burada ben olsaydım bence kendimce | Sayfa 12 | Define işaretleri ve anlamları

burada ben olsaydım bence kendimce

cantar

Kullanıcı
Cevap: burada ben olsaydım bence kendimce

bu görseli paylaşmama ayıptır..
erzurumlu defineci kardeşimizin konusu

aslantaş frig anıtı
Frigya kralının Tanrılara yalvarması sonucu bir kızı olur. Çünkü kral kız çocuklarını çok severmiş. Bu kız büyür gelişir çok güzel bir genç kız olur. Günlerden bir gün genç kız bir hastalık illetine yakalanır. O güzelim yüzünde çıbanlar çıkar, irinler akar. Kral üzgün kız perişan. Ülkeye haber salınır, doktorlar gelir gider, bin türlü ilaç denenir, fayda yoktur. Kızcağız sıkıntısından, üzüntüsünden kendini dağlara taşlara vurur, diyar diyar gezer çare arar. Kral da başına bir şey gelmesin ve uzaktan uzağa izlesinler diye peşine adamlar takar. Kızcağız dere tepe gezerken bir göl kıyısında uyuya kalır. Sabah olur uyanır. Gölde yüzünü yıkarken bir ferahlık hisseder, yaraları da tatlı tatlı kaşınır. Tekrar tekrar yüzünü yıkar, daha çok ferahlık duyar. Burada birkaç gün daha kalayım bu su yaralarımı rahatlatıyor galiba, diye düşünür. Birkaç gün sonra yüzünü yıkamak için göle eğilince birde ne görsün, yüzünde hiç yara yok, eski güzelliği yerine gelmiş. Kızı uzaktan izleyen kralın adamları da olaya şahit. Ortaya çıkarlar, kızı saraya götürürler, durumu krala anlatırlar. Kız mutlu, kral baba daha mutlu. Kral hemen bir buyruk çıkarır, bu kutsal gölün yanına bir şifa yurdu yapıla, herkes şifa bula.
Günümüzde GAZLIGÖL denilen, Afyon yakınlarındaki bu yer hala şifa dağıtmaya devam etmektedir. Gazlıgöl'de ufak bir konaklama tesisi, lokanta ve kafeterya, cild hastalıklarına şifa aramaya gelenlere hizmet vermektedir. Gazlıgöl tren istasyonun hemen bitişinde yer alan kaplıcanın, Roma Döneminde de hizmet verdiğini kanıtlayan kalıntılar da görülebilir.
Yazarın özel notu;
Tesisler maalesef hijyenik bir görüntüye sahip değil. Lokantasında yemek yememeği daha uygun buldum. Gazlıgöl'den bir çok Frig kaya anıtına ulaşmak mümkün.

afyon_monument_of_aslantas_1.jpg

afyon_monument_of_aslantas_1.jpg

764_6.jpg

frigtanitildi.jpg

aslantas_heykelleri_icin_kazi_yapilacak_h16801.jpg

1332558352.jpg

darende.yeni%C3%B6y.aslan-ta%C5%9Flar.1.jpg

frigya_clip_image026.jpg

00148296.jpg

images

aslantas03.jpg

images

aslantas09.jpg

map.jpg

hitit lerin yaşadıkları yerler

Empire period
1480 to 1200 BCE

*+

*

*

*
+

*
*
*

*
*+
*

Neo-Hittite period
1200 to 712 BCE

TABAL
GROUP

*
*
*
*

+
*
*
*
*
*
*
*
*

*

+
*
+
*
+
*
*
*
*

*
*

*
MALATYA
GROUP

*
*

*
*
*
*

*

MARAŞ
GROUP

*
*
*

KUMMUH
GROUP

*
*
*
*
*

SOUTHERN
GROUP

*

*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*

sondurak

Kullanıcı

,,Sayın Cantar Ustamıza ,,Süper Örnek ,,Paylaşımı İçin Ne Kadar Teşekkür Etsek Azdır.. Sayın Ustam Mümkünse Birilerinin Ne Diyecegi Sunmuş Oldugunuz Mükemmel Paylaşımınızı Engellemesin Mümkün Oldugu Kadar Yazıp Çiziniz'ki Bize Ders Olsun.,, Saygılarımızla.,,Devamını Sabırsızlıkla Bekliyoruz..

