bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir, | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

xenon

Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2013
Mesajlar
594
Beğeni
1,618
Puanları
93
Konum
ANKARA
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

1. Kayanın altı katman boşluğuysa bunu aşmanın tek yolu üzerinde yavaş yuruyerek köşeleri iyi cıkarmanız lazım eğer köşeler duzensiz şekil veriyorsa evt aşağıda dalgalı kaya katmanı vardır.

2.cubuk minerale gidiyorsa burayı dört yönden cubuk tutarak gezin en ufak olasılıkta bu noktayı birakın.
Kuzeyden güneye yuruyun ve cubukları her zamankinden birbirine uzak tutun

[FONT=&quot]asi ustam çok güzel bir bilgiye değindi eline sağlık ustam. neden kuzeyden göneye yürüyün diye bir örnek vermiş olabilir? kimse sormuyor açaba manyetik alan hangi yönlerde meydana geliyor bu manyetik alanlar bizim çubuklarımızı etkiliyormu?

[/FONT]
[FONT=&quot]Pusula[/FONT][FONT=&quot], başlıca olarak trafikte ve arazi incelemesinde kullanılan, üzerinde yön tespit etmeye yarayan *****. Pusulalar; veya olarak ya da bir göre yön belirleme prensipleriyle çalışırlar. En eski pusula türü, göre yönleri gösteren manyetik pusuladır ve sıklıkla pusula sözcüğü, manyetik pusula ile eşanlamlı olarak kullanılır.
Manyetik pusula, Dünya'nın manyetik alanının doğrultusunu gözlemlemekte kullanılan, alıp mevki bulmaya yardım eden bir . olmayan bir yapılmış bir içinde bulunur. Temel organı hareketli bir oluşan diğer aygıtları da bu adla anılır.
Pusula, bir olan bussola geçmiştir.[2]
Konu başlıkları[/FONT]

[FONT=&quot]Pusulanın çalışma prensibi[ | ][/FONT][FONT=&quot]
Manyetik pusulanın en önemli parçası olan ve bir içerisinde bulunan pusula serbestçe edebilecek şekilde pusula gövdesine monte edilmiştir. Pusula serbest kaldığında her zaman aynı yönü gösterir. sabit olarak aynı yönü göstermesi çeken bir olmasından kaynaklanmaktadır. bir ucu , diğer ucu uzanan devasa bir gibidir. , pusula ( ) doğru dönmesine neden olur.
Tarihçesi[ | ]

Bir parça ve çiviler.
İlk pusulalar kullanarak üretilmiştir. İlk olarak denizciler; küçük bir parça mıknatıs taşını bir çöp üzerine koyup suya bıraktıklarında, çöpün Dünya'nın manyetik alan çizgileriyle aynı hizaya gelip, bir ucunun 'nı gösterdiğini keşfettiler. Bu keşfi hemen bir ikincisi takip etti. Mıknatıs taşına uzun süre temas ettirilen demir veya çelik bir iğne de - istikametinde hizaya geliyordu.
Pusula 12. yüzyılda muhtemelen ve denizciler tarafından ayrı ayrı keşfedilmiştir. Bir başka teoriye göre ise önce Çinliler tarafından keşfedilip, Araplar vasıtasıyla Avrupa medeniyetine ulaşmıştır.[ ] 'da pusuladan ilk olarak 'de söz edilmeye başlandı. Bunu, 'de ve 'te izledi. O zamanlar pusulanın ilkel bir yapısı vardı. İlk önemli gelişmeyi gerçekleştiren oldu ( ). bir geçirdikten sonra, bunu bir yanı ve derecelenmiş bir kutunun içine yerleştirdi.
Kullanım alanları
Pusulayı ilk önce denizciler seyrüseferde kullanmışlardır. Denizcileri; sivil havacılar, askerler (kara, deniz ve hava kuvvetleri), madenciler, mimarlar, ormancılar, tapu ve kadastro işi ile uğraşan harita teknisyen ve harita mühendisleri, izciler, dağcılık sporu yapan dağcılar, koşarak hedef bulma ( ) sporu yapan sporcular, yelken yarışı yapan yatçılar takip etmiştir.
Pusula çeşitleri


