Arama sonuçlarınız | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. N

    sezonu bende açtım

    Değerli Malatyalı kardeşim,hemşehrim, toprağım , resim net olmadığından papaza ait mezar şurada diyemedim ancak merdivenlerden çıkarken sağ taraf alta doğru kesmemi gidiyor. Evet dersen papaz orada yatar.Merdivenlerin en üstüne çıktığınızda yüzünüzü merdivenlere doğru dereye doğru döndüğünüzde...
  2. N

    kuş,yön sayı ..!

    okun sayısal değeri 5 tir . Yığma mezardır oda 5 veya katı ile çalışır.
  3. N

    iyi seyirler ve yorumlar

    buranın üzeri kalemi manastırmı
  4. N

    koltuk tasi ve arkadaki marasi

    nereye gidersen git ne yana dönersen dön koltuğun arkası herzaman mezardır araziye göre bazen toprakta bazen arkasındaki mağarada yada sırtı kaya ise kayada yeterki koltuk olsun:)
  5. N

    kuş,yön sayı ..!

    Yamaçtaki çıkma su nerede Bu çıkma suyun yakınındaki yığmayı biliyormuyuz
  6. N

    kare oymalar

    Şahsi düşüncem güney neresi ise oda orada oda bu kare işaretinin güneyinde kalır bu havaya bakan karenin güney köşesi diğerlerine göre daha kıvrımlı,derin murç izi vs. gibi özelliklere sahiptir.kare oymanın yapıldığı taşın üzerindeki yumruk kadar taşın yanındaki oyma üçgenin sivri ucumu güneyi...
  7. N

    aslan oturak taşı ve çevresi

    İşin içinde aslan aslanın pençelerinin altında boğa başı varsa yer caria bölgesidir. Mezar 13 tür
  8. N

    Paylaşım amaçlı kilise yanmış

    Cevap: Paylaşım amaçlı kilise yanmış emeğine gönlüne sağlık güzel insan
  9. N

    Paylaşım amaçlı klise

    Cevap: Paylaşım amaçlı klise Samsun ili kirazlı muhiti Alibeyli köyü ne giderken eski taşlı yol başındaki güzel görsellik. Hala kalabilmesi güzel tabalarda duruyor yığmalar tavan çökmesi Giriş güneyde bir kapı doğuda başka bir kapı ana giriş kağısı güneyden kuzeye olan kapıdır. İkizceli ustam...
  10. N

    Paylaşım amaçlı klise

    Cevap: Paylaşım amaçlı klise İlginize ben teşekkür ederim.
  11. N

    çok güzel eski değirmen yeri ve şelale...

    Cevap: çok güzel eski değirmen yeri ve şelale... Selam Mezar işaretleri dışında Gözüme 3 yer takıldı üst üste bindirilmiş 3 kayanın ortasındaki kaya,kayanın yanından gelen su kanalının kıvrım yaptığındaki yosunlu yer ve suyun toprakla buluştuğu nokta larda aranmalıdır diye düşünüyorum...
  12. N

    yorumlar siden ağa BEYLer

    Cevap: yorumlar siden ağa BEYLer Değerli kardeşim karenin gerçek yerden yüksekliği 3,10 cm dir. Bu yükseklikteki kare oymaların mezarı hemen altıdır.Kanal olmadığı için değerli değildir . 50 cm derindeki kaya ya oymadır üzerinde kapak taşı yoktur tamamen toprak dolgudur.
  13. N

    Toprağa saplı dikili taş ...

    Cevap: Toprağa saplı dikili taş ... Kusura bakmayın yazıda değirmen bilgisi verilince çevresi sandım affınıza
  14. N

    yorumlar siden ağa BEYLer

    Cevap: yorumlar siden ağa BEYLer Diğer konunuzada yazmıştım oyma yükseklikleri önemlidir diye .En üsteki oyma yerden 5 adım yüksektemi ( 3 metre ) yoksa yaklaşık göz hizasın damı
  15. N

    Toprağa saplı dikili taş ...

    Cevap: Toprağa saplı dikili taş ... Değirmen olayları pazılın en zor parçalarıdır. Bu yüzden nokta gibi adım ölçü ve yön kavramı şarttır .Çok örnek gördüm halada görüyorum değişmez olay eski değirmenlerin kasa oluşudur .
  16. N

    dud ağacındaki dövme çivi

    Cevap: dud ağacındaki dövme çivi Fotolarda belli zaten çivinin iz düşümü dedim iz düşümü ne bakın
  17. N

    dud ağacındaki dövme çivi

    Cevap: dud ağacındaki dövme çivi Amma da sevenim varmış Teşekkür ederim herkese Çivinin yönü ( kuzey güney vs.vs.)çok önemlidir. Resimlerden anladığım kadarıyla ağaçlardaki oyma sayısı kendi içinde sistemi tamamlamış .231/123 yada 321 gibi İlk olarak sağa bak su arığından sonra yığma taş...
Üst Alt