Ayı | Sayfa 11 | Define işaretleri ve anlamları

balkaya34

Kullanıcı
Buranın kilise olabilmesi için inşanın dışa yansıması lazım. Yani toprak altında da olsa kayaya %70 kadar bağımsız olması lazım. Kaya içerisinde kilise dediğim gibi roma öncesi bir işlemdir. Sizin mantığınızla yola çıkarsak mesafe olarak toplamda 20 metrede sizin bu kiliseyi ulaşmanız 5 metrede de açmanız ve ilk mahsene ulaşmanız lazım. Yani duvara sıfır kazdığını var sayarsak derinlik 5 metre ise +3 metrede mahsen duvarında olursunuz. Bana burayı farklı açıdan görselleme şansınız var mı?
Evet bagimsiz ve dısına yansıyan şekli YARIM Catı baklava dilimi şeklinde kesme ve kesmenin en uc kısminfa bir kitabe yeri var orda saniyorum mermer kitabe varmış almışlar.Karşisina gecip bakıncada çok güzel görüntüsü var.
Kapıdan iceri girince 3 agac başı yerden tahmini 40 cm.yuksekde Yani diz kapsgindan birazdaha asagi ölçüde . Bu agac başını gecince bir çikinti var ana kayayadan sanıyorum Papazın vaaz ettigi yerdi .

balkaya34

Kullanıcı
Dere de devamli az su var ve burası sudan 2 metre kadar yuksek ve an kaya.
Burada benim.kpntrolumde bir çalısma hic olmadı.
Bir sohbet esnasında bundan bahsetmisdim .o sohbetden yola cıkarlar ve burayi bi hale getirirler Eger ben o çakıl taşı ordan taşıyacak olsaydım bana çok büyuk bir masraf acacakdı .
Ben sadece belgelerdeki işaretlerı bulurum vevresimlerım.Dahasina gücüm yetmez .Burada öyle calışmıslarki disarda cakıl.gorunmesin diye kilisenin içine çekmişler.Bu mihrabında ortasinda bir Hilti deligi görüyorsunuz .
Sonuç alamışlar , daha dogrusu bana gelmek zorunda kalmışlar. Sizin bahsettiginiz gibi ne 5 metre ne 3 metre kazılma yok. Dedektör tutmuşlar benden aldıkları azbuçuk bilgi ile bu işe girişmişler.
Sonuç yarım iş
Sizin mantiginizla yola çıkarsak demişsiniz .Bu iş benim.mantıgimın isi degil bu belgedir.belgede Bizans diyorsa bizansdir ben bir değişiklik yapmam Yazi ne diyorsa o dur.
A21medlinin konusuna girdik kusura bakma usdam

Son düzenleme:

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Dere de devamli az su var ve burası sudan 2 metre kadar yuksek ve an kaya.
Burada benim.kpntrolumde bir çalısma hic olmadı.
Bir sohbet esnasında bundan bahsetmisdim .o sohbetden yola cıkarlar ve burayi bi hale getirirler Eger ben o çakıl taşı ordan taşıyacak olsaydım bana çok büyuk bir masraf acacakdı .
Ben sadece belgelerdeki işaretlerı bulurum vevresimlerım.Dahasina gücüm yetmez .Burada öyle calışmıslarki disarda cakıl.gorunmesin diye kilisenin içine çekmişler.Bu mihrabında ortasinda bir Hilti deligi görüyorsunuz .
Sonuç alamışlar , daha dogrusu bana gelmek zorunda kalmışlar. Sizin bahsettiginiz gibi ne 5 metre ne 3 metre kazılma yok. Dedektör tutmuşlar benden aldıkları azbuçuk bilgi ile bu işe girişmişler.
Sonuç yarım iş
Sizin mantiginizla yola çıkarsak demişsiniz .Bu iş benim.mantıgimın isi degil bu belgedir.belgede Bizans diyorsa bizansdir ben bir değişiklik yapmam Yazi ne diyorsa o dur.
A21medlinin konusuna girdik kusura bakma usdam
Sizin mantığınızdan kastım sizin dediğiniz kadarıyla anlamında dedim. Hitabımızda bir kusur varsa affola. Kitabe olması mantık dışı kilise ve mahsenlerde. Çünkü bu ibadet sembolüdür ve geneldir bazı zaman ise ibadetin yanı sıra öğüt nasihat veya çevre halkı lider bilgisi verir. Siz görsel sunarım derseniz bu konuda daha iyi yardımcı olabiliriz. Ben ve diğer tüm ustalar bilgilerimizi görüşümüzü ekler sonuca yaklaşırız. İkinci bir husus dereye yakınlığı çelişkidir. Dereye bu kadar yakın olabilmesi için ani su yükselmesini ve toprak zaiyatını hesaba alarak işlem yapılır bu sebeplede zeminde titiz bir seçicicilik ön plana çıkar. Bunun için kaymak kaya üzerine inşa edilmesi lazım gelir. Yanlız görsel ile görmek istediğimizi teğit etmeden yanlış anlaşılmamak adına da olsa pak bir cevap veremeyiz.

balkaya34

Kullanıcı
Sizin mantığınızdan kastım sizin dediğiniz kadarıyla anlamında dedim. Hitabımızda bir kusur varsa affola. Kitabe olması mantık dışı kilise ve mahsenlerde. Çünkü bu ibadet sembolüdür ve geneldir bazı zaman ise ibadetin yanı sıra öğüt nasihat veya çevre halkı lider bilgisi verir. Siz görsel sunarım derseniz bu konuda daha iyi yardımcı olabiliriz. Ben ve diğer tüm ustalar bilgilerimizi görüşümüzü ekler sonuca yaklaşırız. İkinci bir husus dereye yakınlığı çelişkidir. Dereye bu kadar yakın olabilmesi için ani su yükselmesini ve toprak zaiyatını hesaba alarak işlem yapılır bu sebeplede zeminde titiz bir seçicicilik ön plana çıkar. Bunun için kaymak kaya üzerine inşa edilmesi lazım gelir. Yanlız görsel ile görmek istediğimizi teğit etmeden yanlış anlaşılmamak adına da olsa pak bir cevap veremeyiz.
Usdam esdagfurullah kusur olmaz .
2ncisi Biz kitabe sanıyoruz .Kimbilir nedir.
3 ncüsü bu deredeki subacak kalinliginda bir su .Yani aşırı akan bir su degil.
4 ncüsü asla buraya taşkın su çıkamaz .
Burayı eşkiya kullanmiş ve kullanmış ama asli.neyse onuda yazmıs ve yazdıgının tamamıda eksiksiz .

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Usdam esdagfurullah kusur olmaz .
2ncisi Biz kitabe sanıyoruz .Kimbilir nedir.
3 ncüsü bu deredeki subacak kalinliginda bir su .Yani aşırı akan bir su degil.
4 ncüsü asla buraya taşkın su çıkamaz .
Burayı eşkiya kullanmiş ve kullanmış ama asli.neyse onuda yazmıs ve yazdıgının tamamıda eksiksiz .
Bu konuyu değiştirir. Su ölçüsü ne ise yaşam belirtisi de yaklaşık o seviyelerdedir. Bu zamanla azalmış veya kuşsuyu olmuş olmasın. Bu tür yerlerde eşkiyanın barınması mümkündür. Roma zamanını ele alırsak su o zamandan bu zamana kıyasla dediğiniz hale de gelmiş olabilir. Bahsettiğiniz bu yer 12 ay akan bir akarsu yatağımı yoksa belli mevsimler de mi akıyor?