Parmak pusulası
Standart plaka , aynalı, askeri ve kutu (prismatik) pusulalar kullanılan dizayn edilmiş pusulalardır. tip pusulalar daha çok hassas ölçümlerin yapılabilmesi için tasarlanmıştır; hassas ölçüm yapılması zor olduğundan bu tip pusulaların kullanımları da oldukça zordur. Standart veya pusulaların kullanım alanı daha yaygındır. Parmak pusula sporu için en kullanışlı olan pusuladır. Ataç pusulalar, döner kapsülün altına yerleştirilmiş ataç yardımıyla takılabilirler.
ile çalışan pusulalarda oluşabilen iki ana gruba ayrılır:[/FONT]
[FONT=&quot]1. [/FONT][FONT=&quot]Yapay sapma (deviasyon)[/FONT]
[FONT=&quot]2. [/FONT][FONT=&quot]Doğal sapma (varyasyon)[/FONT]
[FONT=&quot]Kerteriz (açıklık) pusulası[/FONT][FONT=&quot]
(açıklık) belirlemek için herhangi bir almaya yarayan ve kaptan köprüsünün açık bir noktasına yerleştirilen bir donatışmış büyük pusula.
Asma pusula
ile ve ikinci kamaralarının kemerlerine başaşağı olarak asılan özel pusula. ve ikinci dinlenirken kontrol etmesini sağlar.
Elektromanyetik pusula

Uçaklarda kullanılan manyetik pusula
Hareketli donanımı bir çevresinde dönen ve aygıttan bağımsız bir etkisindeki bir oluşan, aygıtı. Pouilletin tasarladığı ve Gaugainin geliştirdiği tanjant pusulasında, içinden ölçülecek geçtiği sabit bir bobinin yarattığı alanın bileşkesinin etkisindeki tanjantı bu , orantılı bir kadar sapar.
Aynı şekilde sinüs pusulası da vardır.
Dümen (Dümenci) pusulası
verilen ayrılmaması için dolabının üzerine yerleştirilmiş pusula.
Filika pusulası
Küçük ve kullanılan, kararlılığı yüksek küçük pusula.
Sıvılı pusula

