dikdörtgen ve odaları. | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

dikdörtgen ve odaları.

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
Cevap: dikdörtgen ve odaları.

İlk öncelikle hoşgeldin ikizceli ustam valla gelirkende eli boş gelmemişsin hani alan bence tespit için oldukça zorlu tabi sizingi tecrübeli ustalarımız için okadar zor olmamıştır paylaşımın ve bize aktarmak istediğin bilgiler için çok teşekkürler şimdi ben kafama takılına bi kaç şeyi sorup değerli ikizceli ustam senden öğrenmek istiyorum bu girişi tam kavrayamadım tam olarak neresi 7 metrelik tünel demişsin bu tünelle kaya mezarınamı gidiyor yoksa toprak altında örme oda mezarınamı son olarakta hangi medeniyete ait bu iş

eli boş gelirmi karadenizin yagmurunu boranını aldı geldi :D:D:D:D:D:D:D:D:D

ankara

Güvenlik
Kullanıcı

şu an 8 tane konuyu takip eden misafirimiz mevcut.değerli arkadaşlarım, kolay ulaşılamayacak değerli detayları görmek ve bilgilenmek için üye olmanız sizin menfaatinizedir.
hurafelerle kulaktan dolma veya atmasyon gerçekten tamamen uzak gereksizler yerine organik sunumları tercih etmenizi öneririm. takdir ve tercih sizlerindir. YÜCE RABBİM kalbimizide niyetlerimizide en iyi bilendir.

ustalar herzaman kendilerinden verirler sizin ögretileriniz gerçekten heryerde bulunmaz her usta da anlatmaz şahsınızı tadıgım için söylüyorum öyle kerameti kendin den menkul usta olmadıgınız için size teşekkür ediyorum bir şeyler almak isteyen bakar ustam insanların çine gitmesine gerek yok ikizceli usta burda . ;);););););););)

DRAGON-34

Kullanıcı

İKİZCELİ ustam emeklerini buradan paylaştığın için sağol ALLAH razı olsun bilirim birşeyleri araştırırken başkalarına da faydalı olsun diye fotolamak ve ayrıtıları not etmek bilen bilir gerçekten zor ve çok zaman alan bir şeydir sağol bizlere değer biçilmez bilgiler sunuyorsun sen ağabeyliğini ustalığını yapıyorsun buradan birşeyler almak isteyen alır kullanır bilgisi görgüsü artar yani sivrisinek misali sen içini rahat tut senin emeklerin boşa gitmez çok faydalı bilgiler bunla..Benim merakım buralar hangi bölgedir kocaeli bölgesi değil doğu karadeniz mi

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

sevgili metin kardeşim,düz alanlar yerleşim ve tarım için kullanılır,mezar oda mezar ve mahzen gibi yerler bölgede var ise meyilli yerler özellikle tercih edilirdi.bu tür yerler ağırlıkta kis türü sert bir yapıda yada kayalık olduğu için,buyurduğunuz riskte ortadan kalkmış olurdu. odaların üstü topraklıda olsa 20-30 cm altında kaya kütlesi başlıyor.

güzel kardeşim belki sizin bölgenizde bazı farklılıklar olabilir. bu iki resim bu konuda zihninizdeki istifamlarınızı gidermeye katkısı olabilir. kayanın üstünden bir miktar toprak kayma yaptığında ,kayanın arazi içine derinlemesine gittiği görülüyor.
emin olunuzki bu tespitlerde 10 cm yanılgı olamaz.sağlıcakla.

ikizceli

Kullanıcı

İKİZCELİ ustam emeklerini buradan paylaştığın için sağol ALLAH razı olsun bilirim birşeyleri araştırırken başkalarına da faydalı olsun diye fotolamak ve ayrıtıları not etmek bilen bilir gerçekten zor ve çok zaman alan bir şeydir sağol bizlere değer biçilmez bilgiler sunuyorsun sen ağabeyliğini ustalığını yapıyorsun buradan birşeyler almak isteyen alır kullanır bilgisi görgüsü artar yani sivrisinek misali sen içini rahat tut senin emeklerin boşa gitmez çok faydalı bilgiler bunla..Benim merakım buralar hangi bölgedir kocaeli bölgesi değil doğu karadeniz mi

ilgine sonsuz teşekkürler dragon kardeşim. tahmin ettiğin gibi orta karadeniz. samsun ordu arası. değirmen bölgesi giresun.sağlıcakla.

