Ali beye ayit olan yerler Iran sinirlari içerisinde | Sayfa 11 | Define işaretleri ve anlamları

Ali beye ayit olan yerler Iran sinirlari içerisinde

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Birde şu ki bazi arkadaşlar sahte falan diyorlar biraz saygili olalim. Şunu biliyormuydunuz :Ali bey zamanında yazişmalari Osmanlica ve o dönemOsmanli ca yazisi boyleymiş farsça harfler yaziliyor ve turkçe okunuyor. Yani o yazilari biri okursa kulaklarimiza bugun ki turkçe duyucagiz ama yazilara bakarsan fars harfleri yazilmiş. Buda demekdir ki Ali beyin haritalarin Iranda daha iyi Anlaşilmasi lazım. Zaten öyle. Duyduklarįma göre turkiyeden kultur bakanligindan bile bizim ulkeye araştirma yapmaya ve ya mafiyacılįk yapmaya ğayret ediliyormuş. ha ha ha ha ha......
Yinede ben resimlerle konuşuyorum. Sizde de varsa resimler gönderinde biz de bilelim.
Arkadaşım önce yazılanı adam akıllı oku iyice bir anla sonra beyan edilen fikre muhalefet ol. Yapılan yorumlara eleştirilere tahammülün yoksa konu açma. Herkes sana şerbet verecek diye birşey yok zehir de veren olur zemberekte şerbette. Biz sana ali bey sahte mi dedik iranda bir çok şey sahtedir dedik. Çok az kısmı gerçektir sende o çok az olan şanslı kısmındasın. Birde kalkıp bana iranı metih etme boşuna. İran tarihinede ahlaki ve kültürel yapısınada en az sen kadar belkide fazla hakimim. Gerçekliğin görseli sunulmaz bu konuyu başka yerlere sürükler. Ayrıca Türkiye senin ülkene gelip dilencilikte mafyacılıkta yapmaz. Haddinizi bilin. Kural gereği Vatana millete hakaret aşağılama, fitne saçma, toplumu galyana getirme, tahrik etme iftira atma ban sebebidir. Sırf bu sebeple dahi sizi banlayabilirim. Ya adam gibi özrünüzü dileyin mesajınızı düzeltelim yada gereken neyse o yapılır.

Unutulmaz

Kullanıcı
Arkadaşım önce yazılanı adam akıllı oku iyice bir anla sonra beyan edilen fikre muhalefet ol. Yapılan yorumlara eleştirilere tahammülün yoksa konu açma. Herkes sana şerbet verecek diye birşey yok zehir de veren olur zemberekte şervette. Biz sana ali bey sahte mi dedik iranda bir çok şey sahtedir dedik. Çok az kısmı gerçektir sende o çok az olan şanslı kısmındasın. Birde kalkıp bana iranı metih etme boşuna. İran tarihinede ahlaki ve kültürel yapısınada en az sen kadar belkide fazla hakimim. Gerçekliğin görseli sunulmaz bu konuyu başka yerlere sürükler. Ayrıca Türkiye senin ülkene gelip dilencilikte mafyacılıkta yapmaz. Haddinizi bilin. Kural gereği Vatana millete hakaret aşağılama, fitne saçma, toplumu galyana getirme, tahrik etme iftira atma ban sebebidir. Sırf bu sebeple dahi sizi banlayabilirim. Ya adam gibi özrünüzü dileyin mesajınızı düzeltelim yada gereken neyse o yapılır.
Bu mesajın üstüne mesaj yazmaya gerek yok ustam.🙏

