Dolandıricıliğa Dikkat... | Define işaretleri ve anlamları

Dolandıricıliğa Dikkat...

MAVRAN

Super Moderatör
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
3,122
Beğeni
8,767
Puanları
113
Yaş
56
Konum
Trabzon_Kocaeli
Değerli Define mekanı sakinleri!!!
Bulduk elden cikarmak istiyoruz. Veya başka bir yalan şekli yaşlı bir Teyzemiz buldu ilgilenemiyor bir ona yardımcı oluyoruz.


Sizi yanıltmasin bunlar sahte aman Dikkat!!!
Hem canınızdan hem malınızdan olmamak için, tanimadiginiz ve güvenmediğiniz kişi yada kişilerden gelen bu tür teklifleri kabul etmeyin.
DİKKAT!!! SAHTEKARLIK BOYUT DEĞİŞTİRDİ. Neden bizi tercih ediyorlar. Tarihi eser::: Almak, satmak veya bunları yapanlara aracı olmak kanunen suçtur. Eğer başınıza böyle bir olay gelse polise gedemiyeceğinizi çok iyi biliyorlar ve bunu kullanıyorlar. Uyanık olalım kimseye yem olmayalım. Saygılar.
 

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,460
Beğeni
16,774
Puanları
113
Konum
İstanbul
abi uyarın için tesekkur eder, birde ekleme yapmak ısterım.

misket büyüklüğünde veya tespih boncuğu buyuklugunde bilye şeklinde altın ları elden çıkarmaya çalışmak isteyenlerde olacaktır.
yalan aynı yalan, teyzenin evi yıkıldı alntından çıktı, teyzenin evi yandı vs..
balıkesir izmir tarafı bana gelen teklifler.

bilginize.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
benzeri türde gelen her teklifi ,elimizin tersiyle itmemiz gerekir. genelde osmanlı türü malzeme kullanırlar. bir tanesini size gönderirler,kabul ederseniz gerisi bir komplo olarak karşınıza çıkacaktır.
dönemi ve şekli ne olursa olsun,tek yapılması gereken ilgilenmiyorum demektir.
bu tiplerden selamı alıp aleykümselam diyerek duraklayan ,ziyana uğrayandır.
Mavran ustam,bu tür olaylarla karşılaşmayan veya yeterince bilgiye sahip olmayanlar için güzel bir uyarı olmuş. emeğine sağlık.
 

esrarengiz2828

Kullanıcı
Katılım
12 Mart 2016
Mesajlar
3,241
Beğeni
6,237
Puanları
113
Konum
nicopolis
hertürlü ilgilenirim bana gönderin aslında benim bu işi bukadar iyi öğrenmemin sebebi bu zamanında çok kazığını yediğim gibi hertürlü satıcısından alıcısından şimdiki işim bu fırsatcılara fırsat vermemek önemli olan @MAVRAN ustam bunları başkalarını fakir fukarayı ve zengini bile olsa dolandırmadan önlemek onun için akıllı olarak davranmak ve yakınınıza çağırıp yada başka teknik kullanarak kolluk kuvvetlerine teslim ettirebilmektir bunu sakın unutmayın ağzı laf yapar ama yeterki istediğiniz yere tedbirli şekilde getirin ve tedbirinizi alın onun istediği yere değil sizin istediğiniz yere çok arkadaşımda bu işlerden dolandırıldı ve yakalattığımız veya bi ton zopayla kaçanlarda oldu ama şimdi işi öğrendik işler değişti yinede çok iyi bi konuya değindiğiniz için teşekkürü bir borç bilirim dediklerimi unutmayın nolurki deyip telefonu suratına kapatacağınıza değim gibi yakalanırsalar hem sevaba girmiş hemde dua almış olursunuz saygı vede sevgilerimle bu işin her türlü dolandırıcılığı çıktı kendi çıkardığınız bildiğiniz zaten sıkıntı yok
 

tuncers

Kullanıcı
Katılım
2 Haziran 2016
Mesajlar
408
Beğeni
993
Puanları
93
Yaş
38
üstad zaten böyle sahte paraları anlamak çok zor deyil basımı çok profesyonelce oluyor ve de çok temiz bi de bu tarz paralar sadece altın kaplama oluyor yani mıklatısı deyirince paraya yapışıyor bi de heykel satanlar var onlar da izmirde heykel ustasına felan heykeli yaptırıyorlar sonrada boklu suda 6 ay kadar bekletiyorlar orjinal gibi oluyor bide harita dolandırıcılığı var kendiniz bi yerde harita bulmadığınız sürece haritaya güvenerek sakın iş yapmayın harita bulduk biz anlamıyoruz felan diyip de size satıp da sen bari çıkar diyebiliyorlar bide tabi bu işlerdeki dolandırıcılık bu kadar deyil bir de alan tarama cihazları dedektör satanlar var bu tar makinaları adını duyurmuş kesin emin olduğunuz yerlerden almanız gerekir yoksa elden satanlardan alırsanız onlar merdiven altı üretim çıkar ve makina hiç bir işe yaramaz cebinizdeki paradan da olursunuz bu işlerde 40 kere düşünüp bi kere kaşının benim size tavsiyemm..
 