ikizceli

Kullanıcı

ustalar herzaman kendilerinden verirler sizin ögretileriniz gerçekten heryerde bulunmaz her usta da anlatmaz şahsınızı tadıgım için söylüyorum öyle kerameti kendin den menkul usta olmadıgınız için size teşekkür ediyorum bir şeyler almak isteyen bakar ustam insanların çine gitmesine gerek yok ikizceli usta burda . ;);););););););)

estağfirullah güzel kardeşim. bizim çıraklığını yapmakta zorlanacağımız bu işin pirleride var .işin hazin tarafı benim din kardeşime ,en küçük faydaları olmadığı gibi ,bizler gibi olanlarıda kösteklemeye çalışırlar.bunlardan yıllar boyu bin bir emekle almayı başardıklarımızla ,üzerine koyduklarımızı ,ALLAH rızası için insanlık için gönülden verme gayretindeyiz.heybemizde ne biriktirebilmişsek.her bir usta veya üye kardeşlerimizin kazanımlarının paylaşımıylada küçük heybecikler çuvallara sığmayacak kadar büyüdü. genç arkadaşlarımız bizden çok şanslı,ama çoğu tembel.armut piş ağzıma düş misali.sağlıcakla sevgili kardeşim.

ikizceli

Kullanıcı

ustad elıne saglıkta bıde su korunan muhtelıfler hakında bılgı alsak?

sevgili fatih kardeşim,korunan muhteliften neyi kast ettiğini anlayamadım.anlayacağım şekilde konuyu açarsan cevaplamaya çalışırım. selametle.

ankara

Güvenlik
Kullanıcı

estağfirullah güzel kardeşim. bizim çıraklığını yapmakta zorlanacağımız bu işin pirleride var .işin hazin tarafı benim din kardeşime ,en küçük faydaları olmadığı gibi ,bizler gibi olanlarıda kösteklemeye çalışırlar.bunlardan yıllar boyu bin bir emekle almayı başardıklarımızla ,üzerine koyduklarımızı ,ALLAH rızası için insanlık için gönülden verme gayretindeyiz.heybemizde ne biriktirebilmişsek.her bir usta veya üye kardeşlerimizin kazanımlarının paylaşımıylada küçük heybecikler çuvallara sığmayacak kadar büyüdü. genç arkadaşlarımız bizden çok şanslı,ama çoğu tembel.armut piş ağzıma düş misali.sağlıcakla sevgili kardeşim.

ustam anlayan anlasın ne denir bu kelam dan sonra bilmiş görünmek var birde bilmek paylaşmak var emeginize saglık denir (alkış)(alkış)(alkış)(alkış)(alkış)

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Hocam emeğinize sağlık;).Bu tip yeraltı oda mezarları malumunuz ya sabit yerli kaya kutlelerine yontularak yapılır yada kesilmiş bloklar getirilerek eşilen toprağın altında bir veya birden fazla mezar odası şeklinde bazende birbirlerine bağlantılı olarak( yani tünellerle ) yapılırdı.Bu ikincisi Türkiyede nadir rastlanan mezar formudur. Burda ki mezar sistemi bana sanki bu kaya bloklarının gerek yeraltı gerek yerüstündekilerin başka bir yerde yontulup hazır hale getirildikten sonra buraya getirildiği izlenimini verdi. Özellikle yere paralel olarak duran (metin arkadaşa çizerek gösterdiğiniz bölüm) kaya blokları oraya sonradan getirilmiş gibi duruyorlar , zira kayakarın yere yatış pozisyonları bende ister istemez böyle bir intibâ bıraktı.
Eğer durum böyle ise buranın statülü bir yer olduğu su götürmez bir gerçektir. Saygılar.

karanar

Kullanıcı

işaretler el emeği, fındık ağaçlarına bakarsan oı bölgede düz arazi bulmak kılay değil :) sunak oymanın fazla uzağında olduğunu düşünmüyorum. saygılar, bu arada fındık köklerini özlemişim Allah razı olsun :)

Üst Alt