IRAN sınırlari

Kullanıcı
Arkadaşım önce yazılanı adam akıllı oku iyice bir anla sonra beyan edilen fikre muhalefet ol. Yapılan yorumlara eleştirilere tahammülün yoksa konu açma. Herkes sana şerbet verecek diye birşey yok zehir de veren olur zemberekte şerbette. Biz sana ali bey sahte mi dedik iranda bir çok şey sahtedir dedik. Çok az kısmı gerçektir sende o çok az olan şanslı kısmındasın. Birde kalkıp bana iranı metih etme boşuna. İran tarihinede ahlaki ve kültürel yapısınada en az sen kadar belkide fazla hakimim. Gerçekliğin görseli sunulmaz bu konuyu başka yerlere sürükler. Ayrıca Türkiye senin ülkene gelip dilencilikte mafyacılıkta yapmaz. Haddinizi bilin. Kural gereği Vatana millete hakaret aşağılama, fitne saçma, toplumu galyana getirme, tahrik etme iftira atma ban sebebidir. Sırf bu sebeple dahi sizi banlayabilirim. Ya adam gibi özrünüzü dileyin mesajınızı düzeltelim yada gereken neyse o yapılır.
Tük kardeşim önce bilmelisiniz milltçilige kalırsa ben de bir türküm yani Iran Azeri türküyüm. Siz ilk konu açılan zamandada biraz Iran sahtekar ve sahteler falan söylemişdiniz şimdide öyle söylediniz. Ben anlayamiyorum neden kalkip konu uzerine konunun lazımı olan şeylere deyinmiyorsunuz ama tam düşman gibi biçakla sapliyorsunuz. Tarihe kalirsa Iran ne oldugu bellidir. Dunyanin gözu Orada.tarihe yine bakarsak senin oturdugun yer Iran topragi içerisinde diye geçiyor. Ama ben bu konulari aktarmiyorum ben Ali bey işaretleri ve yerleri ve onun hareket yaptigi yerleri ve maceralari aktarmak düşüncesindeyim ama sen kıskanmakdan yardimci olamiyorsun ve hep engellemekle tahdid ediyorsun ama yinede olsun ben kendi çapımda araştırmaya ğayret ediyorum.
Ben Ali begin ya digerlerin dilenci olduguna dayir bir şey demedim ama sen öyle diyorsun.zaten sen ve ben uykudayken, senin memleketinden buraya gelip en gizemli noktalarda araştırıyorlar ve seyahet ediyorlar. Ali beyin ustun kıymtte olan kalesi ve ustun magara ve sebgilisinin kıymetli magara önünse olan can feda yaptigi yer tum bunlar 32 hektar içerisinde diye geçiyor tam garadaģda dir turkçesi karadağ.
Beni engelleme. Ben sizin ulkeni demokırasi oldugu için birada bulundum ama biraz tereddud ettim.

IRAN sınırlari

Kullanıcı
Ali bey ulaşilmayan kalesi ve tam gerçek ismi bilinmeyen kalesi boylesi bir kale olmali.

Ekli dosyalar

• 20250309_014956.jpg
    20250309_014956.jpg
    321 KB · Görüntüleme: 11

Iranda karadag

Kullanıcı
Beni konuya bağlanmayi engelledin ha, Biraz havali şeyler söyliyecektim ve gerçek sert cevaplar verecektim ama bir tek sebeple karşılaştim. Ibrahim Tatlıses Ilk Aklımıza gelen Türkiye deyince.ne yazık ki onun da kıymetini bilemwdiniz. Vuruldugu için demiyorum, ondan öncede asıl kiymetini bilmedi turkiye.
Saygılar

Deli Fırat

USTA
Super Moderatör
Beni konuya bağlanmayi engelledin ha, Biraz havali şeyler söyliyecektim ve gerçek sert cevaplar verecektim ama bir tek sebeple karşılaştim. Ibrahim Tatlıses Ilk Aklımıza gelen Türkiye deyince.ne yazık ki onun da kıymetini bilemwdiniz. Vuruldugu için demiyorum, ondan öncede asıl kiymetini bilmedi turkiye.
Saygılar
Şimdiki isminle kimse seni engelemedi burada siyaset ünlüler dünyası konuşulmaz adından anlayacağın define mekanı define ile alakalı konuların varsa sadece buna yönelik yorum ve soru sorabilirsiniz aksi takdirde yine banlanırsın iyi forumlar dilerim

IRAN sınırlari

Kullanıcı
Ali Bey'in işleri nihayet tek bir yerde, yani Kapnak Keholi'de biter, her şey orada saklıdır. İran'ın Karadağ'da da bir köy var, oradaki her şeyi kendileri biliyor ve kimsenin oraya yaklaşmasına izin vermiyorlar. Köylüler Ali Bey'in eserlerini kontrol etmek isteyenlerden daha ileri ve daha akıllıdırlar.
Hayatı boyunca çevreci ve ormancı olan bir devlet adami şunlari söyledi ben demedim.

