burada ben olsaydım bence kendimce | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

burada ben olsaydım bence kendimce

61leeee

Kullanıcı
Cevap: burada ben olsaydım bence kendimce

[YOUTUBE][/YOUTUBE]burada ben olsaydım bence kendimce eski rum yerleşim bölgesi

Burada dikkat edecek olursanız bir taş diğerlerinden farklı olarak şekillendirilmiş hem kalbe benziyor hemde taşın kaymamsı için kilit yeri yapılmış yani çekebilmek açabilmek için ama yinede çok dikkatli olmak gerekir kafanıza her an çökebilir..

soruyorum üst üste taşı kayayı koyacaksın gömüyü mezarı başka bir yere yapacaksın böyle bir şey olurmu bence olmaz ...
alttaki sarı yeri çektiğini düşün üstteki parça taşlar her an üzerine yıkılır bir nevi tuzaktır bu ancak bir bir taşların birbirleri üzerinden kaldırılması suretiyle sonuca ulaşılır..
Her halde anlatabilmişimdir...

burasıda resimden anladığım kadarı ile o zamanın harcı ile burası işlenilmiş resim fotograf daha iyi çekilmiş olsa bölgenin yerin fotografları olsa daha iyi yorum alır her iki yer içinde söylüyorum....
cantar ustam allah razı olsun bu hafta sonu daha güzel resimlerle gelecem...

cantar

Kullanıcı

burada ben olsaydım bence kendimce buyrun ayakta kalmayalım

evet bir koltuk üzerine oturmak karşıya bakmak için o amaçla yapılmış fakat aynı zamanda bir düzene göre yapılmış burada bir kuş ve yılan formu hazırlanmış yılanın aynı zamanda karın kısmı şişkince doymuş bir şey yemiş gibi hazırlanmış yılanın kuyruk kısmı kesilmiş koparılmış bu yer oynanılmış ellenmiş yani

burada bariz gözüküyor...
dikkat edecek olursanız sağ tarafta gövdenin alt tarafı kesilmişkırılmış koparılmış yani yılanın karnına bakılmış ne var ne yok diye yani....
oturak dediğimiz şekli bu şekilde almış
yılanın kafasının baktığı yerde bir delik var bu yer önemli yılan deliğine girmeyi istiyor gibi..
Bu gibi yerlerde ölmeden önce kendisi için mezar hazırlatan kişiler bu taştan koltukları hazırlatırlar mezarların hazırlanmalarının aşamalarını izlerlerlermiş
Bu koltukların ayak basılan yerleri kol konulan yerleri oturulan yerler parçalı bir şekilde yapımışsa sırt dayanılan yer yine parçalı bir şekilde yapılmışsa işaretlerle süslenmişlerse bu süslerin içleri işaretlerin yönlendirme yaptığı yerlerde bunların altlarında arkalarında saklanılmış meblaglar hediyeler olduğu rivayet edilir söylenir bu örnektede hemen hemen hepsi var .
Eğer konu içerisinde eklenmiş fotograflardaki bir fotograftaki gibi tepe üzerindeki yığma mezarıda ifade ettiği söylenilir.Bu gibi iki değişik örnekte gerçekten koltuk taşının karşısında iki yığma mezarı bende bizzat gördüm.
Burdada var gibi diyordum ama konu değişti yer ve yön benim için farketti.
Koltuk konusunda otur rahatla ve bak bakalım etrafta sana değişik gelen ne görüyorsun.
Yani oturduğun zaman da karşına ne geliyor ne görüyorsun sana değişik gelen ne insan eliyle değiştirilmiş ne görüyorsun..
Bunları araştırmak irdelemek gerekir...
Burada konu koltuk diye düşünüyordum ve fotograftaki tepedeki yığma tepeyi gördüm ama mesafe uzak geldi bana konuya uymadı..
Şu tepedeki yığma diyordum..

her halde tepedekine yığma değil diyecek delikanlı çıkmaz çıkarsa bende delikanlı olucam zıplıyacağım üzerine....:eek:

sonuç olarak koltuk diye başladım ama koltuk değil niye derseniz taşın oturulacak dediğiniz kısmı ile diğer kısımlarının aynı zamanda yapılmış olduğu halde yosunlanma durumları renk farklılıkları bariz görünüyor..

Burada buna benzer başka mezarlar da olabilir...

Yılanın baktığı yere bakmak birde yılanın olduğu yerin zeminini iyi araştırmak gerekiyor diye düşünüyorum...

cantar

Kullanıcı

burada ben olsaydım bence kendimce küçükler açık büyükler kayıp

öbür tarafında da göze benzer oyuk varsa buna domuz diyeceğim ama görmediğim için diyemiyorum...Ama bana göre altında odası mevcut bir yer...

