Selam usfam ,,Bir mihrapda bende var ,Konuyu sapdisaptırmak rmak degil maksadım , Siz mihrapdan bahsedince bende gaza geldim.herhaldemihrabın kendisi başlı başına işarettir..
yeterki genişliği ve yönü belli olsun..
ustam sizinki mihrap değil,niş sunu yeri sayılır..Selam usfam ,,Bir mihrapda bende var ,Konuyu sapdisaptırmak rmak degil maksadım , Siz mihrapdan bahsedince bende gaza geldim.herhalde.
Mihraptaki boyuta bakılırsa rölyefler veya yazı barındıran bir kaya değilse rütbe statüsü yüksek bir komutan. Detayını görmek isterdim. Eğer tahmin ettiğim sonuçlar doğru ise zeminde güzel bir mahseniniz mevcut.Selam usfam ,,Bir mihrapda bende var ,Konuyu sapdisaptırmak rmak degil maksadım , Siz mihrapdan bahsedince bende gaza geldim.herhalde.
Çizdiginiz çizginin sag altinda Yaprakları görunen bir agaç cinsi var, Gördünuz herhalde ,O özel olarak oraya yerlesdirilmiş bir sarmaşık cinsi İNCİR agacı , bunun köku hic bitmez kopar kes seneye yine çıkar, Oysa ic anadoluda incir yetişmez ,ustam sizinki mihrap değil,niş sunu yeri sayılır..
Mihrap camii'deki mihrabın aynısı olur,üst kısmı kemerlidir...
fakat sizin bu oymanın altında veya sağ solunda kapı olmalı,çünkü üstünde yağmur suyu oluğu var..
Ekli dosyayı görüntüle 8337
Selam usdam ,,, Belgede derki ,,Biz bizanslara ait bir kiliseye Alibey degirmeni adini koyduk orası aslinda bizanslara ait bir kilisedir ,Buranin kapisindan iki kisi dikilerek yana iceri girebilir ,Iceri girince 4 sola 3 Saga olmak üzere 7 Agac başı yapdik ,Buranin on tarafinda bir ÇAKIL yıkıntısı yapdik ,Bu cakil yıgintisinin icine o havalede hic olmayan bir İNCİR dikdik ,Bu çakıl yigintisinin icine balyoza şise icinde bu bolgeye ait haritasini ve bir mikdarda para koyduk ve çakıl yığınının altına bir mihrap yapdık ,Burdan 13 adım da ana mahsene girilir der,Mihraptaki boyuta bakılırsa rölyefler veya yazı barındıran bir kaya değilse rütbe statüsü yüksek bir komutan. Detayını görmek isterdim. Eğer tahmin ettiğim sonuçlar doğru ise zeminde güzel bir mahseniniz mevcut.
Buranın kilise olabilmesi için inşanın dışa yansıması lazım. Yani toprak altında da olsa kayaya %70 kadar bağımsız olması lazım. Kaya içerisinde kilise dediğim gibi roma öncesi bir işlemdir. Sizin mantığınızla yola çıkarsak mesafe olarak toplamda 20 metrede sizin bu kiliseyi ulaşmanız 5 metrede de açmanız ve ilk mahsene ulaşmanız lazım. Yani duvara sıfır kazdığını var sayarsak derinlik 5 metre ise +3 metrede mahsen duvarında olursunuz. Bana burayı farklı açıdan görselleme şansınız var mı?Selam usdam ,,, Belgede derki ,,Biz bizanslara ait bir kiliseye Alibey degirmeni adini koyduk orası aslinda bizanslara ait bir kilisedir ,Buranin kapisindan iki kisi dikilerek yana iceri girebilir ,Iceri girince 4 sola 3 Saga olmak üzere 7 Agac başı yapdik ,Buranin on tarafinda bir ÇAKIL yıkıntısı yapdik ,Bu cakil yıgintisinin icine o havalede hic olmayan bir İNCİR dikdik ,Bu çakıl yigintisinin icine balyoza şise icinde bu bolgeye ait haritasini ve bir mikdarda para koyduk ve çakıl yığınının altına bir mihrap yapdık ,Burdan 13 adım da ana mahsene girilir der,
Bubdere belgelerde gecen ve adını Eskiyanin koydugu ÇALTI DERE dir.bu derede daha baska isler var.