burada ben olsaydım bence kendimce | Sayfa 10 | Define işaretleri ve anlamları

burada ben olsaydım bence kendimce

cantar

Kullanıcı
Cevap: burada ben olsaydım bence kendimce

bu kafasını yerden çıkarmış gözleri yapılmış taşı niye ayrıntılı çekmedin..

kaplumbağa kafasını görmemizi mi istedin görmememizi mi ?

şu girişteki kayayıda bir fotograflasaydın...

ön plandaki taşların en üstteki sol taraftaki kalp olarak düzenlenmiş onuda görmedik say barii..
burada duvar gibi alanda bir resim işlenmiş belli belirsiz..

sağ köşedeki kaya parçaları ile doldurulmuş yeri değilde düz duvarı niye çekersin

kaplumbağaya benziyen bu yeri karşıdan çekmezde niye yan plan çekersin aynı zamanda yukarıdan aşağıya doğru inen bir yılan gibide duruyor tam karşıdan fotografı olsaydı daha net karar verebilirdik...
sol taraftaki yerde kapama gibi duruyor.

buradaki balık bir yerde ben burdayım diyor ama burada canlı orada nalları havaya dikmiş....

çizim istiyordun bende sana çizdim arkadaşlarımda çizdiler hadi artık bir sonuç al yasal izin mi alırsın kafana göremi yaparsın ama bizce yasal izin alarak çalışman bence konuna 1000 resim çektiğini söylemişsin aynı kareyi çok çekmekten se 10 fotograf işi görür..
selametle kal

burasıda bir kapama yere benziyor...

cantar

Kullanıcı

enver kardeşim bir kez daha sana yazmak durumunda kaldım..
çok iyi çok güzel bakir ellenmemiş açılmamış yerler olan bir bölgede yaşıyorsun..

1.İlk önce araştırma yapacağın yerde bölgede bir yere otur ister birde rahat koltuk götür o koltuğa otur...

2.Asla acele etme panik yapma rahat ve sakin ol..

3.Oturduğun yerden tam karşına gelen yerin bir fotografını geniş açılı olarak çek.

4.Sonra sol tarafına dön o yönünde bir fotografını geniş açılı olarak çek.

5.Sağ tarafına dön o yönünde fotografını geniş açılı olarak çek.

6.Son olarak ilk oturduğun yönün tam tersinin fotografını geniş açılı olarak çek.

Bu fotografları çekerken sana tuhaf gelen yerleri insan eliyle bozulmuş olabilecek yerleri kendine hedefler olarak belirle
Bu belirlediğin yerlere yönlere yaklaşarak bu yerlerin eğer yaklaşabilme şansın varsa 10 m yakınından ve 1.5 - 2 m yakınından yakın plan fotograflarını çek eğer bir işaret bir obje yakalama şansını yakalamışsan bu objenin kendisine zarar vermeden kendisini ve çevresini temizle otları yaprakları tozları bulundukları yerden uzaklaştır ve o şekilde temiz net fotograflarını çek ...
Aynı şeyin aynı yerin 10 tane 20 tane resmini çekeceğine 2 tane çek ama çek yani
Fotografını çektiğin objenin etrafını dolaşma şansın varsa 4 yönden objenin fotograflarını çek
fotograflarının üzerinde kendin karalama çizim yapma..
Bırak onları inceleyecek olanlar yorum yapacak olanlar yapsınlar..
Bir yeri bitir ondan sonra diğer yere başla..
senin yaşadığın yerde genellikle kuş (güvercin kuğu ördek Kartal Şahin ) ve kaplumbağa yumurta figür olarak kullanılmış mezar figürlerinde
Konuna açtığın yerin yere ait fotografları konunda kullan yakınındaki başka bir bölgedeki yerlere ait fotografları konuna ekleme kendinde fikir yürütme bırak konunun benzerini yaşamış olan arkadaşlarının sana yardımcı olmalarını bekle.
Ama yerin ile ilgili şöyle bir yerde deresi var ırmağı var patikası var eski yerleşim yeri içinde yakınında ibadethanesi kilisesi vs.vs çoğaltılabilir.
Ama konundaki yer için ben şuna benzettim şuna benziyor andırıyor gibi katkılar kendinden yapma...
Bu diğer konu açacak arkadaşlarımız içinde geçerli

Bir + işareti gibi düşünün hedefiniz tam ortası olsun işte bu orta noktayı en iyi şekilde 4 yönden fotograflamaya gayret gösterin.
Sizlerin gözlerinizle göremediğiniz bir çok detayı fotograf karelerinde görebilir ayrıntıları seçebilirsiniz.
Yaz ve kış aylarına ait fotograf çekim saatlerinede uymak şartı ile....