cantar

Kullanıcı

images

images

hitit.jpg

images

GE%C3%87+H%C4%B0T%C4%B0T+BEYL%C4%B0KLER%C4%B0+%286%29.jpg

ivriz.jpg

5965112.jpg

11l0nlj.jpg

doğal çatlak ve yuvarlak oyma ...
hitit-devleti-2.jpg

kemalpasa-daki-hitit-aniti-icin-restorasyon-v-4059065_o.jpg

images

heykel.jpg

images

heykel2cl8.jpg

images

79.gif

images

63093224_fot278_b.jpg

20.gif

993.jpg

44.jpg

hitit_imparatoru_tudhalia.jpg

hitittesvik1.jpg

images

Hitit devrinde Anadolu halkı genelde ölülerini gömmekteydi.
I. Hattuşili vasiyetinde şöyle yazmaktadır: "Cesedimi yıka, gerektiği gibi.
Beni göğsüne bastır ve göğsünde tutarak beni toprağa göm…" Ancak imparatorluk döneminde Hitit kral ve kraliçelerinin öldüklerinde yakıldıklarına dair metinler de bulunmaktadır.
Arkeolojik veriler Orta ve Güneydoğu Anadolu’da erken Tunç çağından başlayarak ölü gömme ve ölü yakmanın birlikte var olduğunu göstermektedir.

Eldeki metinler Hititlerin ölüleri yakma törenleriyle Homeros’un aktardığı Troyalı Hektor'un cenaze töreni arasında büyük benzerlikler ortaya koymaktadır.
bu benzerlikler şöyle özetlenebilir:

1) Cenaze yakılır,
2) ateş içeceklerin dökülmesiyle söndürülür,
3) kemikler yağa bandırılır ya da yağla kaplanır,
4) kemikler keten bezi ya da iyi bir giysiyle kaplanır,
5) küller taş bir odaya yerleştirilir,
6) şölen yapılır. Törenlerin bu denli benzeşmesi Troyalılarla Hititler arasında varolmuş olan güçlü bir kültürel bağa işaret etmektedir.

HİTİTLERDE ÖLÜLER KÜLTÜ

İnsanların fiziksel beden ve ruhtan oluştuğu düşüncesi büyük olasılıkla Hititler’de de vardı ve ruhun ölümden sonra da varolduğu ve yeraltına gittiği düşünülmekteydi.
Hatta burada ölüye annesinin yol gösterdiği de düşünülmekteydi. Muwatalli’den sonraki tabletlerde de ölüm gününün “anne günü” diye anılması bu ilişkiyi göstermektedir.

Ruhlar insanlara ancak rüyalar vasıtası ile gözükmekteydi. Bunu dışında da ruhların ziyareti olasıydı.
Özellikle kendilerine kurban sunulmayan ya da haksızlık sonucu öldüğü düşünülen kişilerin ruhları yaşayanları sık sık rahatsız etmekteydi.

Tabletlerden ölülere kurban sunulduğu da anlaşılmaktadır. Ancak tabletler genelde krallardan söz ettiği için bunun doğal olduğu düşünülebilir, çünkü kral öldükten sonra tanrı oluyordu ve tanrıya kurban sunmak gerekliydi.
Bunun yanında halktan kişilerin de ölüye kurban sundukları bilinmektedir. Bu ölüleri yatıştırmak için olduğu gibi , Hitit inaçlarına göre günahlar babadan oğula/kıza geçtiği için (aynı inanç Yunan mitolojisinde de vardır), günahlardan kurtulma amacıyla da olabiliyordu.

“ Hititçe kelime haznesinde, şimdiye kadar ki bilgimize göre ‘düşünmek’ fiilinin olmadığına da değinmek gerekecektir.
Öyle anlaşılıyor kii hititlerde ‘düşünmek’ insanın bizzat kendi ruhuyla konuşması, onunla diyalog kurması şeklinde ifade edilmiştir. “

Hititlerde ölü gömme adetleri zaman içinde farklılaşmıştır. Eski İmparatorluk çağında ölüler olduğu gibi gömülürken daha sonraları yakılma ve küplere ya da taş sandık mezarlara gömme adeti uygulanmıştır.

En önemli cenaze kral ya da kraliçenin ölümü dolayısıyla yapılmaktadır.

hitita6.jpg

hitit+1.jpg

Hitit+sava%C5%9F+arabas%C4%B1+2.jpg

M%C4%B1s%C4%B1r+sava%C5%9F+arabas%C4%B1.jpg

httlergu0.png

hitit-karabel-aniti_20110611225923_b.jpg

hitit-karabel-aniti_20110611225911_b.jpg

50045710.jpg

Gen%C3%A7-Hititler-D%C3%B6nemi1-580x333.jpg

hitit+2.jpg

sava%C5%9F+1.jpg

Son düzenleme:

cantar

Kullanıcı

acil yardımlarınızı bekliyorum
by_Azrail arkadaşımızın konusuna

wol_error.gif
Orjinal halini görmek için buraya tıklayın.

wol_error.gif

wol_error.gif

wol_error.gif

Burası giriş bir manivelalık işi var g,, gözüküyor...

wol_error.gif

wol_error.gif

wol_error.gif

cantar

Kullanıcı

DSC_0217.JPG

DSC_0214.JPG

delikli-tas.jpg

hacıbektaş derinkuyu
insanligin_basladigi_magara_sandar_h758.jpg

insanlığın başladığı şanidar....
neandertal_010.jpg

111219-neanderthal.small.jpg

susarak_en_guzel_cevabi_veren_adam.jpg

tiras.jpg

images

CapCav_pose+1.jpg

images

415242_129616973001253878586_Original.jpg

415242_129616972993285026959_Original.jpg

images

images

images

Resim1.jpg

images

magara+1.jpg

fb6121b6e39b777f.jpg

ekmek.widec.jpg

cavehuman.jpg

fft2mm88125.jpg

16328d1316092390-legolas17_kirlangicmagarasi-5b1-5d.jpg

images

Yeraltında bulunan, en az bir insanın girebileceği kadar genişliğe sahip olan boşluklara mağara denir. Bunlar bir kaç metreden, kilometrelerce uzunluk ve yüzlerce metre derinlik veya yüksekliğe ulaşabilirler. Mağaralar oluşum şekline göre: doğal ve yapay mağaralar olarak iki gruba ayılır. İnsanların kazdığı (kaya mezarları ile volkanik tüf veya marnlarda açılan yeraltı şehirleri, kaya evleri ve tapınaklar, meyve-sebze depoları... vb. ) veya hayvanların oyduğu boşluklar yapay mağaraları oluştururlar.

Buna karşılık ana kaya oluşurken veya oluştuktan sonraki fizik-kimyasal olaylarla oluşan mağaralara da doğal mağara adı verilir. Bu grup mağaralar oluştuğu kayaya bağlı olarak, gelişim zamanına göre birincil mağaralar veya ikincil mağaralar olmak üzere iki alt gruba ayrılırlar. Ana kaya ile birlikte oluşan mağaralara birincil mağara adı verilir. Lav mağaraları, buzul mağaraları, travertenler boşlukları gibi. Ana kaya oluştuktan sonra gelişen mağaralara da ikincil mağaralar adı verilir. Karbonatlı (kireçtaşı, dolomilik kireçtaşı, dolomit, karbonat çimentolu konglomera ve kumtaşı), sülfat (jips) ve klorürlü (tuz) kayaların yeraltı suları tarafından aşındırılması sonucu oluşan mağaralar bu grupta yer alırlar. Mağaraların oluşumuna ortam hazırlayan en önemli kaya, kireçtaşıdır.

Derinlikleri yüzlerce metreyi bulabilen bu mağaraların araştırması son derece zor ve tehlikelidir. Buna karşılık ova, göl veya nehir seviyesine yakın bölgelerde veya hemen altlarında geçirimsiz birimlerin bulunduğu kireçtaşlarında son derece uzun ve yatay mağaralar gelişmiştir. Bu mağaralara dışarıdan su girse de (düden veya subatan), çoğunlukla içinden su çıkan kaynak durumundadır. Birbirine bağlı bir kaç kattan oluşan bu mağaraların içleri yer yer göller, damlataş havuzları ve her türden damlataşlar ile kaplı olabilir. Mağaralar karanlık boş galeri ve salonlardan oluşmamışlardır. İçleri, yerüstü ve yeraltı suları tarafından dışarıdan getirilmiş kil, mil, çakıl, blok ve moloz yığınları ile yerinde oluşmuş damlataşlar ile kaplıdır. Mağara çökellerinin biçim, boyut ve değişik renkli olmalarında mağaranın geliştiği ana kayanın kimyasal bileşimi, tabakaların duruşları, çatlak veya kırık yapıları ile yeraltı sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri belirleyicidir.

Yeraltı sularının genel özellikleri, mağaraya giriş şekilleri, mağaradaki hareketleri ve mağarayı oluşturan kayacın fiziksel-kimyasal yapısına göre damlataşları 5 gruba ayrılır:

1- Damlama ve sızma ile oluşan damlataşlar (sarkıt, dikit, sütun, duvar damlataşları, göğüslük, sayvan, soğan sarkıt, fil ayağı sarkıt, mantar dikit...)
2- Aykırı (erratik) şekiller (heliktik veya eksantrik, mağara kalkanı,. mağara çiçeği, mağara iğnesi, mağara karnı baharı, patlamış mısır şekillileri... )
3- Suyun yüzeyde serbest akımı ile oluşanlar (örtü damlataşı, damlataş köprüsü, şelale damlataşları)
4- Su altında ve düzeyinde oluşanlar (damlataş havuzu, mağara incisi, mağara sütü)
5- Buz oluşumları

Mağaraya ulaşan suların ilk oluşturduğu şekil sarkıtlardır. Tavandaki çatlaklar veya tabaka aralarından damlayan bu sularda bir kısım CO2'in serbest hale geçmesiyle damlanın çevresinde ince, yarım küre şeklinde CO3 çökelir. Dairesel çekirdeğin ortası boş olduğundan, su buradan damlar. Damlayan her su, bu çekirdeği silindirik olarak büyütür. Böylece, zamanla içi boş, genişliği her yerde eşit çubuk makarna veya tüp şeklinde saydam şekiller oluşur. Sarkıt oluşumunun başlangıç dönemini karakterize eden bu şekillere makarna sarkıt adı verilir ve damlamanın seyrinde herhangi bir değişiklik olmadığı sürece çapları 5–10 mm, boyları 1–3 metreye ulaşabilir.

16327d1316092390-magra2uz9.jpg

(Sarkıt-Dikit Gelişimi)

Düşey yönde büyüyen makarna sarkıtlarının içindeki kanalın tıkanması veya su akımında küçük bir değişikliğin olması durumunda, sular makarnanın içinden değil, dış yüzünden akarlar. Böylece düşey yönde uzama ile yanal yönde kalınlaşma birlikte olur. Dış görünümleri genel olarak havuca benzeyen sarkıtların geometrileri, damlanın devamlılığına, çatlak yapısına, tabakaların duruşuna, mağara tavanının yüksekliğine ve mağaradaki yeraltı suyunun oynama düzeyine göre: huni, küre, yumru veya silindir şeklinde olabilir. Dış yüzeylerinde, genellikle yüzeye paralel olarak gelişen büyüme tabakalarının enine kesitleri, iç içe halkalar şeklindedir.

Mağara tavanından damlarken sarkıtları oluşturan veya oluşturmayan kalsiyum bikarbonatlı sular tabanda düştükleri noktada, buharlaşma ve C02 kaybı nedeniyle, bir çekirdek etrafında çökelirler. Damlama sonucu sıçrayarak yayılan suların, damlama noktasındaki çekirdeğin çevresindeki karbonat çökelimi üst üste devam ederek dikitleri oluşturur. Şekli ve büyüklükleri tavandan düşen suyun akış şekli ve miktarı ile içerdikleri CO3 oranına bağlı olarak değişen dikitler, başlangıçta kubbe biçimindedir ve üst kesimleri damlamaya bağlı olarak çukurdur. Genel olarak kesintisiz damlayarak akan sular, taban ve üst kesimlerinin kalınlıkları hemen hemen birbirine eşit dikitleri oluşturur. Buna karşılık kalınlığı az, boyu büyük dikitler ise akışı az olan sızıntıların altında oluşurlar. Dikitlerin şekillerinde görülen değişiklik veya bozulmalar, büyümeleri sırasında iklim koşullarındaki farklılıklar ile mağaradaki çökme ve oturmalardan ileri gelir.

Dikitler, sarkıtlara oranla daha büyük olmalarına rağmen, merkezi tüplerden yoksundurlar. Bunların merkezleri yatay tabakalardan meydana gelirken, kenarlarında düşey ve ince yapraklar görülür. Ayrıca sarkıtlar gibi ışınsal büyümezler.

Sarkıt ve dikitler gelişimlerini sürdürdüklerinde belirli bir zaman sonra birleşerek sütun veya kolonları oluştururlar. Mağaranın tabanından tavanına dayanan sütunların merkezlerinin üst bölümleri sarkıt, alt bölümleri ise dikit yapısındadır. Bununla birlikte, birleşmeden sonra, tüm yüzey tavandan sızan veya damlayan suların etkisinde kalır ve sarkıt gelişimine döner. Gelişmelerinde damlayan suların sürekli yer değiştirmelerinin etkili oldukları sütunlar, zamanla büyüyerek ve birleşerek, mağara boşluklarını salon veya odalar şeklinde bölerler.

Mağaralarda en çok görülen şekillerden biri de duvar damlataşlarıdır. Mağara duvarı ve duvara yakın tavandan sızan suların oluşturduğu bu şekiller perde damlataşı, bayrak damlataşı, org ve flama gibi adlar alırlar. Mağara tavan, duvar veya tabanında, yer çekimine aykırı olarak değişik yönlerde ve şekillerde gelişmiş, karbonatlı ve sülfatlı çökellere aykırı şekiller adı verilir. Bu şekillerden en yaygın olanı ekzantrik (heliktittir). Mağaraların rüzgar hareketi olan alçak tavanlı, dar girinti veya galerilerinde oluşan ekzantrikler, değişik yönlerde (aşağı, yukarı, yanal) gelişmiş, tüpsü veya makarna sarkıtlardan meydana gelmişlerdir.

Eğimi az mağaralardaki çalkantılı gölcükler ile belirgin bir akışı olan yeraltı derelerinin tabanında; yan duvarlarda ve su düzeyinin hemen üzerinde damlataş havuzları oluşur. İçinde su bulunan çoğu mağarada gelişebilirlerse de genellikle akış hızı az yeraltı dereleri ile arkası kesilmeyen sızıntılı su giriş önlerinde meydana gelen damlataş havuzları, mağaraların karşılıklı iki duvarını set şeklinde birleştirdikleri gibi, iç içe halkalar şeklinde de gelişebilirler. Genel olarak 0,2–5 m derinliğinde olan havuzlar, suyun geldiği yöne doğru yükselerek (iç bükey) gelişirler ve üstleri kubbe şeklinde kapanabilir.

Mağara, yüzeyle bağlantısı olan ve gün ışığı ile bağlantısı kaybolacak derinliğe ve en az bir insanın sürünerek girebilmesine olanak verecek genişlik ve yüksekliğe sahip olan yeraltı boşluklarıdır. Gün ışığının kaybolmadığı boşluklara kovuk adı verilir.

24955d1316092390-800px-kartchner_big_room.jpg

Bazı mağaralar lavların soğuması sırasında içlerinde bulunan boşluklardan da meydana gelebilir; fakat bu mağaralarda zehirli gaz çıkışları olması ihtimali nedeniyle girilmesi tehlikelidir. Buz içinde oluşan mağaralar da (karstik) vardır.

Kireçtaşı, dolomit, mermer, jips, tuz, kalsit çimentolu konglomera ve kumtaşı gibi erimeye uygun karbonatlı ve sülfatlı kayaların, yeraltı suları tarafından eritilerek aşındırılmasıyla meydana gelen mağaralara karstik mağaralar denir. Bu tür mağaralar oluşum açısından en zengin mağaralardır.

images

pmici8k.jpg

pmici9.jpg

pmici11k.jpg

plk4k.jpg

plk1k.jpg

ma%C4%9Fara6.jpg

cave-2.jpg

karanliktaki_guzellik_magara_h74692.jpg

40205-30-bin-yasinda-magara-ev-bulundu.jpg

KAZ_1_1.jpg

images

834_b.jpg

cantar

Kullanıcı

1329300_221801_burian_lovci_mamutu.jpg

images

images

images

134519967747.jpg

fft5_mf945972.Jpeg

nassiiiiii acil çıkış.......
bathonea_2.jpg

suyun içinde bir mezar.....
yarimburgaz_magaralari_yok_olmasin_h8778.jpg

dsc_0037.jpg

10.30.2012ediz1.jpg

ma%C4%9Faradamlar%C4%B10612.jpg

images

wolçan ın meşhur belgelerde deve hörgücü şeklinde ki tepelerine ne kadar da benziyor...
kurudag_magarasi.jpg

DSC09696.JPG

100511_magara.jpg

buran-kaya-magarasi.png

387720110420031605824.jpg

Banias_cave_tb_n011500_wr.jpg

images

CaesareaPhilippiPossiblyGatesOfHades.jpg

DSC_0041.jpg

images

IM000650-757278.JPG

dsc_8556.jpg

üst yapıya dikkat altında magara olduğunun belirleyicisi...
images

neandertal10.jpg

Jay-Matternes-II_1_original.jpg

evolucion.jpg

original.jpg

Plato_Aristotle_Felsefe.jpg

Kuşkuculuk, Özellikle doğaötesi konularda olumlu veya olumsuz yargıda bulunmaktan çekinme temeline dayanan öğretidşr. Diğer bir ismi ise septisizm olarak karşımıza çıkmaktadır. Septisizm Fransızca scepticisme kelimesinden türetilmiştir.

Septisizm felsefe tarihi açısından çok önemli bir yere sahiptir; zira felsefe tarihi boyunca yerleşik kanılar ve inançları sarsmış, felsefe, bilim ve özellikle din konusunda birçok anlayışın değişmesine ortam hazırlamıştır. Septisizm (şüphecilik) dogmatizmin (inanççılık) karşıtıdır.
Tarihsel süreçte kuşkuculuk
Felsefenin babası sayılan Thales’ten beri ortaya atılan felsefi açıklamalarının çokluğu ve çeşitliliği doğal olarak eleştiriyi ve şüpheyi gerektirmiştir. Antik çağ Yunan bilgiciliğinin kurucusu Protagoras tarihte ilk şüphelenen, şüpheci (septik) düşünürdür. Protagoras “Her şeyin ölçüsü insandır. Her şey bana nasıl görünürse benim için öyledir. Üşüyen için rüzgar soğuk, üşümeyen için soğuk değildir. Her şey için birbirine tümüyle karşıt iki söz söylenebilir” diyerek tümel (külli) bir hakikatin var olmadığını, her insanın kendine ait kanaat ve düşünceleri olabileceğini belirtmiştir.
Buna göre Protagoras’ın şüpheciliği göreli şüphecilik olarak tanımlanır. Bilgi sorununu sistematik olarak inceleyen ilk şüpheci filozof ise Pyrrhon’dur. Pyrrhon ile birlikte şüphecilik görüşü okullaşmıştır. Bir başka şüpheci filozof da Descartes’tır. Descartes’ın şüpheciliğine yöntemli şüphe adı verilir. Zira Descartes’ın şüpheciliği kesin bilgiyi buluna kadar tüm bilgileri gözden geçirme anlamındadır.
Ona göre kesin bilgi mevcuttur, şüphecilik ise bir yöntem mahiyetindedir. Pyrrhon’un şüpheciliğinin kökeni belki de Platon ve Aristoteles okulları arasındaki karşıtlığı sezmesi ve bu karşıtlığın daha sonra Stoa ve Epiküros okullarında derinleşmesini gözlemlemiş olmasıdır. Bu tür gözlemleri Pyrrhon’un felsefi öğretilere karşı olan güveninin sarsılması ve bunun sonucu olarak da şüphe etmesinin temelini oluşturmuştur.
Pyrrhon’un şüpheciliğine göre mutluluğa giden yol şöyledir:
Nesnelerin gerçek yasası kavranamaz.
Öyleyse nesnelere karşı tutumumuz yargıdan kaçınma olmalıdır.
Ancak bu tutumla ruhsal dinginliğe ulaşılabilir.

