rivayeti incelemek için araziye çıktığımda bu taşı buldum tarla kenarında
bu resmi döndürerek yuklucem her açıda farklı görünüyor bu taş ters çevrlmiş acaba doğalmı?
aynı taşın devamı uç tarafı sanki yön vermiş bide oyması var.
oymalı taşın yanındaki taşlar acaba doğalmı?
yanındaki taşlar.
o taş gurubunun uzak bakışı genel görünüm
taşın batısında köy mezarlığı var. mezarlığın alt tarafında yine bir pınar.
aynı taş gurubu diğer taş sanki mühür gibi
taştan türbeye bakış
türbenin ordaki yaşlı ağaçlar.
köyün türbesi daha önce bazı defineciler bu ağaçların dibini kazmışlar tabi hüsran jandarma yakalamış kazı kaçakmış
türbeye doğru giderken yolun solundaki sulu kuyu
kuyudan türbeye bakış. evet resimler bukadar şimdilik gelelim rivayete bu gun misafirlikteyken konu define işlerinden açıldı halamlar bana bu köyde yıllardır eski yaşlı insanların söylediği bir hazine var dedi bende merakla dinlemeye başladım biliyorum güleceksiniz ama aynen söyleyeyim rivayet bu köyün mezarlığıyla o bahsettiğim türbe arasında 40 kazan altın varmış rivayet bu bu rivayet o köyde herkezin ağzındaymış köye nezaman bir yabancı araba gelse herkez defineciler geldi diyormuş ((((... bende merak ettim gittim mezarlığın olduğu yere araziye baktım arazi yüksek hakim tepe başladım sagı solu incelemeye derken bu taşları buldum sonra kuyu pınarlar falan derken birde baktık köyün türbesine gelmişiz mezarlıkla türbe arası mesafe olarak ortalama 1km lik bir mesafe var evet olay bu herkeze saygılar sevgiler.