bu belgeyi bilen varmı

Sarpedon

Kullanıcı
Cevap: bu belgeyi bilen varmı

Yorumlara devam. Üslubumda bir kabalık olduysa herkesten özür dilerim. Ayrıca dostlar ben sallamam. Bildiğimi öğrendiğimi anlatmaya çalışırım. Bilmediğim şeyleride forumlarda bir bilene sorarım. Ama küçümseyici şeylere dikkat edelim.

Sarpedon

Kullanıcı

Bu belgedeki pitogramlara sanat tarihi perspektifiyle bakılırsa şunları eklemek mümkün. Pitogramların bir çoğu dinsel sembollerden etkilenerek çizilmiş. Bazılarına çeşitli semboller eklenerek farklı bir anlam yüklenmiş. Çeşitli amaçlar için kullanma ihtimalleri çok yüksek olan bir belge. Çizimdeki tasarım gelişi güzel yapıldığı için bir kopya olması yüksek ihtimal. Metin ustanın belirttiği ay kadını simgeler demesi yerinde doğru bir yorumdur. Ay, sümerlerden başlayıp anadoludaki uygarlıklarda dişiliğiğ sembolize eder. Ay tanrıçası sibele dir romalılarda. Eğer herhangi bir antik çağ mezarında ay işareti vaarsa bu demektirki mezarda yatan kadındır.
Örnek olarakta gamalı haç var. Gamalı haç orta asya dolaylarında sanatsal bir motif olarak kullanılmıştır. Romalılarda kullanmıştır. Romalıların hristiyanlığa geçiş döneminde güncelliğini kaybetmiştir. Anadoluda gamalı haç görülmez.

Şimdi bu belge için şöyle diyebilirim. Her kim bu pitogramları yaptıysa büyük ihtimalle ezoterik, gnostik amaçlı kullanmış. Defineyle alakası varmı. Bence yok. Ama elbette var deniliyorsa, o zaman akadaşlar fikirlerini yazsınlar.

Son düzenleme:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

bizi diğer define yorumlayan sitelerden farklı kılan birkaç özellik
birincisi aramızdaki bağ ve tutkunluk,
ikincisi saygı ve hoşgörü,
üçüncüsü farklı yorumlardan mantıklı olanı yorum isteyen kişinin seçmesi,

yani isteyen atsın isteyen tutysun, zaten yorum isteyen gidip anlatılanları arazide uygulamaya başlayınca hangisi doğru hangisi yanlış ortaya çıkacaktır. rekabetin olacağı yer sitedeki yorumlar değil, yazılarda atışmalar değildir. yorum isteyen gider ve arazide bunları kontrol ederse doğru yorumlamış olana devamını soracaktır.

lütfen bilenler bildiklerini anlatmaktan çekinmesinler. hepinize saygılar.

İRON

Kullanıcı

s.a METİN USTA.
Ne diyim bilmiyorum ki.fırçayı siz basın bakalım.ALLAH verede bir ara bizim bu taraflara düşersinizde sizi o istemediğiniz varlıklarla tanıştırayım.
bakalım varmıymış yoksa yokmuymuş.canlıcanlı görmüş olursnz..
ama kovaladıkları vakit benden yardım istemiyn çünkü sizden önce ben kaçarım :)
:)
selametle kalınız mubarekk insan...

Son düzenleme:

savaş

Kullanıcı

para işaretleri .3artı7artı12

arif

Kullanıcı

slm arkadaşlar ben bilşdim bir işaret var üçken kabartma ortasında küçük bir oyma var nedir bunun anlamı

ASİAVCI

Kullanıcı

burada gördüğünüz tüm işaretler paranın vede gömünün habercisidi arazıde bu işaretlerden birine raslarsanız paraya yaklaştınız demektir.
bu belgenin sadece tek nushasıdır ve devamıda vardır arkadaşlar........k.gelsin

MURATS44

Kullanıcı

evet güzel işaretler.kaz ayağı denende var diğerleride.

Kaz ayağı ile bir hikaye anlatayım yaşanmış bu olay.

Adam kaz ayağı işaretini bulur ama işaretten anlamaz.Bakar bakar bakarlar kaz ayağı bakan diğerine derki bu kaz ayağı denen işaret.somurtuk
eeee der diğeri ne yapacaz o zaman.göz kırp
Uzman geçinen derki kaz ayağı arayacaz.:(
ve arkadaşlar haldır haldır kaz ayağı aralar.:)
ama bulamazlar.:(
sebebi ise işaretin adı kaz ayağı değil.
işaret püf noktası kaz ayağının altını der.koptum
gerçi bu ne demek diyende çıkacaktır.:p

İŞTE BU ÇOK İLGİNÇ. Kaz ayağı ... ayağı kaz malları götür. çıkmaz mı bierde karşıma. bunuda öğrenmiş oldum.Teşekkürler.

cantar

Kıymetli ustamız.
Kullanıcı

s.a metin usta.
Ne diyim bilmiyorum ki.fırçayı siz basın bakalım.allah verede bir ara bizim bu taraflara düşersinizde sizi o istemediğiniz varlıklarla tanıştırayım.
Bakalım varmıymış yoksa yokmuymuş.canlıcanlı görmüş olursnz..
Ama kovaladıkları vakit benden yardım istemiyn çünkü sizden önce ben kaçarım :)
selametle kalınız mubarekk insan...

metin bana bile inanmıyor ..............ama metin beni seviyor...............benimde bire bir yaşadıklarım var beni tanıyan bilen bilir bir müddet üç harflilerle uğraştım hatta çalışma tablomu eski bir dostuma belgeleri vardiğimde verdim.
Bu gibi olayları bire bir yaşayanlar bilir geri kalanlara anlattığınızda sen kafayı yemişsin sen uçmuşsun oğlum derler
inanan inandığına inanır inanmak istemeyene her şekilde ispat etsenizde inanmazlar hastalığı derdi acıyı çeken bilir yaşayan bilir hemşirenin size igne yaparken acıdı dediğinizde ben hiç acı duymadım der metin 3 harflilere hiç inanmaz..........

İRON

Kullanıcı

metin bana bile inanmıyor ..............ama metin beni seviyor...............benimde bire bir yaşadıklarım var beni tanıyan bilen bilir bir müddet üç harflilerle uğraştım hatta çalışma tablomu eski bir dostuma belgeleri vardiğimde verdim.
Bu gibi olayları bire bir yaşayanlar bilir geri kalanlara anlattığınızda sen kafayı yemişsin sen uçmuşsun oğlum derler
inanan inandığına inanır inanmak istemeyene her şekilde ispat etsenizde inanmazlar hastalığı derdi acıyı çeken bilir yaşayan bilir hemşirenin size igne yaparken acıdı dediğinizde ben hiç acı duymadım der metin 3 harflilere hiç inanmaz..........

cantar usta demekki daha gelmemiş başına bu tür bir olay veya benzeri..ne diyelim inş gelmezde...

Üst Alt