metin77

Kullanıcı
Katılım
17 Aralık 2015
Mesajlar
1,663
Beğeni
3,406
Puanları
113
Yaş
48
Konum
adana
Bitliste sonradan tanıştığım bir abim var. define işine bulaşmış harıl harıl yer açıyor. başından geçen bir olayı anlattı bana. şimdi bu abinin erkek kardeşi varmış ve çok safmış. sahtekarlar bu saf kardeşi kandırıp kendi sakladıkları sahte eserleri bulduruyorlar. sevinçle bizim abinin yanına gelip bulduk abi diyor. tabi bizim abi de saf ama kardeşi olunca inanmış. hayvan tüccarı abim 2 milyona bunların alıp aklı sıra 3 milyona satıp kar etme düşüncesinde. abim eserleri alır ve alıcının yolunu gözler. alıcı baksa ki eserler sahte. tam 3 yıldır abim borcu ödemek için çalışıyor.
kendi bulduklarımızdan başka hiçbir numuneye itimat etmeyelim. mavran ustam eline sağlık buna değindiğin isabetli olmuş.
 

Mirkut

Vip Üye
Katılım
3 Nisan 2016
Mesajlar
1,948
Beğeni
5,404
Puanları
113
Bir kissada ben anlatayim bari bu dolandiriciligin baska yuzu tabi. Metin kardesim anlatinca son cumlelerinden aklima geldi. Tabi bu dolandiriciligi bitlis ve mus un koylerinde kac kisiye yaptilar hepside tuttu taktikleri guzel ama hakkini yememek lazim;)
Oncelikle buise parali ve merakli yada merakli hayvan sahiplerini buluyorlar. Arastirdik hem sen bu islerle ugrasiyormussun hemde saglammissin. Bizim filan bolgede yerimiiz var onu cikaracaz sende bizim ortagi iz gidip cikaralim. Adamda tamam diyor. Dolandiricilar, yalniz orasi sihirli biz 3 kisiyiz 3 tanede yumurta lazim sihiri bozmak icin yalniz yumurtalar sihirden etkilenmesin diye biraz uzakta kalacak sonra gidip alacaz kiracaz uzerine sihir bozulsun. Kaziyorlar tamam diyor adam bir karis kaldi sizler gidin yumurtalari getirin ben ozamana kadar kupu yariya kadar cikaririm. Onlar yumurtayi getirene kadar cantadaki kupu cikariyor yariya kadarda gomuyor geldiklerinde kup gorunuyor tabi yumurtayi kiriyorlar uzerine cikariyorlar. Adamin evine gidiyorlar yemin ediyorlar sonrada mal sende kalsin bize sukadar para ver biz gidip adam getirecez, adamda nasilsa mal bende parayi veriyor iyi para ama, sonra yurt disina cikacaz adami getirmeye birazdaha para lazim adam yine gonderiyor. Onlardan ses selam cikmayinca ariyor oyle bir telefon yok. Bu isi mesela biryil oncedende gomup ayni taktigi yapiyorlarmis.
Aman ustalarim dikkatli olmak lazim. Selametle kalin INSALLAH c.c
 

esrarengiz2828

Kullanıcı
Katılım
12 Mart 2016
Mesajlar
3,241
Beğeni
6,237
Puanları
113
Konum
nicopolis
Aha dolandirilan arkadasimda geldi yanimda suan(kahkaha) arada takiliyorum onada bu konu hakkinda.(kahkaha)
Ustam benim çok yakın arkadasimi dolandırıcılar okadar ısrar etmeme rağmen bu işlerle uğraşıyordum o zaman benden borç bile aldı oda gitti zararı banada dokundu ne yaptıklarını çok iyi biliyorum onun için çok tecrübe kazandım o zamandan bu zamana son yıllarda banada telefon geldi buna benzer ama ne yaptıysam kandiramadim selametle

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst