David kardeşim,konuyu görmeme rağmen yorumlama istememiştim.nedenini tahmin edebileceğini düşünüyorum.yeni üye olman rağmen bir çok yeni üyemize göre daha anlaşılabilir bir görünüm beklerdim. arkadaşlarımızın bir çok yorumuna katılmakla beraber,iki konuya değinmek için yorumlamak istedim. umarım tavsiyelerimiz seni olumlu etkileyebilir.
öncelikle bilmende fayda gördüğüm husus,
bir iki tanesini yön olarak çizdiğim gibi bu kaya burada mirengi görevi görüyor ve sağlı sollu belki öne arkaya doğruda olabilir bir çok yapıtın varlığını vermekte. uzağına da gideceğini sanmıyorum.
ikinci tavsiyem bu tür yerlerin doğal arazi yapısına özellikle benzetildiği ve anlaşılmasının önlendiğini bilmen gerekir.aldığınız ilk paylaştığın kayanın verdiği bir his olmakla beraber şurasına bakılmalı demekten ziyade,
tespit yapılmadan elinize bir kürek dahi almamanız gerekir.doğru bir yere tesadüfi dahi vurulsa netice yine hüsran olacaktır. neden,
yapıtın çapı ,bir odamıdır ,tünellimidir,üstten açılıp kapatılmışmıdır,derinliği ne kadardır bilinmeden ,sonra malzeme varmıdır varsa yapıtın hangi noktasındadır ve yapıtın derinliğine göre farklılık gösterirmi,yada yapıtın kenarına bir bir çıkıntı yapılarakmı konmuştur.
işte bunların cevabını sana verecek boşluk ve maden tespitidir.hepsinin cevabınıda iki çubukla tecrübeli biri kolaylıkla belirler. selametle.