Pan_relief_2841.jpg

ANTIKA-AVRUPA-SOGUK-DAMGALI-OKUZ-ARABASI-BIBLOSU__62482533_0.jpg

kagni.jpg

DSC01013.JPG

images

neanderthal_32.jpg

images

00007964.jpg

kaskas_urfa5.jpg

ilgarini3hy6.jpg

silvan_259158.jpg

erzincan-turistik-ve-tarihi-yerleri-resimler-246-3g.jpg

OfcT88VcSO.jpg

i

the-sand-cave.jpg

01.jpg

Son düzenleme:

cantar

Kullanıcı

DenisovaMagaraBuluntu.gif

110407-iskeletgay.jpg

collapsedcaves1.jpg
2197_51214671161_2342_n.jpg

f.20130304195905.jpg

IMG_7106.jpg

IMG_1173.JPG

IMG_6922-300x200.jpg

111215-batz2.standard.jpg

images

karst01.jpg

tek_magara.jpg

Tatlarin_01.jpg

magara.jpg
magaraolusmasi-354.jpg
640x480_scale_thumb_topda%C4%9F%C4%B1nda%20kilise%20olarak%20kullan%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F%20ma%C4%9Fara%20saha%20sonraki%20zamanlarda%20camii%20olarak%20kullan%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F.jpeg

2009pileki1.jpg

cimg0857pi3.jpg

kizilkoyun-projesi-ile-59-magara-gun-yuzune-cikti-IHA-20121103AW000032-3-t.jpg

paleolitik_devir_yerlesimleri_1.jpg

DSC_1460_d6.jpg

doğal görünülü çalaklar dikkat...
55446c57f7e107ab3f08514e19468e0b_1324037038.jpg

harosmanmagara1.jpg

images

2549720-hasuni-magara-sehrindeki-sunak.jpg

5911232717.jpg

işarete göre girişleri ne tarafta dikkat ediniz..
sonuç olarak bizim kaya içi oda mezar olarak bildiğimiz bir çok oda şeklinde düzenlenmiş yerler insan elinden çıkmış yada doğal yollardan oluşmuş bu yerler mezar amaçlı olarak kullanıldığı gibi ikamet amacıyla yaşam alanı olarakta kullanılmış
veya daha önce mezar olarak kullanılmış fakat dönem soygunu yemiş olan bu yerler ikamet amaçlı kullanılmış....

cantar

Kullanıcı

Burada ben olsaydım bence kendimce
açılmış kaya mezarı örnek..
arap35 kardeşimizin konusuna...

Burada kaya mezar girişi üzerine tavuk kartal atmaca hangisini kabul ederseniz kafa kısmı figür oarak ve ayrıca yılan figürleri de işlenmiş....

işaretlediğim yeri büyüterek bakın ham fotografı ve işlenmiş fotografı birbiri ile karşılaştırın....

images

Son düzenleme:

cantar

Kullanıcı

kaplumbağa (görsel )
kare kukır arkadaşımızın konusu..

hemen kaplumbağalara sex yapırdınız aklınız fikriniz şeyin,zde cinsellikte!
Hiç anne ve yavru kaplumbağa olarak düşünmiiiniz doğum esnasında anne ve yavrusunun birlikte ölmeleri mesela yani bir varsayım......

BENCE GİRİŞ OLABİLECEK YERLER..
wol_error.gif

Kayanın üzeri kapama gibi duruyor yani beni kaldır yokla diyor kaya insan elinden çıkma kum taşı gibi ...Bir çok kayanın içine açılmış sonra kapatılmış mezar örneklerin gözünüzün önüne getirirseniz iyi olur..

kaplumbağanın sol çaprazı

wol_error.gif

kaplumbağanın sağ çaprazı
o koca kayanın kapattığı yerden ekranın dışına doğru çekilmesi lazım...

wol_error.gif

kaplumbağanın tam baktığı istikamet
wol_error.gif

baktığı istikametdeki işaretli kayanın yakın çekimi
wol_error.gif

adamı rahatsız etmişsiniz kaşlarını çatmış....

metin kızdırmayın amcayı....
mezarna bakıp duruyor kimse ellemesin diye...
kayanın yandan çekilmiş fotosu ve oyması
wol_error.gif

aynı kaya
wol_error.gif

mantar kayalardan sonra kayaların arka kısmı uçurum arkadaşlar.

cantar

Kullanıcı

görsel amaçlı
Fanti kardeşimizin konusuna

wol_error.gif

konu mahalli güzel bir yer mahallin geniş açılı resimleri olsaydı iyiydiiii....
Blok taşlar bir tapınak veya tumulus odasına ait blok taşlar olması büyük bir ihtimal....
en son resimde üstten dar bir şekilde başlıyan ve aşağı doğru genişliyerek girişe doğru giden yerin bir örneğini daha önce paylaşmıştım.

Son düzenleme:
Üst Alt