Gemilerde kullanılan sıvılı bir pusula
Pusula kartının azaltmak için kabında ve karışımı bulunan pusula.
pusula bir sakıncayı ortadan kaldırır. , - karışımı bir içinde yüzen bağlı iki büyük meydana gelir. Bu pusulanın ağırlığını hafifletir ve üzerindeki pusula sürtünmesini azaltır. yeğinliğini ve büyük ölçüde değiştirir. Bundan dolayı belirli pusulayı kimi kez kullanılamaz hale getiren önemli ortaya çıkar. kısımlarının etkisi pusulanın yakınına uygun biçimde yerleştirilen denkleştiricilerle giderilir. Sürekli , geçersiz hale getirilir, geçici ise düşey ( ve çubukları) geçersiz hale getirilir.
Cayroskop pusulası
Cayroskopun kararlılığına göre düzenlenmiş ve bu nedenle karşı duyarsız olan pusula.
asılan ve yardımıyla büyük hızla döndürülen bir cayroskoptan meydana gelir. Başka bir olmaksızın, dönmeye başladığı anda yöneltildiği bir hareketini izler. Bir karşı ağırlık sistemi bu yerinde tutar ve bir sönümleme sistemi bu doğrultusundan ayrılmasını önler. Düzelticiler, , ve çeşitli hareketlerden kaynaklanan göz önünde bulundurmayı sağlar. Yineleyiciler, , köprüsünün iki yanına yerleştirilir ve radyogonyometre, vb. ile donatılır.
Yavru pusula
Cayropusulanın hareketlerini bir izleyen ve bir pusula gibi gösteren aygıt.
almak için / yakın köprü üstlerine olduğu gibi , ve kimi kez de yerleştirilir.
Kadranlı pusula
Bir kutu içine yerleştirilen ve aygıtı yönlendirerek istendiğinde öğrenmeyi sağlayan küçük .
Pusula tanımları
Falso pusula
Gerekli düzeltmeleri yapılmamış gösteren pusula.
Sağır pusula
değiştirmelerinden etkilenmeyip sürekli olarak tuttuğu yönü gösteren pusula.
Diğer
Pusula dolabı
; içinde pusula, ve pusulayı aydınlatan bulunan bir .
Kullanım alanlarına göre pusulalar
Havacılık ve Denizcilik
Bütün karşılaştırmaya yarayan .
, gerçek kuzey, yani ile denilen bir oluşturur. üzerinde işaretlenen bu yardımıyla ya da ya da gidiş tayin edebilir.
En basit pusula olan kuru pusula üzeri bir kapatılmış ve kardana asılmış bir oluşur. Bu kabın üzerine bir (pusula mihveri) oturtulmuş uçlu bir bulunur. Pusula üzerine yapıştırılmış hareketli bir taşır; de birbirine koşut birçok meydana gelmiş bir asılıdır. ve kaçması, , sönümlenmesi uzun süren salınımlara yol açar.
Jeomanyetik
Eğim pusulası
Belirli bir yerde yaptığı ölçen, bir taşıdığı . Eğimin göz önüne alınması XVI yy. sonunda yaşamış 'ın düşüncesidir.
Yükselim pusulası
Belirli bir yerde yaptığı değişken ölçen pusula. bir devinen bir tam olarak - doğrultusunu almadığını ilk kez 'un gözlediği sanılır.
Topograf (topografya) pusulası
ölçümlerinde kullanılan ve bir gözleme donatılmış pusula.
Uçları derecelenmiş bir üzerinde hareket eden bir , bir içindedir. yanındaysa bir ya da iki vardır. Bunların doğrultusu, derecelerin bununduğu bir çapa koşuttur. Bu , A tepe noktasına ulaşmayan BAC ölçmeye yarar.
Yandaki , gözlemlenecek ve ölçülecek FO'G ve DOE görülmektedir: BAC bunların farkına eşittir. çok işe yarayan da yapılmıştır.
Pusulanın özellikleri
Dönebilen , gösteren ucu görülmesi için diğerinden farklı (örneğin ) olur.[/FONT]

 
Son düzenleme:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Katılım
9 Kasım 2012
Mesajlar
3,702
Beğeni
4,010
Puanları
113
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

daha önce bu çubuktan yapmıştım İkizceli ustam. metal testi olarak bakırlarla benim deneyim olarak bir çalışmam olmadığından bu konuda katkım henüz olamıyor. kusura bakmayın İkizceli ustam. müsadeniz de olur ise,,, ben de şu an için elimden geldiğince konunun ve bakır çubuğun ne olduğunun anlaşılması amaçlı bir kaç görsel sunmak istedim. böylece neymiş bu bakır çubuklar fikrini yenebileceğimizi düşündüm. önceki örneklerinizde bununla yapalım diyerek bahsettiğiniz 6 lık bakır kablo hakkında :

öncelikle almak için isteyeceğimiz malzeme elektrikçi yapı market v.s. gibi bir yerden alınacak 6 mm çapında tek damarlı , yani NYA tipi bakır kablodur. bu kablodan 100-150 cm lik bir damarı size yeterlidir.


NYA KABLOLAR

H05V-U H07V-U H07V-R TS 9758 HD 21.3 S3 / VDE 0281-3 -30 / +70°C H05V2-U H07V2-U H07V2-R TS HD 21.7 S2 / VDE 0281-7 HD 21.7 S2
-30 / +90°C H05V2-U 105°C H07V2-U 105°C
H07V2-R 105°C
TS HD 21.7 S2 / VDE 0281-7 HD 21.7 S2
-40 / +105°C
Kablo Yapısı

Mono veya çok telli, bakır iletkenli, tek damarlı, 70; 90; 105°C seçenekli çalışma sıcaklılkı PVC yalıtımlı fleksibl kablolar.
Kullanım Yerleri

Kapalı, kuru yerlerde, sabit tesislerde, dağıtım panolarında, sıva altı ve sıva üstünde boru içerisinde, kroşeler üzerinde
kullanılırlar.







gerekli malzemeler bir tane yankeski, bir maket bıçağı, bir de şerit metre veya cetvel... şimdi yapım resimlerine geçelim...



kablomuzu yaklaşık 100-110-120 cm civarında keselim. ben 110 kestim.


