Define için işaret sayılabilecek bitki türleri

oymak beyi

Kullanıcı
ustam bunlar benim gittigim heryerde varlar. kayanin yüzünden bile. cihazim herhangi bir tepki vermiyor. yani bunu nasil takip edecegim cicegi sıklaştıgi yerde mi olur önemli olan sık oldugu yer mi yoksa tek oldugu yer mi ? dag tas bunlarla dolu nasilnbir yol izlemem lazim ben bu kismi anlayamadım

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231226_010642_Gallery.jpg
    Screenshot_20231226_010642_Gallery.jpg
    964.7 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_20231226_010637_Gallery.jpg
    Screenshot_20231226_010637_Gallery.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20231226_010631_Gallery.jpg
    Screenshot_20231226_010631_Gallery.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 26

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
ustam bunlar benim gittigim heryerde varlar. kayanin yüzünden bile. cihazim herhangi bir tepki vermiyor. yani bunu nasil takip edecegim cicegi sıklaştıgi yerde mi olur önemli olan sık oldugu yer mi yoksa tek oldugu yer mi ? dag tas bunlarla dolu nasilnbir yol izlemem lazim ben bu kismi anlayamadım

Her yağmur suyu aktığında her kar eriyip suya dönüştüğünde topraktan muhakkak birşeyler çalır. Bunun delilide aktığı yöndür. Sizin sunduklarınızda hayvan kalıntılarının sebep oldukları görünüyor. Siz asliyete yani geldiği yöne odaklanın. Bu bitkiler ne yanlızdır nede tek. Muhakkak silsilede diğer olması gerekenlerde vardır. Bunları konuda açıklamalara kısa kısa ekledi sağolsun @Necat. usta. Bu hususta her yere cihaz vurmak zaten iş değil. Daha önce de dediğim gibi bunun olduğu her yer mezar değildir ama her mezarın olduğu yerde bir miktar da olsa muhakkak vardır. Bunda renk cins ve şekil önemlidir.

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Selamûn Aleykûm cümleten. Arazide bitkilere ne kadar önem veriyorsunuz?
Veya bitkilerin işaretten daha önemli olduğuna ne kadar tama ediyorsunuz?
Unutmayın ki bir işaret bilinçsiz biri tarafından veya sahibi tarafından talan edilebilir ama bitkiler en büyük şahittir. Bi işaretin yerini kımıldatırsanız noktayı hedefi kaybedersiniz. Peki ya sonra? İşaret kırıldı bozuldu değişti veya değiştirildi, siz buna göre cihaz da yok diye alanı mı bırakacaksınız? Bazen bir bitki olması gereken işareti söyler bazende son noktayı. Bir gün gelecek acemi ve talancı defineciler tek bir işaret bırakmayacak. Bi şekilde bulduğunuz işaretlerin çevresindeki bitki ve bitki örtüsünü tanıyın bağlantılarını ezber edinin.
Birtkileri tanımak para gerektirmez cihaz gerektirmez çubuk gerektirmez. Gereken tek şey akıldır onada para harcanmaz bu konuda.

Konu günceldir. Selametle kalın. 🤚

Reedmann

Vip Üye
Unutmayın ki bir işaret bilinçsiz biri tarafından veya sahibi tarafından talan edilebilir ama bitkiler en büyük şahittir. Bi işaretin yerini kımıldatırsanız noktayı hedefi kaybedersiniz. Peki ya sonra? İşaret kırıldı bozuldu değişti veya değiştirildi, siz buna göre cihaz da yok diye alanı mı bırakacaksınız? Bazen bir bitki olması gereken işareti söyler bazende son noktayı. Bir gün gelecek acemi ve talancı defineciler tek bir işaret bırakmayacak. Bi şekilde bulduğunuz işaretlerin çevresindeki bitki ve bitki örtüsünü tanıyın bağlantılarını ezber edinin.
Birtkileri tanımak para gerektirmez cihaz gerektirmez çubuk gerektirmez. Gereken tek şey akıldır onada para harcanmaz bu konuda.

İstanbul dan birisi yılan dili otunun kökünü istemişti gittik topladık Eski yerleşim yerinin olduğu yerde kaya arasından çıkardık ayağımın altı oynadı altta boşluk varmış Hissettim bakim uzaktan fotosu vardı ustam

Reedmann

Vip Üye
Eski paralar çıkarda işe yaramaz ustam

Ekli dosyalar

• IMG_20240714_010713.jpg
    IMG_20240714_010713.jpg
    527.4 KB · Görüntüleme: 14

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
İstanbul dan birisi yılan dili otunun kökünü istemişti gittik topladık Eski yerleşim yerinin olduğu yerde kaya arasından çıkardık ayağımın altı oynadı altta boşluk varmış Hissettim bakim uzaktan fotosu vardı ustam
Yılan dili otu olan yerde kapalı alan olması hemen hemen kaçınılmazdır. Yılan dili ve yılan kuyruğu hemen hemen her yerde yanyana veya birbirine çok yakın olur. Zira ikiside hem birbirinin hemde bir boşluğun olabileceğinin habercesidir.

Az demeyin çok demeyin azda olsa birtaneyle dahi olsa başlayın öğrenmeye.
Bu sistemin sahiplerinin istemeyeceği tek şeydir bitkileri öğrenmeniz. Şayet bitkileri öğrenirseniz işarete de cihaza da ihtiyacınız kalmaz.

Bitki size fayda sağlayabilmesi için tek birşeyi öğrenmenizi ister o bölgenin tarihini bilmenizi konuya hakim olmanızı ister. Gerisi kendiliğinden gelir.

AhdeVefa

Kullanıcı

Ve aleykümselam ustam,
En son açtığım konu üçgen kaya.Beni oraya götüren çoban dayı çocukluğu oralarda geçmiş. Tepede ne kadar bitki ağaç varsa hepsinin tek tek adını söyledi. Vallahi helal olsun dedim, bizler olsa ot deriz geçeriz.Kayalıklar arasından çıkan kekik ve ada çayı toplattı bana. Anladım ki bitkiler define haricinde bile öğrenilmesi, ve neye merhem olduğunu öğrenmek lazım.

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Ve aleykümselam ustam,
En son açtığım konu üçgen kaya.Beni oraya götüren çoban dayı çocukluğu oralarda geçmiş. Tepede ne kadar bitki ağaç varsa hepsinin tek tek adını söyledi. Vallahi helal olsun dedim, bizler olsa ot deriz geçeriz.Kayalıklar arasından çıkan kekik ve ada çayı toplattı bana. Anladım ki bitkiler define haricinde bile öğrenilmesi, ve neye merhem olduğunu öğrenmek lazım.
Kesinlikle öyle. Bugün bitkiyi bilmeyen çareyi eczanelerde doktorlarda arar. Doğa mucizelerle doludur. Mesela dağda gördüğünnüz sığır kuyruğu yani mezar çiçeği bitkisi boyverip çiçek açmışsa günlük 25-30 adet bu çiçeğinden koparıp üfleyip tozunu alarak yiyin. Çünkü polen yardımı olmadan gelişen bu bitki hemen hemen dünyada en çok polen değerini içinde taşıyan bitkidir. Konu dağılmaması adına çok detayına girmedim.
Mesela bayır kekiği ile dağ kekiği asla bir değildir. Birinin onarıcı özelliği varken diğerinin yok edici özelliği vardır. Herşey çifter yaratılmıştır. Dişi erkek gibi düşünün.

Üst Alt