slm Kader ustam bize sağlam gözü kara işi bilen birinin yönlendir .araştırma yapalım .başka yolu varmı illaki bir gün bu yerlerde araştırma yapılacak neden yapan biz olmayalim saygılarımla
AAleyküm Selam
Ah kardasim ahh.
Kelin ilacı olsa başına sürer.
Senin burayı çözebilecek 5 adam varsa
onlarda bize denk gelmez. Denk geldiğin de kabul eder mi etmez mi bilinmez.
Bu işleri mahallinde çözmek gerekir.
Sizin bulunduğunuz il yada ilçenin yarısı bu işlerle uğraşır. Buna emin ol, hiç tereddutun olmasın. Eski Genelkurmay Başkanlarından merhum Yaşar Buyukanit paşamizla omuz omuza günlerce kazma sallayan insanlarla tanıştım. O zaman albaymiş. Memleketten birgun fotoğraf göndermiş yeğenim suralara bakın diye işaretleyip gönderdim. Sonra bana yazmış, dayı buraları eski belediye başkanımız...... dayı elden geçirmiş çok aramış amma bulamamış dedi. 1970-80 arası belediye başkanımız. Özetle ummadığın tahmin edemeyeceğin kişilere hobi olmuş bu iş.
İşte sen memleketinden bu işte tecrübeli ve bilgili ahlaki düzgün adamları bulman gerekir. Dışarıdan gelenlerle olmaz bu işler. Kafa Takımı ayrı emek takımı ayrı olacak. Dizinin üstünde bir gecede 5 metre inen adam emek takımında olur. Ömrü hayatında 1 mezar kadar yere kazma sallamamis adamlarla ancak komedi filmi çevrilir.
Neyse, kısaca dertler mahallinde çözüme kavusturulmalidir. İhtiyaç oldukça dışarıdan danışmanlık yolu ve mesafeyi kısaltır.
Ben sistemini bilsem yardımcı olurdum amma bu işler beni aşar.
En önemlisi,
En azından tanidiginin tanıdığı kişiler olmalı. Merhaba deyip yeni gördüğün adamlarla asla olmaz. Gerek yok.
Genellikle fayda yerine zarar verirler.