şimdikablomuzun yalıtkan kaplamasını soyalım.


kablomuzu tam ortadan iki parçaya ayıralım...


özellikle çubuk kulanmayı daha önce başaramayan, yada hiç denememiş olanlar çubuklarını sıkmasınlar ve kullanımda başarılı olabilsinler diye tutmasapı yapmakta fayda var... yanlız tutma sapı yapsalar dahi çubuğun metal kısmına başparmaklarını çok hafifce dokundurmaları gerekli.

sap için de iki tane tükenmez v.s. kalem kapı ile nasıl yapıcağımızı gösterelim.. ( plastik tutma sapı olmadan direk bakır çubuğa temas ile daha hassas tespit yapılır ama elinizde sıkmaz ve kullanmayı iyice tatbik etmeye başlarsanız tutma saplarından kalem kaplarını çıkarın.)






bakır çubuğun yapılışı sanırım çok net anlaşılmış olmalı,, son olartak da bu çubukların bitmiş ve kullanıma hazır hallerini görelim...





evet arkadaşlar şimdi lütfen ben yapamadım, bana yaparmısınız, bana satarmısınız şeklinde yorumlara son verelim... bu kadar kolay bir çubuğu yapmayı başaramayan zaten malzeme çıkarmayı aklından geçirmese iyi olur... inşallah hayırlara vesile oluruz.. saygılar. ;)
 
Son düzenleme:

cassabalee

Kullanıcı
Katılım
31 Mart 2013
Mesajlar
686
Beğeni
881
Puanları
93
Konum
Türkiye
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

1. Kayanın altı katman boşluğuysa bunu aşmanın tek yolu üzerinde yavaş yuruyerek köşeleri iyi cıkarmanız lazım eğer köşeler duzensiz şekil veriyorsa evt aşağıda dalgalı kaya katmanı vardır.

2.cubuk minerale gidiyorsa burayı dört yönden cubuk tutarak gezin en ufak olasılıkta bu noktayı birakın.
Kuzeyden güneye yuruyun ve cubukları her zamankinden birbirine uzak tutun

asiavcı ustam verdiğiniz bilgiler için tşk ederim yeri geliyor 4 bir tarafı gezilmeyecek kadar dik olan yerler var bu gibi yerler işimizi zorlaştırır diye düşünüyorum. düz bir arazi olsa dedikleriniz uygulanır... saygılarımla...
 

cassabalee

Kullanıcı
Katılım
31 Mart 2013
Mesajlar
686
Beğeni
881
Puanları
93
Konum
Türkiye
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

öncelikle katılan arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim.
değerli arkadaşlar,biz boşluk tesbiti ve derinlik ölçmeyi konu olarak neden ele aldık.
asi ustamızın izah ettiği gibi ,zemin altı yapılan her çalışmada bir simetri vardır.
mezar ,oda kare veya daire vs.gibi. mineralli yerlerde bu şekilsizdier.
tepki aldığınız bir yerde önce bir boşluk tespiti yaparak neye benzediğini bir görünüz. sonra derinliğine.bu size aradığınız cevabı verecektir. sadece bir metre bir derinliğe bir saklı koymak için,ne kadar bir yer açmanız gerekir.hesap bu kadar açık. bu kadar bir hesabı anlamak zor gelenler eline hiç almasın,kendinide yormasın.
ben mineral harici ,her türlü madenin zemin altındaki varlığını,cinsine kadar almamış olsam bu konuyuda açmazdım.
birilerinin sonradan konuya,hiç katkısı olmadan ,direk ukalaca bilgiçlik yapmaya kalkmaması için,bilenlerin önceden katkısını bekledim. hatta özellikle haberdar edilmelerini bile istedim.
ama maalesef hiç yapıcı bir yorum gelmedi.
yeminle söylüyorum,odada mahzende vs . yerde hangi noktasında olduğunu bile tesbit etmek su içmek kadar artık kolay.
benim bilhassa diğer konumda ,sürekli isimsiz takip edenlerin bir kısmınıda ,misafirlerden ziyade kendini gizleme gereği duyanlar olduğunu biliyoruz.
hem bizleri karalamaya yetersiz göstermeye çalışacak,aklıncada yazdıklarımızdan istifade edeceksin sağolsun bozkurt kardeşimiz iiyi niyetle yazıların herkesçe takibini kolaylaştırmış.
bu noktadan sonra yazacaklarımın,üyeler harici ve isimsiz girenlerce okunmasını asla istemiyorum.
casabbelle kardeşim zaman ayırabilirsen sana küçük bir deney yaptırmak isterim. sağlıcakla kalınız.


