurumun kenarın'da o dikili dediğiniz ağır kaya kütlelerini kim dikmiş olacak'ki...İşçilik yok, herhangi bir sembol yok.
Tamamen doğal görünümlü kayalar, boşuna emek harcanmaya değmez.

Umut pompalamak doğru değildir. Çünki mesulliyeti taşıyamayız.!
Definecilerin yanlış yönlendirilmeleri sonucunda,karşılaştıkları zorlukları, ödemiş oldukları ağır bedelleri biliyoruz
"Mali harcamalar,zehirlenmeler,yaralanmalar,kolluk kuvvetlerine yakalanma-
tutuklanmalar gibi bunca riskler söz konusuyken"...
Doğru bilgiler / veriler olmadan net bir kanaat oluşmadan yapılacak her işlem yanlış olur düşüncesindeyiz. Saygılarımla...

Kervan07

Vip Üye

Kervan07 kardeş; o zirve de uçurumun kenarın'da o dikili dediğiniz ağır kaya kütlelerini kim dikmiş olacak'ki...İşçilik yok, herhangi bir sembol yok.
Tamamen doğal görünümlü kayalar, boşuna emek harcanmaya değmez.

Umut pompalamak doğru değildir. Çünki mesulliyeti taşıyamayız.!
Definecilerin yanlış yönlendirilmeleri sonucunda,karşılaştıkları zorlukları, ödemiş oldukları ağır bedelleri biliyoruz
"Mali harcamalar,zehirlenmeler,yaralanmalar,kolluk kuvvetlerine yakalanma-
tutuklanmalar gibi bunca riskler söz konusuyken"...
Doğru bilgiler / veriler olmadan net bir kanaat oluşmadan yapılacak her işlem yanlış olur düşüncesindeyiz. Saygılarımla...

teşekkürler uyarı icin ama bizimkisi sadece ön araştırma.
kacak kazıya hayır...

Üst Alt