Buda bir kuşşş imiş ama çok zarar vermişler hem insanlar hemde doğal hava şartları kar kış fırtına bu doğal bir kaya değil insanlar o zamanın tekniği ile yapmışlar kitabeside varmış ama silinmiş şeklini kaybetmeye başlamış bir komutan bir asker mezarını ifade eden anıt mezarmış

bu kayanın yakın çevrede benzeri varmı bu kayanın üzerine çıkarak dört bir yönün fotografları olsaydı iyidi kayanın rengi ve kütlesi blok şekilde çıkarılmış gibi duruyor ...

fotograflama fotograf çekme konusunda arkadaşlarım maximum gayret ve itinayı gösterseler çok güzel neticeler hep beraber ulaşabiliriz...

cantar

Kullanıcı

Burası doğal değil bir değil iki yüz var

Arkadaşım bence çok güzel bir işin tam noktasındasın senin hayatının dönüm noktası diyebilirim..
saldıran yılan resimi büyüterek bak nerde olduğunu belirttim ok işareti ile burada bir aile mezarı var..herşey bu kayalıkta gördüğün yerde başka yerde değil...bakman gereken yerleri yıldızladım ama en çok renk farklılığı olan kayalık yer yılanın altı...
benden bu kadar...

cantar

Kullanıcı

buradaki yukarıdan aşağı doğru gelen meşhur çatlak ın son noktası tekne su toplama amaçlımı yapılmış yoksa mezarmı teknenin sağ tarafında kanal sağa doğru devam ediyor sağda ki odayı mı gösteriyor sizce

dışarıdaki merdiven alan yakın plan olsa idi iyiydi sunak amaçlımı yoksa yukarı çıkmak içinmi yapıldığını anlardık...

güzel bir yerleşim yeri imiş...

bizlerle bu güzel paylaşımı paylaştığı için asi avcı kardeşime sonsuz teşekkürler..

beytanya

Kullanıcı

Benden size teşekkürler ustam, verdiğiniz bu eşsiz bilgiler için;)

cantar

Kullanıcı

burada ben olsaydım bence kendimce bu iki koltukta oturup psi psi sırıtacağıma oturduğum yerin altına dikkat ederdim...

82d1321049000t-2-adet-koltuk-dsc05189jpg

80d1321049000t-2-adet-koltuk-dsc05187jpg

üçgen ve üçgenin altı velhasıl herşey bu kayanın kendisinde şu cep telefonu çıktı hay çıkmaz olaydı cep telefonu çıktı mertlik bozuldu daha sahaya girdiğinde hemen gammazcılar gammazlarını ihbarcılar ihbarlarını yapıyorlar hele birde bölge sık ziyaret ediliyorsa vay anam vay....

Son düzenleme:

cantar

Kullanıcı

burada ben olsaydım bence kendimce iki hakim tepe arasında akarsuya yakın düzlükteki dikdörtgen oyma ne anlama geliyor.

dsc05601.jpg

dikdöörtgen oymadan aşağı doğru giden çatlak şeklindeki kayaya oyulmuş kanal yön veriyor diye düşünüyorum ayrıca diğer fotograflarda çöküntü yapmış bir yeride mezar olarak düşünüyorum..

cantar

Kullanıcı

burada ben olsaydım bence kendimce ikili oyuk

dsc05197.jpg

dsc05196.jpg

üçgenler yılanlar mezarlık alanı zemin şişleme yapmaya müsait bitkilerin otların durumları ve bu taşın çevresindeki arazideki irili ufaklı çöküntülü toprak alanları incelemeye değer...Taşın üçgen ve düz kesimli tarafı irdelenmeye araştırmaya değer....

Son düzenleme:

cantar

Kullanıcı

burada ben olsaydım bence kendimce ne görüyorsanız lütfen yazın
ben bunları gördüm ne görmek isterseniz onu görürsünüz nasıl bakarsanız öyle görürsünüz.

wol_error.gif
Orjinal halini görmek için buraya tıklayın.

açılmış kapatılmış bir yer içerideki maddelerin çürümesinden dolayı oksidasyona uğramış dışarıda görülen siyah renkli koyu alanlar içeriden dışarıya sızan gazın oksijenle birleşerek doğal yanmaya uğraması sonucu oluşmuş bence irdelenmesi araştırılması gereken bir yer..

wol_error.gif

yukarıda yazdıklarım burada da geçerli olup sol tarafta bir kaplumbağa ya daha benzemekle birlikte bir yılan kafası gibi insan elinden çıkma alan var...

wol_error.gif

insan elinden çıkma güzel bir çalışma bence burası bir soylu kişilere ait anıt mezarlık alanı birden fazla kaya içi oda mezar yapılmış alan...
..
wol_error.gif

tüm yazdıklarım bu alan içinde geçerli ..
Burası için ruhsatlı bir kazı izni alınabilirmi bilmem .....

gözüm sen bence kurt u çayı bırak onlar sende kalsın sen araba lastiğini değiştirmişsindir levyeyi patlak lastiğe uygun bir şekilde takarsın araladığın yere ikinci bir levyeyi takarsın yada küçük bir demir parçası bu şekilde dış lastiği iç lastiğinden ayırırsın sanada lastik büyük olduğu için bir manila (manivela)lazım o bir yerini bulursa maazallah dünyayı kaldırırsın...
burasının karşısını taş ocağı kaya ocağı yaptılar demişsin onlar yanlış yere yönlendirilmişler anlaşılan hedef aslında burası imiş ama
7 - 8 metre yüksekte olması önemli değil öyle yerler varki yerden 50 - 100 m yüksekte yerler var zamanı geldiğinde arşivden elime geçtiğinde paylaşırım sizlerle...

wol_error.gif

görmek istemeyenler buradakinide görmezler

Üst Alt