ikizceli ustam zaman ayırırım mesajınızı bekliyorum saygılarımla..
 

cantar

Kullanıcı
Katılım
27 Ağustos 2012
Mesajlar
8,795
Beğeni
11,115
Puanları
113
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

ikizceli ustam daha önçe açılmış bir mahsen vardı bizde tekrar girişini kapatık üzerini toprakla örtük burada çubuklar için güzel bir pratik yapma alanı yaptık. çevrede bulunan çubukçu arkadaşlarımı buraya götürdüm hiç birinede yeri göstermedim sadece boşluk olup olmadığını tespit etmelerini istedim inan ustam çok ilginç durumlarla karşılaştım. örnek olarak arkadaşın biri boşluğun olduğu noktayı değilde boşluğun 2m gibi kenarında aynı ebata boşluğu gösteriyordu dahası mevcut boşluğun dör kenarındada aynı boşluğu alıyordu asıl boşluksa ortada kalıyordu bu arkadaş kendince burada 4 adet oda olduğunu söylüyordü dikatimi çekense boşluğun dört kenarında aldığı boşluk merkezi boşlukla aynı mesafede yani dört tarafda 2 metreden sonra boşluk veriyordu. diğer bir arkadaşsa boşluğu doğru noktada alıyordu yanlız 1.5 x 2 ebatında olan asıl boşluğu nerdeyse 3x3.5 gibi geniş bir alan gösteriyordu. bunlar bakır çubuk kulananlardı. sizce ustam budurumda olan arkadaşlar nasıl ve ne şekil doğru tespit yapabilirler. saygılar

Arkadaşlarımız bir şeye dikkat etmiyorlar sanırım.Üzerinde araştırma yaptığınız bir arazide bir mezara ait bir boşlukla karşılaştıklarında o alanda sadece bir adet mezar alanı var sanarak başka araştırmalara girmiyorlar halbuki o alanda birden fazla mezar ve bu mezarlara ait boşluklar olabilir.Çubukların birden fazla yerden ve yönden diğer boşluklara yönelmesi olasıdır.
o alanda birden fazla mezar ve mezara ait boşluk olabilir çubuklar bu mezarlara ve boşluklara yönelebilir...

images


images


ColrossBurialVault.jpg


UK-Cumbria-christian-cemetery_02.jpg


images


images


images


fptp00-tag.png


images
 

operatör

Yasaklı
Yasaklı
Katılım
22 Ocak 2013
Mesajlar
214
Beğeni
11
Puanları
0
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

beklerem ikizceli usta
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,706
Puanları
113
Yaş
68
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

ustalarıma ayrı ayrı sonsuz teşekkürler ediyorum. bir birimizden alacağımız ve vereceğimiz o kadar çok tecrübelerimiz varki. harbici ustam çok güzel açıklamışsın. tavsiye ettiğin gibi çıplak olarak ele almayı bende uygun görüyorum., önceden bunlarla maden tesbiti yapıldığının yeterince bilinmemesine rağmen,karşılıklı fikirlerin paylaşımı ve bu doğrultuda yapılan deneyler sonucu,bir yerde maden olup olmadığı varsa cinsinin ne olduğu bile ,artık net bir şekilde açıklığa kavuşmuştur.
ben değerli yorumlarıyla katkı yapan isimlerini ayrı olarak telaffuz etmeyeceğim ustalarımdan üyelerimize kadar bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum.
bu konuda bizlere inanarak, emek veren, değerli zamanlarını bu yönde kendini bir adım ileriye götürmek adına çaba gösteren ,samimi arkadaşlarıma mesajım açıktır.
ayrı ayrı kalbi sevgiler. sağlıcakla.
 

