Cevap: bugun misafirliğe gittiğimde anlatılan rivayetten yola çıktım acaba anlatılanlar doğrumu?
Hititli ustam bari Sen anlat şu delikli taş ve çivi mevzusunu yani nedir bunun aslı. Nasıl Yapılıyor muş bu işlemler , olurya karşılaşırsak en azından ne yapmamız gerektiğini bilelim.
Daha öncede bir konuda geçmişti bu mevzuu yine sormuştum kimse bişey yazmadı.protesto
çiçek sana
.)))
Aslında bunun çözümünü başka bir yerde başka bi usta izah etmişti lakin aklımda digil üstadım.
Sadece şunu kafama kazıdım ; ermeni yerleşkelerinde veya ermeni gömüsü olması düşünülken yerlerde arastırma yaparken agaclarda cakılı cişvilere ve kuyuya yakın üerinde delikler olan taşlara el sürmiceksin.
O deliklere parmak filan sokuyum demeyin hiç .))
Benim basım agelen eşkiya gömüsüydü.Herif müslümanım diye aktarmıs ihtiyara bizde o ayaktan gittik gömü şüphesi olan yerin üzerinde dolaşırken ben biraz iddialı şekilde konustum.
Aynı günün gecesi benle oraya gelen arkadası ve beni 3 harfliler taciz etti.
Onu bıraktılar bana 4 ay musallat oldu meret.
Nasıl kurtuldun dersen esmaül hüsna ile yattım birde baya baya kavga ettim ve alt ettim mahluku.
Bana gücü yetmedi sanırım.
Konuyu baltalamayım,vesselam agactaki civiler ve kuyu civarındaki delikli taşlara filan sakın ha el sürmeyin.
Böylesi yerler bulursanız konu acın ustalar yardımcı olur.
EDİT : Bir ustanın tarifini buldum ekliyorum.
''Şayet kendinizde yada, yakınınzdaki birinde bir enayilik,(Argo olsada bu böyledir) hissederseniz.
Beyaz bir peçeteyi, sol elinize alarak, boynunuzdan başlayarak, elinizi kaldırmadan,yüzünüz, başınız ve boynunuza kadar sıvazlayıp,peçeteyi yakınız.
Bu kadar size rahatsızlık veren yandı gitti.
Devamında, daha da garantiye almak isterseniz, yakındanız derhal denize girin, mümkün değilse, evde 1 kova suya, birer bardak tuz ve sirke karıştırıp, bu suyla yıkanıp gusül abdesti alınız.
Farkına varmadan gezindiğimiz yerlerde, bunların bazıları bizlere yapışır, özellikle çatal yapan yer içleri ve sol kısımlarında çokça bulunurlar,eve gelirken, çamur vs yollarla bulaşarak sizinle gelirler, Hayvan pislikleride buna dahildir. Eve gelmeden önce mutlaka suyla ayakkabılarınızı temizleyiniz.
Bunu herkese anlatın, en kolay kurtulma yolu budur.
Siz arazide okumuş yada abdestli olabilirsiniz, bu durumda evinize ve sevdiklerinize yönelirler, önce çocuklarınıza, sonra eşinize.
Yine bu tür durumlarda, devamlı abdestli gezip 5 vakit namaz kılınız. Bunlarda bizim silahlarımızdır.
Allah C.C. Bunları sizden uzaklaştıracaktır.''