işin açıkcası bu açık olan mezarın işaretinin bu oyma olduğunu düşünmüyorum ve kırılan üst kapakta olduğunu düşünüyorum çünkü yakınlarında başka işaret yok ve tahminim yanda bi mezar daha delmeye çalışılmış ama az ustam ve ustam ne dersiniz hem arkasına düşüyor açık olan hemde çok uzak bana göre sizinde dediğiniz gibi ya hemen ön tarafında 5 veya 6 metre yada sol yanındaki taşın çevresinde çoban olduğu için çubuklarla boşluk bakamadım ama müsait bi zamanda yine konturol edeceğim orayı saygı vede sevgilerimle
oyma kayanın duvarında değilde üstünde olsa biraz uzağaına ve üste gider. ama yinede yüzlerce metre asla olamaz. bu oymanın arkaya gitmesine mucize denir. mucizelerinde definede bir yeri olamaz. esrarengiz ustam,hafif sol çaprazında giriş,büyük bir ihtimalle kayaya bağlantılı odalarının olacağı düşüncesiyle ,boşluk tespitini yaparsın.
yalnız buranın işini hafife almaman gerekir. bizim bölgelerde 5-6 m. den aşağı ,3m. dende sığ pek tünel olmuıyor. ikide oda kabul edelim. 3 erden en az 6 metre ,toplam ulaşılması gereken mesafeyi bir düşünürsek,buna birde horasanlı sıkıştırılmış malzemeyi ilave ederek düşünelim.
zaten ,rahat bir yer değilmiş. kimsenin dikkatini çekmeden,boşluk ve maden tespiti yapılmalı. madenden emin olunduğu zaman,( maden zaten son odada ve en son kısımda olur genellikle,) o noktanın derinliği alınır.ortalama 5- 7 m. gibi gelir.
izin alınır ,üstten ,yada noktanın yandan bir kırıcılı kepçe ile 40-50 cm sine kadar yaklaşılır. o noktada molanı verir devamını düşünürsün.
ya devlete vereyim ,başarısının mutluluğu ve gururu bana yeter dersin yada bu güne kadar durmuş,bırakalım biraz daha dursun der kazıyı durdurursun.
bana neler yazdırıyorsun gece gece... bunu başlamadan düşün stratejini belirlesen daha iyi olur değilmi. sağlıcakla kardeşim. olsam da sizin yaşlarda olsam....