Lefter kardeşim sizi yeni görüyorum, bu vesileyle mekâna hoşgeldiniz.
Öncelikle eğer imkanın varsa yerin dışardan etraflıca resimlerini çekebilirmisin? Mezarın orda olduğunu gösteren emareler muhakkak vardır buda mekan üyeleri için bilgilenme açısından yararlı olacaktır.
Giriş bulunmuş ve açılmış güzel ve ihtişamlı bir zemin altı mezar. İşçilik teki kaliteye bakılırsa önemli bir şahsiyete ait olduğunu söyleyebiliriz. Kaya bloklarının simetrisi ve yerleştirilmesindeki uyum, tonlarca ağırlığın tavanda tek bir merkezde toplanması döneminin mimarlıkta hangi noktada olduklarını da eke veriyor. Açan kişilerde işi biliyorlarmış ,tavandaki destek amaçlı konulan ağaçlar yeni. Muhtemel bir tuzak veya çökmeye karşı tedbir alınmış. Yalnız ilginç olan oda içerisinde sedir olmaması. Bura hemen girışse sunak odası olması lazım. Acaba mezar odası ne durumda 3.resimde görünen mezar odasına geçiş olbilir. Ama sakın geçmeyi deneme. Kayaların ağırlığı malum üzücü bir vakâ olmasını istemeyiz.
Ben olsam burayı en yakın müzeye bildirirdim. Bu sayede hem kayıt altına alınır, hemde temizlenir ve eğer kaldıysa bir kaç parça tarihi eser kurtarılıp turizme kazandırılır. Buralar doğal sit alanlarıdır sizin ve ailenizin sıkıntıya girmemesi için işlem yapmayınız. Kolay gelsin