Son düzenleme:

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Tük kardeşim önce bilmelisiniz milltçilige kalırsa ben de bir türküm yani Iran Azeri türküyüm. Siz ilk konu açılan zamandada biraz Iran sahtekar ve sahteler falan söylemişdiniz şimdide öyle söylediniz. Ben anlayamiyorum neden kalkip konu uzerine konunun lazımı olan şeylere deyinmiyorsunuz ama tam düşman gibi biçakla sapliyorsunuz. Tarihe kalirsa Iran ne oldugu bellidir. Dunyanin gözu Orada.tarihe yine bakarsak senin oturdugun yer Iran topragi içerisinde diye geçiyor. Ama ben bu konulari aktarmiyorum ben Ali bey işaretleri ve yerleri ve onun hareket yaptigi yerleri ve maceralari aktarmak düşüncesindeyim ama sen kıskanmakdan yardimci olamiyorsun ve hep engellemekle tahdid ediyorsun ama yinede olsun ben kendi çapımda araştırmaya ğayret ediyorum.
Ben Ali begin ya digerlerin dilenci olduguna dayir bir şey demedim ama sen öyle diyorsun.zaten sen ve ben uykudayken, senin memleketinden buraya gelip en gizemli noktalarda araştırıyorlar ve seyahet ediyorlar. Ali beyin ustun kıymtte olan kalesi ve ustun magara ve sebgilisinin kıymetli magara önünse olan can feda yaptigi yer tum bunlar 32 hektar içerisinde diye geçiyor tam garadaģda dir turkçesi karadağ.
Beni engelleme. Ben sizin ulkeni demokırasi oldugu için birada bulundum ama biraz tereddud ettim.
Azeri olduğun için Türkçe yazıp söylerken yanlış anlaşılma olabilir diye bir açıklama yapıyorum. Burası defineyle ilgili bir forum sitesi, define konuşulur. Siyaset, demokrasi, şarkıcı, spor gibi şeyler burada konuşulmaz. Bunları aklında tutarak yazdıklarımı okumanı rica ediyorum.

Bak sevgili kardeşim Roni usta İranlılara İrana bir şey demedi. Konuyu baştan oku bir daha. Sahte eser o tarafta çok dedi. Bunu bütün ustalar söyler İran Suriye işi sahte eser çok fazladır. Zaten ustamız sana söylemiş çok az gerçek olan kısımdasın diye , sana veya İrana kötü bir şey söylememiş. Milliyetçiliği bu işe hiç karıştırma. Her insanın ülkesi kendisine kıymetlidir. Türkiyede onlarca medeniyet yaşamış, nasıl İran toprağı oluyormuş. İranın bilinen tarihi 7000 yıllık, Göbeklitepe 11000 yıllık. Konuyu farklı yerlere çekme. Her ülkede farklı milletlerden arkeolog ya da defineci bulunabilir bunu sanki tüm Türkiye İranın definelerini araştırıyor gibi söylemen yanlıştır. Demokrasi her aklına geleni üstelik suçlar tavırda söyleyebileceksin anlamına gelmez. O yüzden bu sayfaya bakarak ülkenin demokrasisine laf söyleme haddini de kendinde görme. Define konusunda bildiklerini anlat diğer kısımları karıştırma.

IRAN sınırlari

Kullanıcı
Konu kapansin. Benden bu kadar. Kimin ne oldugunu konu içindekilerini okuyan arkadaşlar bilecektir , konu silinmemek şartıyla. Ne gizemli şeyler yerler soylenecekti ama...
hadi bana eyvallah. Sizede Türkiye sınırlari içerisinde o işaretlerin bulunmasını arzu ederken birazda kıskançlıgı gidermesini diliyorum.
Saygilar define mekani.

Son düzenleme:
Üst Alt