EKE

Kullanıcı
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
73
Beğeni
18
Puanları
8
Konum
ankara
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

ikizceli ustam sizinle aynı duygu ve dusunceler içerisindeyim aslında sizler degerlı zamanlarınızı ve bılgılerınızı bızlerle paylasıp bır abı ve bır arkadasça bu konularda daha bılgılı olmamızı resmen tetıklıyosunuz bılınınen hadisi şeriflerden bırı varkı ınsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır hadısıne naıl oluyosunuz ne mutlu sızlere okadar zaman ,emek ve bılgılerınızı bızlerle bır çırpıda paylasıyosunuz sıze ve dıger degerlı ustalarıma kendım ve forum uyelerı arkadaslarım adına tesekkur ederım bırde hakkınızı helal edınkı mumının mımıne sadece mal veya mulk le hakkı olmaz ılım ve bılgı ilede hak olur saglıcakla ve sevgıyle
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,706
Puanları
113
Yaş
68
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

muhterem eke kardeşim,biz layık olana ,(can tatlıdır derler belki onu veremeyiz)helede candan ,kandan ise belki onu bile göze alırız. bundada dünyevi beklentimiz olmadan,ALLAH rızası için yaparız.BANA BİR HARF ÖPĞRETENİN KÖLESİ OLURUM demiyormu YÜCE HALİFEMİZ, ALLAH ın arslanı. böyle bir durumda hak hukuk kişiden beklemek yerine ,verilenlerin amaca uygun faydalanılmasını beklemek ve bunun mutluluğunu yaşamak önceliğimiz olmalı.benim bir kardeşime bir hakkım geçmişse,dünyanın en güzel ,en faydalı ve en helal nimeti olan anne sütleri kadar helal olsun.verecağimiz bitirici can noktalar daha var. inşaallah bir şekilde sunmaya çalışacağız. sağlıcakla sevgiyle muhterem kardeşim.
 

suphanaktas

Kullanıcı
Katılım
3 Ekim 2013
Mesajlar
6
Beğeni
1
Puanları
3
Konum
Ankara
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

Öncelikle eşsiz bilgileri bizlere herhangi bir karşılık beklemeden binbir zahmetle araştırıp, deneyip ve olumlu olumsuz sonuçlarla sunan değerli forum yöneticilerime ve paylaşımda bulunan arkadaşlarıma teşekkür ederim, özellikle çubuklar konusunu çok merakla takip etmekteyim, ayrıca forumda anlatılan şekilde (bakır boru elektrikciden almış olduğum) yapıp denemeler yapmama rağmen bende çalışmadı, buda her insanda çalışmadığı yönünde bir fikir uyandırdı bende, buna rağmen denemelere devam ederek almış olduğum 9 volt pille bakır çubuklarıma enerji takviyesi yaptığım halde yinede olumsuz oldu, fakat çalışmalara , bir şekilde bendede çalışacağına inanarak denemelerime devam etmekteyim, ayrıca şöyle bir enterasan olayı paylaşmak istiyorum, kimi insanda bakır çubuklar uzaktan boşluğu algıladığı halde bende boşluğun üzerine gelmediğim sürece çalışmamakta, boşluğun üzerine gelip (bilinen bir boşluk) 10-15 saniye sonra kapanmaya başlamakta, son olarak konu ile ilgili emeği geçen forum yöneticilerime ve değerli arkadaşlarıma teker teker teşekkür ederim, Allah razı olsun,

saygılar.
 
Üst Alt