Hocam miknatis ile denedim guclu bi miknatis cekmiyor. Pirit olsa ana madde demir ceker di diye dusunuyorum.?
Alakası yok altında nidyum mıknatıs dene cekiyomu ama sana diyeceğim bu piritle altın dolandırıcılık işi çok oluyor varsa böyle kazık atmaya çalışan biri varsa uzakdur derim kendin bulduysan başka saygı vede sevgiler ama kesin pirit diyebilirim mercekler bakmak gerek ve analiz olması gerekirHocam miknatis ile denedim guclu bi miknatis cekmiyor. Pirit olsa ana madde demir ceker di diye dusunuyorum.?
Şu anda su ile ayristira yapiyorum hocam oldugu kadar yarin kuyumcuya goturcem bakalim insallah iyi bir seydir.Ikinci fotodaki sari parcaciklar elinle yfaladiginda dagiliyormu. Altin normalde dunya atestopuyken eriyip genelinde kuvars taslarinin arasind olusum saglar. Yltopraga dusenlerde metallesir yada kum taneciklerini alir. Prit ise genelde yumusak tasa vurur bazen kum gibi pomzaya benzeyen tasa vurur. Yalniz kuvars tasindada prite denk geldigim olmustur. Ayristirma konusuna gelince kendim suyla eleyerek ayiriyorum bu benim zevkim. Eger altinda vede coksa bir ocakta eritirseniz altin diger madenlerden ayrisir ve dibe coker. Selametle kardesim hayirlisi diyelim
sormuşsun söyleyeyim piriti mıknatıs çekmez nisbeten zımpara taşına benzer belki de aynıdır bilmiyorum -benim bir kuyumcu arkadaşım var altın kırıntılarını toplayıp ateş tuğlasından bir küçük çanağı var küçük fürmüzle ısıtıp eritiyor altın harici olanlar cürüf olarak ayrılıyor altın tanecikleri birbirlerine yapışıp metalleşiyor atrıca altın olup olmadığını anlamak için üzerine bir damla asit damlatıyor eğer rengi değişmezse altındır -ALTIN atomu dengeli ve doymuş bir yapıya sahiptir kolay kolay normal şartlar altında başka atomlarla eletron alış veriş yapmaz çünkü elekton ve proton sayıları eşittir ALTIN ATOMU VE KENDİSİ ÖZEL VE ALLAH TARAFINDAN KIYMETLİDİR DEĞERLİDİR oooof oooof