Arama sonuçlarınız | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. EKE

    Oyma işaretleri

    Cevap: Oyma işaretleri ustam bu 12.08.2000 cumartesi agustos ayı da ne kayanın uzerıne ınce sıva çekmışler sanıyorum anlam veremedım asiavcı ustam bunun hıkmetı nedır cahil kaldım valla
  2. EKE

    yeni bir yer

    Cevap: yeni bir yer cipskolık ustam bır kaya mezarın olabılır neye dayanarak soyluyorum bır yerde boyle bır kaya mezarı gormustum yalnızca 4 ve5. fotolarda kı gıbı orulmus ve drenaj kanalı vardı kanal bıraz tahrıp olmus ve orulu yer guney doğu tarafıydı kayanın o zamanlar bılgılerım daha az...
  3. EKE

    Dikdörgen oyma (Yalak)

    Cevap: Dikdörgen oyma (Yalak) evet leewoht ustam mezar çiçekleri sogan köklu bitkilerdir hava muhalefetı ne kadar çetın olursa olsun sogan kök toprakta canlı kalır ve topraktan aldığı yanı gubreden besınler ile şartlar olgunlasınca tekrar canlanır benım bıldığım bunlar saygılarımla
  4. EKE

    Dikdörgen oyma (Yalak)

    Cevap: Dikdörgen oyma (Yalak) göz kırpvalla ustam aslında ankaralıyım karadenızlı degılım ama hamsı su aralar heryerde bulunbılecek bır balık o yuzden soyledımgöz kırp
  5. EKE

    Dikdörgen oyma (Yalak)

    Cevap: Dikdörgen oyma (Yalak) wasp kardes çünkü en ıyı gubre ettır insanlar hayvanlarda ölüp topraga gömulduklerınde toprakta bır nevı gubre görevı gorurler ve bu mezarlarda yetısen kalın yapraklı bıtkılerin yetişmesi için bol mineral gerekır bu yuzdende mezarlarda ve çevrelerınde bu tip...
  6. EKE

    halk dilinde deve kaya deniyor

    Cevap: halk dilinde deve kaya deniyor ustalar daha ıyı bılırler ama nur topu bır anıt mzrn var kurt ını hemşehrim artık anıt yapılacak kısı nekadar degerlı bı sahsıyetse rabbım gonlune gore verır ınsallah saygılar
  7. EKE

    Kaplumbağa işareti

    Cevap: Kaplumbağa işareti ustam 8 mi yoksa 4 3 mü
  8. EKE

    drenaj kanalı

    Cevap: drenaj kanalı marcuss ustam çok teşekkur ederım verdıgın bılgıler için ustam kanallar sankı bır kaya mezarının mınyaturu şeklınde , zaten senın de dedıgın gıbı ustam sunaklar mezarların yerını vermıs tam anakayanın altını gosterıyo ben sadece merak ettım bu emarenın anlamı ne olabılır...
  9. EKE

    Kaplumbağa işareti

    Cevap: Kaplumbağa işareti asiavcı ustam öncelıkle ıyıgeceler:p ustam bu kaplumbaganın sol ön ayagı kenısınden önde gıdıyo :D ustam yön burasımıdr bırde sankı bu ayak bır insan parmagı gıbımı banamı oyle gelıyo göz kırp bogum çizgılerı ve tırnak mısalı saygılar
  10. EKE

    açıklamalar buraya

    Cevap: açıklamalar buraya nizam 518 kardes üçgen işareti bilinen mezar işaretıdır videodan benım gordugum belırgın olan ıkı adet ucgen işaretı bır tanesı zaten açılmış aralarında baska işaretlede var ama vıdeo net degıl diger üçgenın ön kısmına doğru bıraz arastırma yapabılırsın ustalarım daha...
  11. EKE

    Vadi Sisteminde Dere Birleşkesi ''Bilgi''

    Cevap: Bilgi ha birde hoşgeldin kardes bu arada fenerlı ustam benım ustamdır onun yorumunu dıkkate alırsan senın için daha ideal olacaktır benımkısı sadece arastırma için saygılar
  12. EKE

    Vadi Sisteminde Dere Birleşkesi ''Bilgi''

    Cevap: Bilgi rıdvan414 kardes fenerlı ustam soylemıs zaten dere bırleşiminin üçgen yaptıgı yerlerde kayalar uzun yıllar yasayan ağaçlar otlar eskı yapılar varsa bılınenen ve hatta dereye hakım yanı bakan tepelerede bakabılırsın ve buralarda bır farklılık gözetırsen daha ıyı olur
  13. EKE

    Fakir hane bitti

    Cevap: Fakir hane bitti ustalarım allah güle güle oturmayı nasip etsın inşallah bizlerede nasip eder onumuzdekı yıl bizde başlayacaz allah nasip ederse yabanabada bende bı kartal yuvası dıkıcem eeeee dunyada mekan ahırette iman
  14. EKE

    drenaj kanalı

    saygıdeger ustalarım bır ay evvel dag gezisine çıktıgımda bır mezarlık alan keşfettim sunakları bır arada mevcut yer eskı ermenı yerleşim alanı medeniyet olarakta hitit frig gordıon roma ve bızans egemenliğinde kalmıs bıyer arazi daglık ormanlık ve kayalık bır arazi ustalarım sizden öğrenmek...
  15. EKE

    kaya mezarı mı?

    Cevap: kaya mezarı mı? ersan ustam zaten drenaj kanalı ve mıhrabı vermıs ve bunlarda ana emarelerdir yalnız diğer mezar işaretleri aranmalıdır kanaatim muspettır ha ayrıca ersan ustamın işaretledıgı mıhraba gore yönleri belırtebılırmısınız tum ustalarıma saygılarımla
  16. EKE

    herkese merhabalar

    Cevap: herkese merhabalar bu sıcak karsılamayı yapan forum sakinlerine çok teşekkur edıyorum
  17. EKE

    herkese merhabalar

    herkese merhabalar ben ankaradan arkadaslar kendi bölgemden sizlere yardımcı olabılırım herkese ıyı forumlar;)http://www.definemekani.com/images/smilies/wink.gif
Üst Alt