Dikili kayalar | Define işaretleri ve anlamları

Dikili kayalar

wolçan30

Kullanıcı
Slm arkadaşlar ilgimi ceken bir noktada sizin fikirlerinize iht var bu gördüğünüz yer uclememi var acaba yada 4lememi var bana biraz değişik geldi uzaktan çektim fotoyu eve geçince ilgimi çekti sizinle paylaşmak istedim bölge eski bir yerleşke Sarp dağların arasında zorlu bir bölge stradejik bir bir yer ulaşım imkanları zayıf zorlu bir yer

Ekli dosyalar

• 1000029804.jpg
    1000029804.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 36

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Slm arkadaşlar ilgimi ceken bir noktada sizin fikirlerinize iht var bu gördüğünüz yer uclememi var acaba yada 4lememi var bana biraz değişik geldi uzaktan çektim fotoyu eve geçince ilgimi çekti sizinle paylaşmak istedim bölge eski bir yerleşke Sarp dağların arasında zorlu bir bölge stradejik bir bir yer ulaşım imkanları zayıf zorlu bir yer

Kesinlikle mükemmel bir alan ve en çok araştırma yapmayı hak eden türden biryer. Özellikle karşı kayalıklar ilgimi çekti. Görseli tam çektiğiniz nokta kesinlikle dağınık mezar alanı. Bunu cihazlada netleştirebilirsiniz. Obje konusunda net birşey söylenemez. Diğer husus üçleme dörtlemeden kastınız sivri hizalı kayalar ise o kısımlar biraz şüpheli. Dediğiniz gibide olabilir veya iki derenin birleşim öncesi boğazına atılan köprü ayağıda olabilir. Şüpheleriniz araştırmayı hak ediyor.

Kader25

Hedef Roma
Admin
Bu tür kayaların içinde mezar olmaz.
Daha yakından görebilseydi,
Gelinkayası sistemi var mı anlayabilirdik.
Yakınında yerleşim yeri olunca mesele hep girift hale gelir.
Çalışmak zordur.

wolçan30

Kullanıcı
Üstadım yerleşim yok denecek kadar az o gorduklerin hayvan ahırı dikkat edersen ortadaki stunda sanki biraz düzleştirme yapılmış ilgimi orası çok cekti

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Roni ustam o Dikili kayalardan biri mezar olabilirmi içi falan

Neden olmasın diyebilmem için bu mezarın bir yapıya uygun ölçülerle eşleşebiliyor olması lazım. Ama köprü ise bu tür konularda köprü,kale ve surlarda çıkan kemikler genelde katledilmiş kişilere aittir. Kimse bir tanrısını böyle bir yere gömmez. Köprü olmadığını varsayarsak bunun içinde doğru ve yeterli oranda bir araştırma gerek

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
Bu tür kayaların içinde mezar olmaz.
Daha yakından görebilseydi,
Gelinkayası sistemi var mı anlayabilirdik.
Yakınında yerleşim yeri olunca mesele hep girift hale gelir.
Çalışmak zordur.

ustam gelin kayasını biraz açarmısın. kulağıma yabancı gelmedi.

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
Roni ustam o Dikili kayalardan biri mezar olabilirmi içi falan

neden olmasın ? fotoğrafını bulursam buraya eklerim. aynı yapı ve içinde oda var. fakat tehlikeli olur, eski yapılar ve içi boşaltılmış olduğundan göcük ihtimali çok yüksek.

Son düzenleme:

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
neden olmasın ? fotoğrafını bulursam buraya eklerim. aynı yapı ve içinde oda var.
Odanın olduğu yapı peri bacasına benzer, fotoda arkası tepeye yaslı gibi ama değil. Bağımsız duruyor. Fotoda diğer peri bacası benzer yapılarda görünüyor.

bu bölgeye gelin kayası diyorlar da, @Kader25 ustama o yüzden sordum.

Ekli dosyalar

• 97130865-0fe1-4666-95d7-d8ea5176a1ba.jpeg
    97130865-0fe1-4666-95d7-d8ea5176a1ba.jpeg
    166 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_2745.png
    IMG_2745.png
    2.4 MB · Görüntüleme: 23
Üst Alt