dere kenari 3 kaya ve murç deliği | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

dere kenari 3 kaya ve murç deliği

Kervan07

Vip Üye
Cevap: dere kenari 3 kaya ve murç deliği

,,,çiçek sanaSayın Kervan'07 Hoşgeldinizçiçek sanaÜç Taşda ,,Sonduraktasınız:pimage123:pçiçek sana,,Araştırmalarınızı Resmi Yoldan Yapınız,,:p:p:pçiçek sanaçiçek sanaçiçek sana

hosbulduk sagolun:)

insallah hayirlisi ile sonuca ulasiriz

KANAS_USTA

Vip Üye

değerli kardeşim öncelikle sitemiz adına ifade ettiğin olumlu görüşlerin için teşekkür etmekle birikte o siz değerli insanların guzelıgıdır belırtmek ısterım...

konumuza donecek olursak burası;
ya tepenin kuzey bitiminde kalan bir dere kıyısı, ya mezarlığın batısındaki bir dere yatağı kıyısı, yahutta tapınağın karşısında dere kıyısına yakın bir üç kayadır.... her ne ise.

bu tıp dere kıyısında uc adet kayanın oldugu yerde ılk bakılması ve aranması gereken şey;
üç kaya arasında düz bir yuvarlak taş olmalı, bu yuvarlak gövdeli kayanın altında ılk mujde alınır aklımızda bulunsun unutmayalım !

sımdı gelelım ayrıntılara;

bu uc kayanın arkasında bulunan yol bulman gereken mağaraya ıner, ve yoldan ınerken yolun sağında bulunan bir ağaç olacak muhtemel yolun da çatalına duser bu agaç, işte bu noktada bulman gereken mağaraya ulasacaksın, ağacımızın cinsi ahlat(armut) ağacı olacak,
armut agacının kuzeyinde yahut doğusunda bulunan düzlükte yanı agacın
sol tarafında toprağın içinde ucu görülen bir taş yahut orta bölümü kırık kaya olacak kardeş bu kısmı ıyı anla....
bulunacak bu ucu sıvrı tasın altında yıne bır taş cıkar onunda altında mezar gırısı kuzeydogudan olan altı basamaklı sel yatagı taslarından orme bir mağara odası acılacak...

ucu sıvrı kaya degılse orta kısmı kırık bır kaya olsa dahı bu kayanın güneydoğu tarafından dört metre kazılarak yıne hedefe ulasılır...
velevkı orme bır magara olmasın aha ki ana kayaya oyma yapsınlar o vakıt magara gırısı ana kayanın kuzeyınde olur... bunuda unutma...
sandık tipi mezar var burada bulup bulacagın budur.........
magaranın; batı kısa kenarının kuzey alt köşesi yahut kuzey kısa kenarının batı alt köşesi es gecilmemeli duvar taşını okşamalı.....
şimdi resımde kayanın uzerındekı deliği goruyorsun;

delik istikameti yukarıda bahsettıgım yonlere bakmıyor ıse ve ordakı dıger ıkı kayaya da tekabul etmıyor ıse delıge sırtını dön, altı yüz metre ilerisinde egerkı kuzeye bakıyorsa yedi yüz metre kuzeyde bulunan kayanın altına bakılır....

kal saglıcakla.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ASİAVCI

Kullanıcı

5734imcnc.jpg

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

resimlerin çok güzel sadece bir noktanın üzerinde çok durmamışsın. bahsettiğin murçlu kayanın arkasında kalan BÜYÜK YERLİ KAYA var. onun tek ve dar açılı resmi var. diğer kayaların resimlerine bakarken bu büyük yerli kaya hiçbirinde görünmüyor. ve asıl olay o kayanın önüdür diye düşünüyorum. birde yerde yeşil gözüken o otların olduğu alan. burda birşey varsa bu iki alanın içinde çıkar. haa birde şu var. 3 kayayı da iyi yokla horasanlı bölüm bulursan müjdeni al. şüpheli alanları asi ustam sana belirtmiş boşluk takibini yaparsın.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

82883un1.JPG

bir hamzen/mezar olması ihtimalinde aşağıdaki gibi kontrolü yapılır. herşeyden önce boşluk kontrolü yapılır en az 3 mt kare büyüklükte boşluk tespit edilirse sana anlattıklarımı uygulayabilirsin. bir merdivenli sistem ardından yer altından 3/5 mt derine inilir. giriş bulunur. girişten bahsettiğin yerli büyük kaya yakınına ulaşılır. içi de güzel olmalı. çünkü kullanılan sistem güzel.

taşlarda müjde bakılabilir. horasanlı yada şişlik yada işaretli alana yakın olabilir.

söylemeyi unuttuğum bir diğer husus daha. bu nişane kayalar eğer hemen yanını işaret etmiyor ise yani burada boşluk bulamazsan derenin karşı kıyısına da seni yönlendiriyor olabilir. yani murç deliği karşılarına. bu ihtimali de gözardı etmeyelim.

sitemizde tüm anlatılanlar, araştırma bilgi edinme amaçlıdır. yasal izin alınmadan define araştırma ve çalışması yapmak kanunen suçtur.