Fotograflarına bak otlar ve egrelti otlarından hedefler gözükmüyor..

enver

Kullanıcı

Cantar Hocam !Yaptığınız bütün çok değerli yorumlarınzdan dolayı minettarım ve çok teşekürler etmek istiyorum Usta!dikatle okudum en son yazdıklarınızı Usta!Aynen dediğiniz gibi uygulayacağım .diğer hocaların da aynısını bana uyardılar ve söylediler resim çekme konusunda ve konu ekleme konusunda.zaten en son açtığı konularda onu uygulamaya başlamışım.Çok teşekürler Usta!(şu mağarayla ilgili de konuya bir göz atarsanız rıca etsem :) ) Teşekürler ve Saygılar!

cantar

Kullanıcı

en son gene kafanı karıştırdın bak hala magara ve çevresi kafanda böyle yaptığın sürece başarıyı yakalama şansın aza indirgenir.Şansın azalır yani...
dikkatini toplayamazsın bu işlediğimiz konuda eğer sonuca ulaşırsan ayakkabı eskitmene gerek kalmaz..
Ayakkabılarında eskimez tozlanmaz elbiselerinde..
Burada birden fazla açılmamış yer var bilhassa kaplumbağa kafasının arkası .....

cantar

Kullanıcı

kayadaki harflerin anlamı usta arkadaşlar
Enver kardeşimizin dostumuzun konusuna...

kafasını toprak tan çıkarmış kaplumbağa ..
arkasındaki kısımdaki taş kaya parçaları da açılmış kağatılmış yere ait molozlar ...

oklarla işaretledim ama arkasında ki toprak yığının şekli bir yığma tepeyi andırıyor ağaçlar çalı çırrpı kesin dedirtmiyor bana ama....

arka tarafı yığma sanırım....

burada dilini dışarı çıkarmış koca yılanı görmedim deme...

gördünmü yılanı...

buradaki yılanı oyma ve kabartma yılanıda görmedim deme sakın...
bu taşın ana kayaya göre rengi farklı kızılımsı yerinden oynamamsı için kenarına bariyer gibi taş çekmişler fark etmişsindir umarım yılanda bu taşta delikten çıkar gibi işlenmiş kırmızı kayada da sola doğru giden yılan işlenmiş o tutamaç gibi yeri çözemedim kırmışlar
ama bana göre yerin bu tıpa gibi sıkıştırılmış taşın arkası...

bu bir göz olarak tasarlanmış arkadaşım sıvama diye belirtmiş arkası girişş olabilir irdelemek incelemek gerekir iki adet meme varmış ikisininde yarısını kırmışlar biraz uzaktan fotograflamış olsaydın daha bir değişik yorum alabilirdin diye düşünüyorum..

bu kayanın burnunu kesip altına nasıl bırakmışlar gibi duruyor açıklamalar olmadığı için ne nedir ne değildir hangi taşdır hangi taş değildir anlaşılmıyor....

Son düzenleme:

cantar

Kullanıcı

yatay oyma farklı
Bozkurt kardeşimizin konusuna
wol_error.gif
Orjinal halini görmek için buraya tıklayın.

wol_error.gif

bozkurt kardeşim bu oymadan çıkan kanal aşağıdaki oksit sızması olan yere mi doğru gidiyor.?

wol_error.gif

üzerindeki yosunları zarar vermeden temizleyebilme şansınız olmamış sanırım oymadan çıkan ikinci bir kanal daha var sağ taraftaki yosunların başladığı yerde bir X haç put var gibi...

wol_error.gif

Burada oksit sızıntısı var büyük bir ihtimalle aşağıdaki metal malzemenin oksitlenmesi sonucu bu yeşil renkteki oksit oluşmuş kayanın kendisinde bakır madeni yoksa bu oksit büyük ihtimalle aşağıya az miktarda hava girişi çıkışı sıcaklık değişimleri ve nem farklılıklarından oluşmuş dışarı sızıntı yapmış gerisi size kalmış top sizde...
wol_error.gif

birde pis oyma :p

wol_error.gif

cantar

Kullanıcı

AsiAvcı kardeşimizin konusuna
kurt sivastan bir örnek...

tereciye tere satılmaz bu Kurt'ada yorum yapılmaz

yavrusuda hemen önünde kafasını yukarı kaldırmış anasına bakıyor..
güzel bir paylaşım güzel bir örnek...
imkan olsada onu müzeye hediye etsek kırılmadan parçalanmadan başkaları tarafından bana yar olmayan mantıklılarından önce ....
paylaşım için teşekkürler...

Son düzenleme:

cantar

Kullanıcı

kayada yüz işareti
AsiAvcı arkadaşımızın konusu..

dikkatimi çeken yerler

en alt sağ taraftaki alan önemli olarak görüyorum üzeri yağmur kanalı gibi düzenlenmiş tek fotografta yorumda zayıf kalıyor...

cantar

Kullanıcı

oyma ayak merdiven
karainci kardeşimizin konusuna ...

buradaki taşlar blok kesme olarak kesilerek arka planda ve çevrede görülen yığma ufak tumulüsler içerisindeki oda veya odaların yapımında kullanılmış..

burasıda bir mezar alanı

blok taş kesim yerine benziyor

tumulus odasının tavandan aşağı doğru olan parçaları sıralı kesilmiş soldan sağa doğru sıralıyacak olursak öyle görülüyor..

sonuç olarak burada bir çok yığma mezar olduğu gibi zeytin ağacı sanırım ağaçların hepsinin çevresinde bu blok taşlardan var bunlar ağacı korumaktan öte altlarında yatanları koruyor tumulüsler zor işlerdir ve yasal izinde verilmez cezasıda ağırdır ...

cantar

Kullanıcı

mezar nerde
AsiAvcı kardeşimizin konusuna...

gerçi konu çözülmüş görünüyor ama ben yinede buralara bakardım..

işaretli yerleri inceler irdelerdim..Çevrede başka benzeri yerler olması muhtemel olan diğer noktaları araştırırdım...

Üst Alt