Son düzenleme:

balkaya34

Kullanıcı
Bu konuyu değiştirir. Su ölçüsü ne ise yaşam belirtisi de yaklaşık o seviyelerdedir. Bu zamanla azalmış veya kuşsuyu olmuş olmasın. Bu tür yerlerde eşkiyanın barınması mümkündür. Roma zamanını ele alırsak su o zamandan bu zamana kıyasla dediğiniz hale de gelmiş olabilir. Bahsettiğiniz bu yer 12 ay akan bir akarsu yatağımı yoksa belli mevsimşer de mi akıyor?
Selam usdam .Su asla buraya çikmaz zaten çikacak.olsa su ilk önce cakıl yıgıntısı var oraya dahi gelmez zaten bunu onlar.
biliyor ve bilincli yapıyor
Çakıl yıgıntısı deyince öyle dere caķılı filan degil.Fitbol topu ebatlarında taşlar .Irili ufaklı.
Bu su az ve sürekli sudur . Zarar vermez
Su buraya daha üsd nokdalardan gelir.

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Selam usfam .Su asla buraya çikmaz zaten çikacak.olsa su ilk önce cakıl yıgıntısı var oraya dahi gelmez zaten bunu onlar.
biliyor ve bilincli yapıyor
Çakıl yıgıntısı deyince öyle dete caķılı filan degil.Fitbol topu ebatlarında taşlar .Irili ufaklı.
Bu su az ve sürekli sudur . Zarar vermez
Peki bu kısımda hiç cihaz kullandınız mı? Bahsettiğiniz ermeniler yahudi mi hristiyan mı yoksa pagan inancına mı sahiptiler. Herşeyden önemlisi cihaz yok ise bu bilgi şarttır ve yön buna göre daha makul şekilde bulunur. Asgari 5 azami 20 adımda toprak altında kapıya denk gelirsiniz. Maddi imkan el vermiyor ise çakıl aşındırma ile yapmanızı tavsiye ederim.

balkaya34

Kullanıcı
Peki bu kısımda hiç cihaz kullandınız mı? Bahsettiğiniz ermeniler yahudi mi hristiyan mı yoksa pagan inancına mı sahiptiler. Herşeyden önemlisi cihaz yok ise bu bilgi şarttır ve yön buna göre daha makul şekilde bulunur. Asgari 5 azami 20 adımda toprak altında kapıya denk gelirsiniz. Maddi imkan el vermiyor ise çakıl aşındırma ile yapmanızı tavsiye ederim.
Dedektörüm yok . Burada kazı yapanlar iki ayrı defektör tutmuşlar ikiside sinyal vermiş .öyle diyorlar ama ben emin degilim .Çunki.burada dedektör sinyal alamaz Çünkü burası.detin.bir mahsen olma ihtimali var.13 badamak diyor .Bu basamaklarin 2 tanesi mihrabın genisliginde ayni kayadan kesmedir Ben ikisini gordüm.temizlesem belki başkada çikabilirdi.
Bu 13 basamak derinligi düşünürsek enaz 3 metrede mahsenin ucuna belki rastladık.çünkü buradaki mahseni bizans yapdı Eskiya degil Eşkiya safece acdı girdi çıktı ve belgeledi.

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Dedektörüm yok . Burada kazı yapanlar iki ayrı defektör tutmuşlar ikiside sinyal vermiş .öyle diyorlar ama ben emin degilim .Çunki.burada dedektör sinyal alamaz Çünkü burası.detin.bir mahsen olma ihtimali var.13 badamak diyor .Bu basamaklarin 2 tanesi mihrabın genisliginde ayni kayadan kesmedir Ben ikisini gordüm.temizlesem belki başkada çikabilirdi.
Bu 13 basamak derinligi düşünürsek enaz 3 metrede mahsenin ucuna belki rastladık.çünkü buradaki mahseni bizans yapdı Eskiya degil Eşkiya safece acdı girdi çıktı ve belgeledi.
Son basamaktan sonra iki aşağı yaklaşık 5 metrede öne kazarak kapıya denk gelirsiniz. Kapı genelde tek blok halindedir bazen kare dikdörtgen bazende silindir şeklindedir. Kare dikdörtgenlerde sıkıntı pek sıkıntıdan sayılmaz ama silindir türü ise bu biraz zahmet ister ve tuzaklaması künk ve sıvılama kullanıldığı için diğerlerine oranla daha risklidir.

Üst Alt