Son düzenleme:

Kervan07

Vip Üye

elinize yüreğinize ve emeklerinize sağlık ustalarım. bu kadar güzel,anlaşılır ve gerçekci bilgiler,yorumlar karşısında şapka cıkartılır..

ben şu an o bölgede değilim, orası bana yaklaşık 300km uzaklıkda.bu bilgilerden sonra,keşke şimdi orda olsam diyorum:)

bu 3 kayanın olduğu yerin bu kadar önemli olduğunu bilseydim,tüm vaktimi burda gecirirdim. ben tüm zamanımı bu 3 kayanın yukarısında kalan zirveye yakın bi düzlükde gecirdim...

bu 3 kaya yolun T yaptığı yerde bulunuyor! murclu kayanın arkasındaki ana kayayı karşıma alınca, yaşlı armut ağacı solumda az yukarda kalıyor!

benim icin aslında definecilik bu noktadan sonra başlıyor yani bu 3 kayanın hemen arkasındaki yoldan yukarıya çıktığımda işaretler beni karşılıyor! zirveye yakın bi yerdeki düzlükde yığma ve kabartma hayvan figürlü kayalar var uçuruma bakan ve klavuz taşları mevcut uçurum kenarına dikili... klavuz taşlarının bittigi yerde kapalı bi yer var!

konuyu dağıtmak istemem ustalarım..benim bu 3 kayanın olduğu yerden pek fazla fotom yok bu yüzden izin verirseniz diğer bölgenin resimlerine geçmek istiyorum..
tekrar tekrar çoook teşekkür ederim kıymetli ustalarım:)

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

tabiki daha fazla resmin yoksa bu durumda bu alanı birdaha gittiğinde detaylıca araştırır söylediklerimizi uygularsan eminim sonuca yakınsın. burda asi avcı ustanın sana belirttiği yerlerde boşluk kontrolünü yapmayı unutma boşluğu bulursan da hiç durma. ve kanas ustanın söylediği alanlara da yönel bahsettiği alanları bulman menfaatine olabilir. gittiğinde oraların da resmini çek.

bide yukarıyı görelim şimdi. bakalım kilise nerdeymiş, kuytsal alanlar nasılmış, yukardaki soylu mezarları duruyormuymuş? paralar nerelere konulmuş?

bu bahsettiğin alanı yeni bir konu olarak aç. bu konuya açma. mesela diğer konunun yukarısı gibi. bu konuyu açarken resimlerinin üzerinde belirtme yap yönleri. hangi işaretler birbirine ne yakınlıkta hangi yönlerinde kalıyor yaz.

veeee yeni konuda resimlerini yeniden boyutlandır 1megabayttan büyük resimler benimki gibi ilkel bilgisayarlara pek yaramıyor :)

Kervan07

Vip Üye

tabiki daha fazla resmin yoksa bu durumda bu alanı birdaha gittiğinde detaylıca araştırır söylediklerimizi uygularsan eminim sonuca yakınsın. burda asi avcı ustanın sana belirttiği yerlerde boşluk kontrolünü yapmayı unutma boşluğu bulursan da hiç durma. ve kanas ustanın söylediği alanlara da yönel bahsettiği alanları bulman menfaatine olabilir. gittiğinde oraların da resmini çek.

bide yukarıyı görelim şimdi. bakalım kilise nerdeymiş, kuytsal alanlar nasılmış, yukardaki soylu mezarları duruyormuymuş? paralar nerelere konulmuş?

bu bahsettiğin alanı yeni bir konu olarak aç. bu konuya açma. mesela diğer konunun yukarısı gibi. bu konuyu açarken resimlerinin üzerinde belirtme yap yönleri. hangi işaretler birbirine ne yakınlıkta hangi yönlerinde kalıyor yaz.

veeee yeni konuda resimlerini yeniden boyutlandır 1megabayttan büyük resimler benimki gibi ilkel bilgisayarlara pek yaramıyor :)

söylediklerinizi aynen uygularım..

çok teşekkürler ustam:)

ihtiyar45

Vip Üye

Değerli arkadaşım bakılması gereken yerleri arkadaşlar anlatmışlar ve çizmişler benim ilave olarak söyleyeçeğim üç kayanında olduğu yerde,özellikle murç deliği olan kayanın olduğu yerde boşluk bakmalısın.

Üst Alt