-Köye inen yolun saginda kuyu kireç kuyusu olacakti demekki henüz gorulmemis (kuyunun orta kesiminde degerli)
- dere tarafındaki kuyu dere çatina yakinsa kuyu yanında taş vardır degerli bakasin.
-tepe(yolun doğu kıyısındaki yigma kabul edelim alternatifli düşün türbenin güneydoğusundaki tepe gibi) 'nin 20 adım ileri kuzey tarafinda belirgin taş olacak(değerli) artık hangisi uyarsa.
-turbenin avlusunda bulunan yaşlı agacin 20 adim kuzey tarafina dikkat ediniz.(muhtemelen bu metrajda mezarlığın kuzey yanidir) yerde yatar düzgün kesim bir taş olacak, yolunda sol tarafina kalabilir rengide sarımtırak.
Egerki agacin dibinde mezar varsa 4 adım guney tarafina veya 2 adım güneydoğusuna veya 5 adim batısına dikkat ediniz
Egerki turbedeki agaci batısında tek yahut ilginç bir mezar varsa içine
Ve yine agacin kuzey dibinde mezar var ise ve kitabeli ise yine icine
Ve yine güney dibinde mezar var ise kitabesizdir icine
@KANAS_USTA selam ,,,
Türbe budur, Çok güzel mimari bir yapı Sarnıç var ,ve sarnicin kuyusu olaki dolarsa ,Suyun tahliyesi için ,Hani srnde iyi bilirsin ,TANDIR HÜLLESİ olur ya isde ona benzer ve cok guzel.ve kusursuz bir sekilde kaldirim ve su tajliye kanalı yapılmış, her seyi orjinal,
Su isa bir mesafede dereye dökülür, Derenin hemen batı bitisigide Esgi ve yeni Mezarlik ,
Ordaayrica 100 yada 150 oyunu barindiracak genislikde bir Kovuk varmis su an yok dolgu yapilip yol açılmış,
Cesme halen akar vaziyettedir, Cesmenin karşisinda 600 yıllik oldugundan bahsedilen bir kavak var, El arabask buyuklugunde parca duser bazan ,Kimse evine götürüp yakmaz, Kuyular suan usdu kapandi yol genisletildi ,Bu kuyuların kuzeyinden dereden esgi yol gider,
Yazacak cok isler var, ama burda bir islem yapamayiz ,Ama enazindan bolgeyi tesbit etmiş oluruz, Önemli kisimda bu zaten,
Kavak resmi de var cesmede var ,Resim.buyuk diuor yuklenemiyor ,, Gerekirse yükleriz,